Hae
Aino Mäkelä

Kaunis, kuulas iho

Mulle terveys tarkoittaa sellaista kokonaisvaltaista hyvinvointia, muutakin entä pelkkää liikuntaa ja oikeanlaisen ruokavalion noudattamista. Yks tärkeimmistä jutuista mulle on hygieniasta ja ulkonäöstä huolehtiminen. Mä en sinällään oo pinnallinen, en meikkaa yleensä paljoa mutta tottakai tykkään silti pitää itseni ns hyvännäköisenä. Siinä tärkeetä on ihon hyvinvoinnista huolehtiminen.

Kauniista ja hyvinvoivasta ihosta huomaa myös hyvät elämäntavat. Jos syö huonosti, stressaa, tupakoi, ei nuku hyvin jne se näkyy heti ihossa. Myös sen näkee, jos ihon jättää hoitamatta. Erityisesti kasvojen iho on tosi herkkä ja siinä näkyy laiminlyönnit helposti. Harvat tajuaa millaisia konkreettisia vaikutuksia oikeanlaisella hoidolla oikeasti on.

Mulla nyt on luonnostaan hyvä iho, ei oo aknea eikä se rasvoitu herkästi. Suuret ja tukkeutuneet ihohuokoset on mun isoin ongelma ja ne on peräisin ajoilta, jolloin en viitsinyt nähdä yhtään vaivaa mun ihon eteen. Se harmittaa, mutta toivottavasti oikeilla keinoilla hoidettuna helpottuu ajan myötä 🙂

Mun jokapäiväisiin ihonhoitotuotteisiin kuuluu pesumaito, kasvovesi, naamarasva ja silmänympärysvoide. Kaikki muut on Nivean samaa sarjaa, mutta silmänympärysvoide on Lumenen. Musta on tärkeetä käyttää samaa sarjaa olevia tuotteita ihonhoidossa, sillä ne tukee toisiaan.

Joka aamu puhdistan naaman kasvovedellä yönaikana kertyneestä mähmästä ja rasvaan ihon huolellisesti. Illalla taas puhdistan perusteellisesti (mahdolliset meikitkin siis) puhdistusmaidolla ja kasvovedellä, jonka jälkeen rasvaan naaman ja silmänympärykset huolellisesti.

Kerran viikossa myös kuorin ihon ja käytän jonkunlaisen syväpuhdistavan kasvonaamion, jotta saisin pidettyä epäpuhtaudet mahdollisimman hyvin poissa iholta. Ja täytyy myöntää että en ole kyllä aikoihin kärsinyt finneistä 🙂 Pieniä näppyjä ilmestyy sillointällöin jos unohdan pestä meikit (tai puhdistan ne huonosti), mutta sehän on ihan luonnollista.

Suosittelen kyllä kaikille säännöllisiä ihonpuhdistus rutiineja, sillä pienellä vaivalla saa paljon hyvää aikaiseksi! Mulla ainakin on paljon itsevarmempi olo kauniin ihon kanssa, eikä sitä tarvi peittää niin suuren meikkikerroksen alle 🙂

Oma kompastuskivi ihonhoidon suhteen on ehdottomasti viikonloput.. aamuyöllä kun kotiutuu on yleensä ensimmäissenä mielessä sänky ja meikit saattaa jäädä naamaan aamuun asti odottelemaan pesua.. seurauksena kivoja pintafinnejä seuraavina päivinä 🙁
Onko teillä jotain tiettyjä rutiineja ihonhoidon suhteen? Tai vinkkejä miten suojata ihoa näiltä talven kuivilta, kylmiltä ilmoilta? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.