Hae
Aino Mäkelä

Ihanan rento, palauttava viikonloppu

Oon koko alkuvuoden viettänyt ihan liikaa aikaa töissä – tän viikonlopun aikana tajusin, että sitä vapaa-aikaakin tarvii ja erityisesti myös sellaisia viikonloppuja, että pääsee vähän irtautumaan normirutiineista. Viime viikonloppu oli just sellainen ja voi että kuinka mä nautinkaan! Kokonaiset kaks päivää ihan itselle omistettuina – ei tietokonetta, pääsykoekirjoja ja kaukana töistä 😉

Ajettiin siis mun kaverin kanssa Rukalle, missä mun perheellä on mökki. Tarkoituksena oli viettää rentouttava viikonloppu, unohtaa aikataulut, nautiskella ja olla tekemättä yhtään mitään – siis levätä ja ladata akkuja 🙂

Hitaat aamut on ehkä rentouttavinta, mitä tiedän. Synttäriaamuna heräsin superaikaisin – viipaloin itselleni hedelmiä mukaan ja siirryin sohvalle katselemaan leffaa, jonka kesken nukahdin edellisenä iltana. Aamupalaa mä taisin nautiskella yhteensä kolmen tunnin ajan.. hahha! Synttäreiden kunniaksi piti tietysti höllitellä, mutta puuroa en skippaa kyllä vaikka mikä ois <3

Kunhan saatiin aamu käyntiin niin siirryttiin rinteeseen, uuuuuujea! Olin koko aamun ihan täpinöissäni, kun en malttanut odottaa miltä se laudan päälle nouseminen taas tuntuu, hehhe 😀 Junnuna laskin aina monta kautta tosi aktiivisesti ja lumilautailu olikin mulle tosi rakas harrastus – kunnes se innostuis jostainsyystä hiipui. Nyt kyllä taas muistui se laskemisen ihanuus ja voi vitsi, että tekis vielä mieli päästä tälle keväälle rinteeseen!

Vaikka aurinko ei meitä hellinytkään, niin mä nautin laskemisesta aivan älyttömästi.. tuli aivan älyttömän hyvä fiilis ja vieläkin hymyilyttää, kun fiilistelee tuota päivää 🙂

Kuvauspaineita ja persiiilleenhän se meni ;D
 
 
Ja rinnepäivän jälkeen kunnon höllittelyruokaa! Valehtelematta maailman parasta pitsaa, mitä oon koskaan syönyt – tosin olin niin mielissään ja huippuhyvällä tuulella, että pikkukivetkin ois varmasti maistunu herkulta 😀 Hahha, ei vainee – tää oli oikeesti maailman kingein kanapitsa ikinä! Synttärit siis onnistu ainaki ruokapuolelta aivan täysin, hahha.
 
Loppu viikonloppu tuli sitten vaan rentoiltua – saunottiin, katottiin lisää leffoja ja oltiin vaan. En varmaan pysty hehkuttamaan tarpeeksi, kuinka hyvää tällänen viikonloppu teki – kyllä lepäs sekä mieli että kroppa 🙂 Nyt on ihan uudella tavalla enemmän energiaa käydä töissä ja lukea pääsykokeisiin. Tälläistä lisää!
 
Muistakaahan tekin aina välillä ottaa irtiottoja arjesta ja rentoutua täysin!

Viime perjantain stressipostauksen kommenteista päätellen aika moni kuitenkin viettää niin tehokasta arkea, mutta unohtaa silti höllätä välillä. Se hölläämisen taito on kyllä sellainen, että sitä osaa arvostaa vasta sitten kun se oppii <3 Ja nykyään musta tuntuu, että kun aina välillä muistaa ottaa ihan rennostikkin, niin se hyödyllinen aikakin tulee käytettyä paaaaaljon tehokkaammin! 🙂
**

PSSST! Lisäsin tuohon sivupalkkiin nyt tuon luettelon, että voitte helpommin selata vanhoja tekstejä! 🙂

12 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Ihana viikonloppu ollut sulla 🙂 Vitsi kun osaisi itsekin ottaa rennosti.. Oon tällä hetkellä ihan räjähtämisen partaalla kaikesta stressistä ja tekemisen määrästä 🙁 Mutta silti sitä vaan haalii.

