Hae
Aino Mäkelä

Itämainen nuudelikeitto

Itämainen nuudelikeitto

Näin syksyisin huomaan rakastavani keittoja. Ne ovat oikeaa comfortfoodia parhaimmillaan lämmittäen niin syödessä kuin kuuman keittolautasen käsissä höyrytessä – tiedätte varmasti, mitä tarkoitan.

Kokkailen itse yleensä helppoja kasvissosekeittoja, mutta viime viikolla hullaannuin tekemään jääkaapin jämä-antimista jotain ihan muuta! Nimittäin itämaista nuudelikeittoa, joka oli niin hyvää että tein sitä useampana päivänä putkeen. Helpoimmallahan tietty ois päässyt, jos olis tehnyt kerralla isomman satsin, mutta nyt pystyin kokeilemaan pari erilaista reseptiä ja näin jakamaan teille sen parhaan 🙂

Itämainen nuudelikeitto

Itämainen nuudelikeitto

fenkoli/sipuli
3-5 dl vettä
2 dl belugalinssejä
4 dl kookoskermaa
200g nuudeleita
Sonnentor Itämainen maustekuutio
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kurkumaa
ripaus suolaa & mustapippuria
+ hienonnettua korianteria

Hienonna fenkoli. Sulata kookosöljyä kattilan pohjalla ja kuullota fenkoleita siinä hetken aikaa, minkä jälkeen lisää kattilaan vesi, belugalinssit ja maustekuutio. Keitä ensin belugalinssejä noin 10 minuutin ajan, minkä jälkeen voit lisätä vettä ja lisätä nuudelit mukaan. Kun linssit ja nuudelit ovat kypsiä kaada joukkoon kookoskerma ja lisää mausteet. Sekoita huolella ja kiehauta vielä kerran. Tarjoile hienonnetun tuoreen korianterin kanssa.

Itämainen nuudelikeitto

Linsseistä keittoon kokemukseni mukaan parhaat ovat testiin saamani Urtekramin belugalinssit, joiden rakenne pysyy kivan napakkana – punaiset ja virheät linssit kun pehmentyvät keitettäessä huomattavasti enemmän.

Nuudeleina itse kokeilin niin gluteenittomia riisinuudeleita, soijapapunuudeleita kuin todella kevyitä kesäkurpitsasta tehtyjä kasvisnuudeleita, joita pehmensin kattilassa vain muutaman minuutin ajan – jokainen näistä kolmesta toimi hyvin, joten maku ratkaisee mikä sun kohdalla on paras vaihtoehto!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Rose kirjoitti:

    Tää menee kokeiluun, oli pakko tässä kaupassa kaivaa resepti esiin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.