Hae
Aino Mäkelä

Onnen päivä

Kirjoitin eilen Facebookkiin: ”Nyt tuli vaa sellane fiilis, että vitsi mää oon onnellinen. Mulla on kaikki niin hyvin ku olla ja voi – ihania ihmisiä ympärillä ja saan tehä just sellasia juttuja mitä ite tahon <3 Tänäänki ollu mitä siistein päivä ja huomisesta tulee varmasti vielä siistimpi. Hyvää yötä kaikille! Unelmoikaa ja eläkää unelmianne.”. Enkä edes osannut aavistaa kuinka oikeassan olinkaan.. hihhhi!

Tervetuloa siis hetkeksi seuraamaan mun tavallista päivää sillä vuoroissa ois toivepostausta ”päivä Ainon kanssa” -tyylillä toteutettuna. onnenpaiva1Mun aamu alkoi jo ennen kuutta, kun heräsin reippaasti ennen kellon soittoa valmiina uuteen päivään. Oon todennut, että kun herääminen on helppoa niin se ennustaa sitä, että päivästä tulee muutenkin oikein loistava! Tai ainakaan ei vahingossakaan tuu noustua ylös väärällä jalalla. 

Otin rauhalliset venyttelyt ja kävin läpi sekä Facebookin että Instagramin ennenkuin jaksoin nousta ylös sillä eihän mulla ollut yhtään kiire yhtään mihinkään. Rauhallinen aamu – mikäs sen ihanampaa!onnenpaiva2 onnenpaiva3 Sitten vaan aamudrinksut ja vitamiinit naamaan, vaatteet niskaan ja eiku menoksi! Kävin nakkaamassa pyykit pesutupaan ja siksi aikaa lähdin viihdyttämään itseäni Töölönlahtea kiertäen. Viihtymiseen oisin kyllä tarvinnu rutkasti enemmän vaatetta sillä tuuli oli ihan hyytävä – sormet oli jäässä jo ensimmäisen vartin jälkeen!

Ja tässä vaiheessa pieni iPhone -avautuminen: mun puhelimessa oli herätessä akkua 70% jäljellä, laitoin lenkin ajaksi bluetoothin päälle että saan kuunnella musiikkia ja jo ensimmäisen 100metrin aikana, kun yritin vastata yöllisiin whatsappeihin mun puhelin sammui – akku loppui. Onko muilla vastaavia ongelmia? Eikai tuolla ulkona nyt niin kylmä oo, että puhelimen akku ei kestä – eihän? Ja siis tää ei todellakaan oo ensimmäinen kerta, kun näin tapahtui.onnenpaiva4 onnenpaiva5

Ja aamulenkiltä sitten suoraan valmiiseen aamiaispöytään! Tätä saattaa ehkä vähän tulla ikävä, mutta toisaalta tuun nauttimaan niin paljon siitä että saan tehdä aamupalani ihan itse.. hihhi. Lautaselle valikoitui tänään tuoretta ananasta, kurkkua, tomaattia, paprikaa, leikkelettä ja pari kananmunaa sekä gluteenitonta mysliä.
onnenpaiva6 Aamiaisen jälkeen sitten alkoikin tositoimet: pääsykoepänttäys! Pari tuntia vietin tiiviisti nenä kiinni kirjassa ja tiivistelin pääsykoematskuja. Aiheina oli tänään alkoholin käytön vähentäminen sekä murtumien ehkäisy väestössä, hehhe – hyvinkin peruskauraa siis! Pari viikkoa vielä kun jaksaa täysillä keskittyä niin hyvä tulee, vaikka kyllä mulla nyt on jo tuo materiaali aika hyvin hallussa.onnenpaiva7 Lounaalla mulla oli niin nälkä, että unohdin kuvata sen – ja niin kiire, että unohdin kuvata tyhjän lautasen. Tässä siis kuva Sonjan tyhjästä lautasesta todistusaineistona siitä, että syömässä tuli käytyä! Hahha. Mun lautasella oli vuori salaattia ja kasa punajuurikuutioita sekä possuwokkia, täytti vatsan oikein sopivasti sillä ähky ois ollu virhe, nimittäin… onnenpaiva8 onnenpaiva10 … seuraavaksi otin pyörän alle ja suunnan kohti Taitoliikuntakeskusta! Me käyään siellä aina satunnaisesti koulun kanssa treenailemassa pääsykokeita varten. Tänään omassa vuorossa oli kärrynpyörätreeniä sillä kyllähän se ympäri menee, mutta ei ehkä niin nätisti mitä pitäis. Ja tänään mä vihdoin puolen vuoden treenaamisen jälkeen löysin sen oman ongelmakohtani ja voi vitsit kuinka siistiltä tuntui, kun sitä alkoi työstämään kohti oikeampaa suuntaa ja kerta kerran jälkeen pyörähdykset oli toisiaan nätimpiä.