  • Aino kirjoitti:

   Tiiän tunteen! Sun ei nyt auta, kun ottaa ja lähtä – jättää päiväksi kaikki tekeminen kotiin ja mennä jonnekki ihan muualle, antaa hetki aikaa itselles 🙂

 2. Sarppuli kirjoitti:

  ÄÄää mäki haluun mökille!! Kesällä ois niin kivaa joku mökkiviikonloppu tai ees yks yö! =)

 3. Senja kirjoitti:

  Ihanaaa<3

 4. Anonymous kirjoitti:

  Hei Aino 🙂 Kiitos ihanasta blogista! Tahtoisin pyytää sinulta apua eräässä asiassa. Jo näin heti alkuun – en millään tavoin velvoita sua vastaamaan/auttamaan, mutta koska ihailen tervettä suhdettasi ruokaan ja elämään, ajattelin sinun osaavan neuvoa ja sinulta uskallan neuvoa tulla kysymään, sillä vaikutat ystävälliseltä :)Kysymykseni koskee ruokailuja. Oma suhteeni ruokailuun ja ruokarytmiin on hyvin hämärtynyt, joten jos viitsit, kertoisitko, onko tämä syömäni ruokamäärä tarpeeksi? Hieman naurettava kysymys, mutta minua kovasti vaivaava :(Aamupala 7:00 : – 2dl maitorahkaa, 1dl ruishiutaleita, kanelia, makeutusainetta- avokado- kahvia ja vettäLounas 11:00 :- soijaleikeviipale (vastaa esim. jauhelihamureketta)- n. 2dl perunamuusia- salaattia + siemeniä- fazer real -ruisleipääPäivällinen 16:30 :- Tuhti täysjyväsämpylä, välissä chevreviipale (2cm paksu, iso), tomaattia, salaattia, kastiketta ym.. Menisi ”hampurilaisesta”Iltapala 20:30 :- Banaani- Vettä- Maitorahkaa (?)Päivällä kävin 30min lenkillä juosten, n 4km. Kiitos, jos viitsit (tai jos joku viitsii!) auttaa minua ongelmassani :/

  • Aino kirjoitti:

   Heippa! Kiitos ihanasta kommentista :)Mielelläni kyllä sua neuvon ja autan – mutta koska mä en ole sua nähnyt tai tiedä susta mitään (pituus, paino, aineenvaihdunta jne..) niin mun on tosi hankala arvioida, että onko määrä tarpeeksi sun tarpeeseen nähden 🙂 Tosin yks juttu mihin kiinnitin huomiota, niin aika pitkät aterianvälit sulla kyllä on.. joku välipala ei ois huono juttu!Voit toki laittaa mulle spostia niin voidaan kattoa tarkemmin, jos tahdot! Aino.makela@gmail.com on osoite 🙂

 5. Anonymous kirjoitti:

  Oijoi kauhee hinku rinteeseen iski! Ja noihin appelsiinisiivuihin kanssa 😀 oliko toi pizza sun tapaan joku ”terveysversio”? 😀 jos oli nii voisiko siitäkin saada ohjeen vaikka tonne ruokablogin puolelle?

  • Aino kirjoitti:

   No eipä ihmekkään, molemmat on iha huippuja!:D Ja joo, mä postailen sen vähintään sinne sitte 🙂

 6. Anonymous kirjoitti:

  Aah, ihanaa! On se kyllä vaan niin mahtavaa päästä välillä rentoutumaan. Ja yhdistit sen vielä synttäreihin, aivan mahtavaa! 🙂 Mitä maailman parhaaseen pizzaan tuli? 😀 Ja saisko myös tuon sun synttärikakun reseptin, näytti nimittäin ihanalta! Onnea vielä jälkikäteen! -veronica

  • Aino kirjoitti:

   Hihhihii kiitos, oli kyllä kaikenkaikkiaan ihana viikonloppu! Mä postailen noita reseptejä niin pääset herkuttelemaan:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.