Hae
Aino Mäkelä

Vauhtileikittelyä

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAskelkyykkykävelyOLYMPUS DIGITAL CAMERAPolvennostot / polvennostokävelyOLYMPUS DIGITAL CAMERAJalan heilautukset ees-taasOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJalan heilautukset sivulta sivulleOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASammakkoloikat tai portaiden nousu kyykyssä

Viime torstaina mä ylitin itseni. Ilma oli syksyisen viileä ja pitkän työpäivän jälkeen ainoa mielessä oleva asia oli kotisohva sekä kuppi lämmintä teetä. Mähän oon henkeen ja vereen aamutreenaaja, varsinkin mitä tulee juoksuun, enkä ees muista kuinka monta kertaa oon ajatellut töiden jälkeen lähteväni lenkille 😉 Ja lähes aina se on jääny sinne ajatuksen tasolle, hahha.

Onneksi olin julkisesti niin täällä blogin kuin instagraminkin puolella uhonnut ottavani osaa SATSin RunSpeedplay -juoksutunnille, joten mä en voinut enää perääntyä 😀 Ja se oli ainoastaan vaan hyvä juttu sillä kuten arvata saattaa niin treenin jälkeen olin enemmän kuin tyytyväinen itteeni ja kotiin kävelessä mulla oli idioottimaisen leveä virne naamalla. Ahhhh – juoksu on niiiin ihanaa!

Tunti alkoi lämmittelyllä eli kevyellä hölkällä Elielinaukiolta Eläintarhan kentälle. Mullehan tää oli ensimmäinen treeni sitten loman jälkeen, joten pitkä ja rauhallinen lämmittely teki terää. Eläintarhan kentällä jatkettiin lämmittelyä erilaisten koordinaatioharjoitusten parissa, joista osa oli yksinkertaisia ja osa vähän haastavampia 😉 Meillä oli hyvä porukka koossa ja fiilis oli rento, joten homma oli ihan superhauskaa!

Kaikki tää lämmittely johti tunnin varsinaiseen ideaan eli vauhtileikittelyyn erimittaisilla intervalleilla, jotka juostiin sitten keskuspuistossa. Vetojen sekä palautuksien pituudet vaihteli treenin edetessä ja vauhti pysyi suhteellisen tasaisena – treeni itsessään suoritettiin kahdessa porukassa, jossa jälkimmäisessä tahti määräytyi hitaampien mukaan eli mäkin pysyin hyvin menossa mukana 😉

Mä itse otin vedot ehkä vähän turhan varovaisesti, joten loppuun jäi vielä ihan hyvin energiaa ja viimeinen puolen minuutin veto tulikin vedettyä sitten ihan täysiä! Ja se fiilis sen jälkeen oli ihan huikea. Se endorfiiniryöppy tuntuu joka kerta yhtä mahtavalta! 😀 Oli myös ihan mahtava saada juosta porukassa sillä yhdessä tehdessä sitä kummasti vaan saa muista ekstratsemppiä mitä ainakaan mä en yksin juoksennellessa onnistu koskaan saamaan.

Vetojen jälkeen hölkkäiltiin vielä yhdessä loppuverryttelynä takaisin Elielille ja vaihdeltiin keskenään fiiliksiä – vaikka en koskaan ollu tyyppejä aiemmin nähny niin jotenkin se yhdessä hikoileminen sekä kaikkensa antaminen ja mukaan heittäytyminen yhdistää kummasti.

Juoksutreenin jälkeen mulla oli paikat kipeänä vielä monta päivää 😀 Pakarat ja reidet sekä pohkeet kyllä joutui tosissaan töihin ja palauttelua sekä huoltavaa rullailua joutui tekemään paljon. Jotain tuli siis selkeästi tehtyä oikein, hahha! Siitä inspiroituneena muistinkin postaustoiveen kehonhuollosta & palautumisesta, jonka toivottavasti saan julkaistua teille jo ens viikon aikana 🙂

RunSpeedplayn lisäksi SATSilta löytyy myös RunTough sekä RunPace -tunnit ja kaikista tunneista löydät lisää tietoa TÄÄLTÄ. Kokeilukerta on veloitukseton ja suosittelen kaikkia kyllä lämpimästi kokeilemaan, jos yhtään siltä tuntuu – ainakaan sitä ei kannata pelätä, että oma kunto ei riittäisi, sillä treenin voi vetää juuri sillä omalla tasolla eikä tunteja oo tarkoitettu millekkän huippumaratoonareille vaan ihan meille, jotka nauttii liikkumisesta sekä hikoilusta!

Kuvissa on muuten koottuna mun lemppari lämmittelyliikkeitä, joita teen aina ennen juoksulenkille lähtöä: askelkyykkykävelyä, polvennostoja, jalkojenheilauttelua maksimiasentoihin ees-taas ja sivulta-sivulle sekä lonkan avausta joko sammakkoloikilla tai portaiden nousulla kyykyssä samalla pakaroita aktivoiden – myös pienet pakarajuoksuspurtit toimii hyvin!

<3 Aino

Huppari Merrell / trikoot Nike / kengät Helly Hansen

2 kommenttia

  1. nimppe kirjoitti:

    Mä toivoisin olevani aamutreenaaja mutta en ole yrityksistä huolimatta oppinut… Työpäivän jälkeen olisi ihana käpertyä sohvalle tai mennä päiväunille mutta ihmeesti sitä aina saa energiaa lähteä lenkille 🙂 Ja lenkin jälkeen olo on mahtava!

    • Aino kirjoitti:

      Joo se vois kyllä olla, että jos ei aamulla treenais niin töiden jälkeen vois vielä ollakki energiaa 😉 Jännä nähä – vois vaikka ens viikolla koklailla, hih!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.