Töitä se kärrynpyörä kyllä vielä vaatii ja paljon, mutta luovuttaa en aio. Sen mä teille sanon, että ennen kesän loppua mä vielä teen nätin kärrynpyörän ja osaan seistä käsilläni! Nätisti – silleen, että se jopa näyttää hienolta. Ja sitten spämmään mun instagramin täyteen niitä kuvia, hahhahhaaa!onnenpaiva11onnenpaiva12Taitoliikuntakeskuksesta otin nopeesti suunnan kohti Kalevankatua, sillä mulla oli edessä raakasuklaa workshopin veto ihanalle yritysporukalle! Workshopissa oli aivan loistava fiilis, kaikki onnistui loistavasti tekemään herkullista suklaata ja mä sain puhua sydämeni kyllyydestä raakasuklaan hienoudesta. Oli ihana saada joukko ihmisiä iloiseksi ja opetettaa vähän superfoodien taikoja eteenpäin, hihhi.

Niin ja ennen workshoppia mun piti tietenkin tankata: mulla on testissä uutta Evoke Natural Energy -hedelmäproteiinijuomaa ja oikein hyvältähän se maistui – juoma on valmistettu hedelmämehusta ja siihen on lisätty B- ja C-vitamiinia, kivennäisaineita sekä proteiinia. Toimiva setti!onnenpaiva13 Jo toisen kerran tälle päivää mä unohdin kuvata mun syömiset! Workshopin jälkeen nimittäin mun ihana työkaveri Heidi saapui valmistelemaan omaa workshoppiaan, joten höpöttelyn ja herkuttelun lomassa kuvailut unohtui ihan täysin, kun tuli keskityttyä olennaiseen eli loistavaan seuraan. Oon niin onnellinen, että mulla on näin mahtavia tyyppejä mun ympärillä! 

onnenpaiva14Kalevankadulta otin sitten suunnaksi Kalasataman, sillä edessä oli crosfitin On Ramp -kurssin eka treeni! Se hetki, josta oon haaveillu viimeset kaks vuotta ja nyt vihdoin sain aikaiseksi osallistua kurssille. Oon jo pitkään aatellu, että crossfit ois mun juttu ja oikeessahan mä olin – jo ekat kaks tuntia sai mut vakuuttuneksi siitä. Ja kyllä tuli hiki.. ja mä veikkaan, että huomenna sattuu jalkoihin ja paljon – kyykkyjä tuli nimittäin tehtyä sen verran monta, että tuskin kukaan pysyi laskuissa perässä.

Ja arvatkaa vaan muuten sammuiko mun iPhone taas pyöräillessä? Lähtiessä akkua oli jäljellä yli 40%, mutta kun yritin katsoa Google Mapsista reittiä salille puhelin sammui. Success!Treenien jälkeen mä olin jo raukean väsyny ja onnellinen: se oli niiiiiin ihanaa! Mutta arvatkaa meinasinko revetä riemusta, kun sain vihdoin puhelimeni päälle ja sain tietää, että olin päässyt läpi meidän lisenssikokeet!! Eli sitä ollaan nykyään sitten ihan virallisesti personal trainer Mäkelä! Uuuuuuuuujea! 

