Hae
Aino Mäkelä

Kun haluat panostaa itseesi, panosta hyvinvointiisi

*Sisältää mainoslinkkejä

Toistan nyt itseäni ja kulunutta fraasiani: Hyvinvointi on kokonaisuus, jossa jokaisella palapelin palasella on merkitystä.

Omalla kohdallani matka hyvinvointiin alkoi pahoinvoinnista. Heräsin todellisuuteen, jossa tiesin etten voisi jatkaa elämääni samalla tutulla kaavalla. Olo oli tunkkainen ja vetämätön, ajoittain eloton ja iloton, joten päätin tehdä jotain – muutoksen.

Se oli elämäni paras päätös ja se muutos, se on yhä edelleen käynnissä.

Ensin aloin liikkumaan, sitten syömään paremmin jotta jaksaisin liikkua ja kehittyä. Kun suolisto alkoi oireilemaan aloin syömisen sijaan keskittymään siihen mitä syön. Sen lisäksi, että huomasin jaksavani paremmin ja suolistoni tervehtyvän aloin huomata, miten erilaiset raaka-aineet ja ravinteet vaikuttavat muun muassa unenlaatuuni, hormonitoimintaani ja ihoni kuntoon. Niin hyvässä kuin pahassakin!

Voisin jatkaa tätä tarinaa loputtomiin. Matka on vielä kesken enkä usko koskaan olevani valmis, mutta näiden vuosien saatossa olen oppinut ettei liikunta ja ravinto ole ainoat merkittävät asiat. Myös muilla päivittäisillä valinnoillamme on vaikutusta: hammastahnalla ja kasvovoiteella jota käytämme, ajatuksilla joille annamme vallan, ilmalla jota hengitämme ja paikoilla (sekä seuralla!) jossa vietämme aikaamme.

Matkan varrella mun keho on ollut liian rasvainen, liian lihakseton, liian rasvaton, liian kireä, iho on ollut kuiva ja kasvot kukkineet, unohtamatta sitä että kuukautiseni katosivat vuosiksi. 

Jos jotain olen oppinut niin sen, ettei kaikki terveellinen ja toiselle hyvää tekevä ole sitä samaa minulle. 

Koska mun matka on ollut sen verran kivinen, oon tosi onnessani siitä kuinka paljon enemmän tietoa ja ammattilaisten oppeja nykypäivänä on helposti kaikkien saatavilla. Musta tuntuu, ettei mun oma tiedonjanoni sammu koskaan, ja se pieni ajatus siitä että ”voin voida vieläkin paremmin” saa mut aina etsimään lisää tietoa ja kokeilemaan uusia juttuja.

Yksi näistä uusista jutuista on Natural Goods Companyn Re-Start verkkovalmennus, johon sain mahdollisuuden ottaa osaa loppuvuodesta – ja sanomattakin selvää, että innostuin jo pelkästä ajatuksesta!

Onko ihollasi outoja oireita – sameutta, kuivuutta, tai näppyjä? Vaivaako akne tai kärsitkö ruusufinnistä? Oletko usein väsynyt ja nuutunut? Loppuuko energia kesken? Ovatko ajatuksesi sameat ja mieli sumea? Turvottaako vatsaa? Särkeekö päätäsi? Vaikea keskittyä töihin? Oletko kokeillut jos jonkinmoista dieettiä, ruokavaliota tai valmennusta, mutta mikään muutos ei ole pysyvää? Olisiko aika painaa jarrua, muttet tiedä, miten? ”

RAVINTO – AYURVEDA – MIELI – YIN – IHO – KEHO

Ne ovat kuusi osa-aluetta, joista valmennus koostuu. Ammattilaisten avulla opit ymmärtämään noiden osa-alueiden merkityksen hyvinvointiisi sekä pitämään kehostasi huolta kokonaisvaltaisesti ja syy-lähtöisesti. Näiden osa-alueiden oppien myötä uskon, että monella on eväät jatkossa myös entistä stressittömämpään arkeen.

Re-Start valmennus maksaa normaalisti 350€, mutta on nyt tammikuun ajan uskomattomassa 195€ tarjouksessa! Sen lisäksi, että saat valmennuksen lähes puoleen hintaan niin kaupan päälisenä saat 70€ lahjakortin ihanan kotimaisen Foodinin verkkokauppaan! Halutessaan valmennuksesta voi ostaa myös osia -36% tarjoushintaan, jos esimerkiksi pelkkä ravinto tai ihonhoito kiinnostaa.

Vaikka kaikki osa-alueet oli todella vaikuttavia niin mun suosikeiksi nousi ehdottomasti mieli, yin ja ayurveda. Just tässä vaiheessa mun matkaa mulla on ollut haasteita keskittyä asioihin, rentouttaa kehoa ja tehdä just mun kehotyypille parhaita mahdollisia valintoja. Valmennus muistutti mulle lempeydestä ja antoi uusia, erilaisia työkaluja joiden avulla pystyn pureskelemaan pala kerrallaan uusia asioita ja juurruttamaan ne pysyvästi osaksi omaa arkeani.

Muutenki ihan mahtavaa, että ayurveda on otettu osaksi näin vaikuttavaa valmennusta – sen merkityksen ymmärtäminen ja korostaminen kertoo mulle ainakin siitä, että tässä valmennuksessa on huomioitu ihan kaikki oleellinen 🙂 Valmentajana on vieläpä mitä sympaattisin ayurvedalääkäri Pardaman Sharma, jonka luona mäkin kävin ayurvedakonsultaatiossani vuosia sitten.

Koska niistä asioista se oma hyvinvointi koostuu.  Pienistä, yksinkertaisista päivittäisistä valinnoista. Tiedostetuista valinnoista, joista tulee elämäntapa ja jotka kasvattaa hedelmää entisestään motivoiden aina uusien ihanien asioiden pariin.

Sulla on siis vielä tasan viikko aikaa hyödyntää tarjous ja saada valmennus todella edulisesti herkullisen lahjakortin kera 🙂 Jos lähdet valmennukseen mukaan, niin toivottavasti saat siitä yhtä paljon iloa irti kuin minä! <3

<3 Aino

SEURAA MYÖS: IG @makelaino / FB RAWinto

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.