Hae
Aino Mäkelä

Kahvia suklaalla

Mä olen henkeen ja vereen aamuihminen. Ne on sitä mun omaa aikaa, jolloin saan olla rauhassa omien ajatuksieni kanssa – ne hetket, jolloin kasaan kaiken mun energian tulevaan päivään. Kuten nytkin niin yleensäkin aamuisin mä kirjoitan sillä kirjoittaminen on yksi niistä jutuista, jotka saa lähes poikkeuksetta hymyn mun naamalle sillä tiedän muun muassa tänkin jutun piristävän vielä joskus myös jotakuta toistakin.

Ja ehkä kolmatta, jopa neljättäkin..? 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKirjoittamisen ja oman rauhan lisäksi aamuissa on myös yleensä muutakin taianomaista. Se kun on se aika jolloin avaimet onnistuneeseen päivään jaetaan: ne hetket jolloin voi päättää että päivästä tulee joko loistava tai erinomainen 😉 Eilen illalla inspiraation lumoissa mä päätin poiketa mun joka-aamuisesta kaavasta raakasuklaan nautiskelun suhteen ja teinkin jotain hauskaa tätä aamua varten – nimittäin perus herkuttelun sijaan valelin mun kahvikupit raakasuklaalla ja iskin ne pakkaseen odottamaan auringon nousua.

Kahvi ja suklaahan on tavallaan sukulaissieluja. Molemmat on lähtöisin pavuista ja niitä voi käyttää niin itseään stimuloidakseen kuin nautiskellakseen 😉 Molemmista saa myös taiteiltua upeita makuelämyksiä jos vaan uskaltaa heittäytyä makujen vietäväksi. Kahvihifistelyn maailma on mulle tosin vielä aika tuntematon viidakko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANespresso leikkiikin ihanasti kahvin eri vivahteiden kanssa tarjoten meille jos jonkinmoisia kahvinautintoja. Mä tykkään itse vahvoista mauista, joten mun suosikki onkin Livanto, jonka karamellimaiset aromit tasapainottaa kivasti täyteläistä koostumusta. Ja myös sen vuoksi sopii ihan uskomattoman hyvin suklaankin kaveriksi!

Suklaakahvikuppien valmistuksen voi hoitaa kahdella tapaa:

Helppo tapa:
– Osta kaupasta valmista raakasuklaata. Laita kahvikupit pakkaseen sen ajaksi, kun sulatat raakasuklaan vesihauteessa. Sulaa massaa voit maustaa haluamallasi tavalla (lisätä esimerkiksi chiliä tai kanelia, nam!), jonka jälkeen voit nostaa massan hieman jäähtyneen kahvikupin pohjalle ja pyöritellä kuppia niin, että massa levittyy jähmettyen nätisti reunoille. Nosta kahvikupit pakkaseen vähintään kymmeneksi minuutiksi, jonka jälkeen voit valmistaa kahvin!

Hifistely:
– Valmista raakasuklaa itse alusta alkaen, jolloin saat siitä juuri sen makuista sekä koostumukseltaan juuri haluamasi laista. Omiin kuppeihini mä tein kahdenlaista suklaata eli sekä valkoista että perinteistä tumman tuhtia tavaraa, joten pystyin vielä hauskasti leikittelemään massoilla sekä koristelemaan kuppeja. Valkosuklaan valmistukseen käytin kaakaovoita, riisinlesejauhetta, lucumaa sekä vaniljaa ja tummaan puolestaan näiden lisäksi myös kaakaojauhetta sekä kanelia. Makeutusta en laittanut ollenkaan sillä en halunnu sen peittävän kahvin intensiivisyyttä, mutta sitäkin voi toki halutessaan joukkoon laittaa 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERANAMSKIS! Voin kertoa, että ei paljon paremmin voi päiväänsä aloittaa 😉 Raakasuklaa ja kahvi antaa kivasti energiaa sekä herättelee päivään minkä takia musta tällänen kombo on aika toimiva kaikille meille, jotka ei olla kovin nälkäisiä heti aamusta – mäkin nykyään syön varsinaisen aamupalan vasta kun oon päässyt ensin rauhassa töihin asti.

Pienenä vinkkinä tosin, että tän herkun nautittuaan kannattaa vilkaista peiliin ennenkuin lähtee ovesta ulos jos ei halua, että käy yhtä hassusti kuin allekirjoittaneelle suklaanaamalle. Kyllä mä vähän ihmettelinkin, että mikäs kaikkia vastaantulijoita niin hymyilyttää 😛

Millaisista kahviherkuista ja mauista te tykkäätte?

<3 Aino

Yhteistyössä Nespresson kanssa.

4 kommenttia

 1. Sari | Wellnessmadness kirjoitti:

  Mulla oli sama fiilis sieltä workshopista lähdettyä, et onks mun naamassa suklaata, kun jengi virnisteli. Ei ollut kuitenkaan, ehkä niitä vaan nauratti, kun palelin niin kauheasti ja olin hautautunut huivin sisään 🙂

  Suklaamuki tarvii kyllä testata, onneks sulla riittää näitä huikeita ideoita!

  • Aino kirjoitti:

   Hahha! Tai sit se vaan oli se raakasuklaan taika 😉 Hömelön onnellinen hymy naamalla kävellessä kun pakostakin saa muutkin virnistelemään 😛

 2. outi kirjoitti:

  Oi, kuulostaa aikas herkulta. Ite en juo tavallista kahvia laisinkaan, joskus herkuttelen kahvilassa jollain herrkukahvilla, mutta muuten juon teetä. Tuo houkuttaisi kyllä kokeilemaan 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Mäkin juon kahvia vaan aika harvoin, mut joskus on ihana herkutella. Ja nimenomaan suklaan kans <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.