Nyt ois sitten vielä luokkakavereiden kanssa edessä illanviettoa – vähän tälleen ”pre-päättäri” meiningillä. Jos mä jaksan lähtä kaupunkiin. Ja jos mä jaksan laittautua. Voitte nimittäin varmaan kuvitella kuinka ryytyneeltä mä näytän tälläsen päivän jälkeen? Toi vesisateessa pyöräileminen ei nimittäin ainakaan kaunista ketään. Tai crossfit-treeni, hahha.

Jokainen meistä on vastuussa omasta onnestaan ja pienistä asioista voi saada paljon riemua itselleen, jos vaan niin tahtoo: jos olisin luovuttanut tänään telinevoimistelussa ensimmäisten epäonnistuneiden suoritusten jälkeen, todennäköisesti harjoitukset sujuis jatkossa ihan yhtä surkeasti mitä aiemminkin – sen sijaan yritysten kautta koin riemua, kun pikkuhiljaa rupesinkin onnistumaan!

Ja se riemu sitten kantoi pitkin päivää lisääntyen vaan loppua kohden. Aika uskomatonta, eikö?

<3 Erittäin väsynyt, mutta sitäkin onnellisempi Aino

PS. Haluaisitteko jatkossa muuten enemmänkin tän tyylisiä, vähän päiväkirjamaisempia, juttuja?

26 kommenttia

 1. mOm kirjoitti:

  Oi että oli ihana postaus!!! <3 ikävä <3

 2. Iina kirjoitti:

  Ihana postas! 🙂 Mua kiinnostais kovasti tietää, että missä opiskelet nyt ja minne pääsykökeisiin olet menossa? Ite tässä oon just paljon miettiny mun tulevaisuutta ja mulla ei oo oikeestaan paljoa tietoa eri kouluista.

  • Aino kirjoitti:

   Opiskelen, tai siis opiskelen – valmistun nyt, liikunta- ja terveystieteitä sekä personal traineriksi! Ja haen Jyväskylään liikunnalle liikuntabiologiaa ja terveyskasvatusta:) Toivottavasti tärppäis! Ja kyllä säkin keksit vielä oman alas löydät – oihan varmasti. Mullakin otti aikansa, että keksin mitä haluan oikeesti opiskella:)

 3. M kirjoitti:

  Joo olis tosi mielenkiintoista.
  Sitä vaan ihmettelen, miten jollain on noin paljon energiaa?
  Mahtavaa

  • Aino kirjoitti:

   Kunnon yöunet, hyvä ruoka ja paljon kivaa tekemistä nii ei edes malta pysyä paikoillaan 😉 En mä nyt joka päivä ihan näin aktiivinen oo sentään, hehhe – ens viikolla voisin vaikka tehdä samanlaisen, vähän rauhallisemmasta päivästä!

 4. Alina kirjoitti:

  Mulla kans iphonen kans sama ongelma. Talvella ihan mahdottomuus käyttää puhelinta ulkona koska sammuu heti jos koskee ja myös sammuu aina kun tulee ulkoa sisälle. Lisäks akku menee tosi nopeeta ja yhtäkkiä hyppää esim 20 prosentista yhteen ja sammuu siihen pisteeseen.. 🙁

  • Aino kirjoitti:

   No just, ihan kökköä! 🙁 Ja mun puhelin on vuoden vanha.. vois yrittää Soneralle, josko menis takuuseen. Mä nimittäin oon ihan pulassa, jos tää tilanne vielä tästä huononee!

 5. Siiri kirjoitti:

  IHANA IHANA IHANA!<3 tommoset päivät on kyllä parhautta – vaikka niin on ollu mun 11sta asti nukkumisella ja päikkäreillä höystetty vapaapäivä,heh :p

  • Aino kirjoitti:

   Ite oot ihana ihana ihana! <3 Nukkumispäivät ja völläily höllii myös – aion harrastaa sitä viikonloppuna, hihhi 😉 Pusuja! Ja heii kohta nähään <3

 6. Krista kirjoitti:

  Onnea personal trainer Mäkelä!

