Hae
Aino Mäkelä

Next up: Peru & Ecuador

Peru & Ecuador

Peru & Ecuador

Peru & Ecuador

Peru & Ecuador

Peru & Ecuador

Jaiks!! Kuten jo eilen paljastinkin niin kuukauden päästä mä en herää aamulla mukavasti omasta sängystä vaan oon todennäköisesti juuri saapunut Peruun – ja itseasiassa tarkemmin sen pääkaupunkiin Limaan. Se on oikeastaan ainut varma juttu mun reissusta ja toinen on puolestaan se, että lento takaisin Helsinkiin lähtee Ecuadorin puolelta Quitosta.

Nyt matkan lähestyessä oon alkanut tekemään jo vähän miettimään, että mitäs mä siellä haluaisinkaan tehdä. Oon haaveillut matkasta Ecuadoriin siitä asti kun hurahdin raakakaakaon maailmaan, joten haluaisin ehdottomasti reissulla käydä ihastelemassa aitoa kaakaopuuta ja maistaa tuoreen kaakaohedelmän lihaa.. Ja luonnollisesti myös macajuuren alkulähteet Perussa kiinnostaa 🙂

Reissussa mulla on yhteensä aikaa kolme viikkoa, joka tuntui aluksi pitkältä ajalta mutta nyt tajuan ettei se tuu riittämään mihinkään.. Haluaisin käydä Machu Picchulla ja Galapagos-saarilla, mutta molemmat yksinäänkin vie jo viikon – siihen jäis siis vain viikko väliä selviytyä Cuscosta Quitoon.

Onko kukaan teistä käynyt kummassakaan? Tai ylipäätään Perussa ja Ecuadorissa? Kaikki vinkit ja suositukset kivoista paikoista, reittivalinnoista, majoituksista ja mistä tahansa otetaan innolla vastaan!

Reissussa mulla on onneksi pari tuttua, joita tuun näkemään ja joiden kanssa voin seikkailla ympäriinsä 🙂 Osittain senkään takia en viitsi tehdä mitään tarkkoja suunnitelmia, koska mä haluan vaan mennä fiiliksen mukaan – kokemus kun on opettanut, että vasta paikan päällä sitä tajuaa mikä oikeasti kyseisessä paikassa viehättää ja mitä siellä haluaa nähdä ja kokea.

Ekaa kertaa pitkästä aikaa reissuun lähteminen oikeasti jopa vähän jännittääkin! Etelä-Amerikka ja sen kulttuuri on niin erilainen, ja varmasti just siks reissusta tuleekin ihan älyttömän siisti.

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Kuvat lainattu Flickristä.

6 kommenttia

 1. Maria kirjoitti:

  Moikka! Oon ollu Ecuadorissa kolmisen kuukautta pari vuotta sitten ja aivan upea paikka se kieltämättä on! Mä en tuhlais aikaa rannikolle ollenkaan, koska se ei todella ole parhainta puolta siellä (paitsi galapagoksilla). Luonto ja vuoristo on aivan älytöntä ja jos aikaa on vähän, mun mielestä kannattaa pysyä siellä 🙂 Banosin kaupunki oli aivan ihana luontoaktiviteetteineen, siellä kannattaa pyöräillä vesiputousreitti alamäkeä noin 25km ja käydä ihastelemassa maisemia vuorten päällä. Aivan upea paikka oli quilotoa loop myöskin. Banosista voi tehdä myös reissun viidakkoon ja päästä maistelemaan kaakaota. Galapagokset oli jotain aivan uskomatonta ja tiietenkin jos vaan saat edes lyhyen risteilyn mahtumaan niin se kannattaa ehdottomasti tehdä. Sitä paikkaa ei todeksi usko muuta kuin kokemalla 🙂 ihanaa reissua!!!!

  • Aino kirjoitti:

   Moi! Ja voi vitsit 🙂 Kiitos näistä vinkeistä, tulee tosiaan tarpeeseen! Luonto ja vuoristot kiinnosta, ja vitsi miten huipulta tuo pyöräilyreitti kuulostaa! Ehottomasti koettava :D! Osaatko suositella, että miten Galapagokselle kannattaa mennä – tai siis mistä ne risteilyt lähtee? Oon miettiny, et oisin ottanu sinne lennot Quitosta ja käynyt kiertelemässä itsenäisesti ympäriinsä, mutta tuo risteily vois olla helpoin vaihtoehto – jos osaat jotain hyvää suositella niin ois tosi kiva 🙂 Vitsit – kiitos tästä kommentista, nyt jotenki tuli sellanen fiilis etten malttais oottaa reissua! 😀

 2. hanna kirjoitti:

  Oi miten mahtavalta kuulostaa! Entinen pomo oli Ecuadorista ja on kehunut nimen omaan noita vuoristo-osia (joista on kotoisin). Odotan jo innolla minne päädyt ja mitä päädyt meille kertomaan, reissusta tulee varmasti mahtava! 🙂

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • Aino kirjoitti:

   Oi, kiva kuulla! Mäkin luontoihmisenä just vuoristoista haaveilen joten sinne täytynee mennä 🙂 Ja blogiin kyllä tulee juttua, varmaan ihan kyllästymiseen asti 😉 😛

 3. Mei kirjoitti:

  Moikka, juurikin parasta aikaa kirjottelen Ecuadorin Quitosta! Hirveästi ei oo vielä kerennyt tekemään kun arki menee työharkassa ja viikonloput reissussa! Vuoristoa suosittelen myös ja tuo baños on itelläki suunnitteilla. Mindo on myös kaunis, 2h bussimatka Quitosta ja chilli viikonloppukohde. Jos galapagos ei mahu aikatauluun niin rannikolla on kaupunki Puerto Lopez, josta menee laivoja ”köyhien galapagokselle”, josta voi bongata mm. Niitä sinijalkasia lintuja. Paikan nimi siis Isla de la Plata. Papallacta kannattaa tsekata myös jos kuumat lähteet houkuttelee. Otavalossa on maan suurimmat Inkamarkkinat, jos käsityöt jne kiinnostaa. Quitoon ei kannata tuhlata aika kamalasti, ei mielestäni mikään ihmeellinen paikka ?

  Mukavaa reissua, täällä on ihanaa!!!

  • Aino kirjoitti:

   Oi jes! Kiitos paljon vinkeistä, mä veikkaan että toi ”köyhien galapagos” vois olla mulle oiva sillä tosiaan aikataulut vaikuttaa niin kiireisiltä.. 😀 Mut katsotaan mitä kaikkea sitä ehtii! Ja vitsit, nautihan olostas siellä – ihanaan paikkaan oot kyllä päässy työharkkas tekemään, kade! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.