 7. Nea kirjoitti:

  MULLA ON IHAN SAMA ONGELMA AKUN KANSSA mutta musta tuntuu että se on whatsappi joka sitä ahmii koska esim. eilen mulla oli illalla 80% ja aamulla kello ei soinut koska akku oli loppunut. ja sit tinder on toinen tosi paha. tosi kiva lankapuhelin kun saa oikeasti nykyään ladata kaks kertaa vähintään päivässä täyteen

  • Aino kirjoitti:

   Apuaa! Whatsappista ja tinderistä en kyllä luovu eli ehkä mun on vaan kestettävä, hahha 😀 Mullaki on aina johon päässä sillon, kun oon paikallani ja laturia pitää kantaa aina mukana.. ei oo helppoo ei.

 8. marissa kirjoitti:

  Jeeeeeeeee!! Onnea Aino. Kaikkea jännää sitä elämässä tapahtuukin 🙂 <3

  Ja mulla on kännykän kanssa sama ongelma, eniten tosin tapahtuu talvella pakkasella. Ihan mälsää 🙁

  • Aino kirjoitti:

   Kiitoooos! <3 Ja niinhän se menee, hihhi 😉

   Mä kyllä vihaan näitä älypuhelinongelmia.. siis niin tympeetä! Mut toisaalta ainakin osaa olla ilman, kun on pakko 😉 hahha!

 9. Viivi kirjoitti:

  Onnittelut täältäkin! 🙂 Oon aiemmin tykännyt juosta aamulenkkejä ennen aamupalaa, mutta nykyään mulla on herätessä jo semmonen nälkä ettei lenkille lähtö tulis kuuloonkaan ennen syömistä 😀

  • Aino kirjoitti:

   Kiitti! Mä kävin siis ihan rauhallisella kävelyllä – en juoksulla olleskaan 🙂 Ja tuli edellisenä iltana syötyä sen verran, että ei meinannu ees lenkin jälkeenkään olla nälkä… hahha!

 10. outi kirjoitti:

  tää oli oikein kiva postaus 🙂
  Tuli itellekin hyvä mieli heti tosta alusta 🙂
  Onnittelut tuoreelle PT:lle!

 11. Päivi kirjoitti:

  Iphonen akun voi vaihtaa, mikä auttaa akun keston suhteen. Itse vaihdoin 4s-malliin akun iTapsassa Yrjönkadulla (39€). En tiedä, mikä on tilanne iPhone5 akun vaihtojen suhteen, mutta ainakin neloseen tepsi tuo nopeasti ja nyt akku kestää taas pidempään.

  Onnea PT:n tutkinnosta!

  • Aino kirjoitti:

   Jes, kiitti vinkistä! Mä nyt ekana hiljensin meidän ryhmäkeskustelut Whatsappista – toivottavasti se auttais asiaa edes vähän 😀 Ja kiitos paljon! 🙂

 12. Jonna1983 kirjoitti:

  Ompa se tutun näköiset harakanvarpaat boksin taululla 😀

  Onnee isosti PT Mäkelälle 🙂 millon sulle tulee kutsu pääsykokeisiin ja millon on pääsykokeet Jykylään?

  • Aino kirjoitti:

   Hahha! 😀 Ja kiitos paljon 🙂 12.6 on Jyväskylässä pääsykokeet ja kutsu liikuntabilsan jatkoon tulee ens viikolla – jos tulee, hih! Jänskääää 🙂

 13. emilia kirjoitti:

  Hei!

  Ootko opetellut kaikki noi kustannusvaikuttavuus QALY/LYS/DALY -luvut rahamäärinä? Oon itekkin hakemassa Jyväskylään ja noi aiheuttaa kyllä harmaita hiuksia kun ei juurikaan niistä mitään ymmärrä, eikä oo minkäänlaista tietoa että kyselläänkö noita kokeessa :DD Kiitos jo etukäteen!

  • Aino kirjoitti:

   En oo tollasta nippelitietoa opetellut – enkä opetellu viime vuonnakaan 🙂 Ja silloin tosiaan mun pisteet oli tosiaan 11,75/12 eli toivon, että niitä ei tarvi tänäkään vuonna osata ulkoa! Mutta sellaset peruslinjaukset oon kyllä listannut, että mikä on kannattavaa ja mikä ei 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.