Hae
Aino Mäkelä

Vääristyneitä ajatuksia

Helposti ajatuksista tulee yleistyksiä, normeja, joihin uskotaan sokeaksi. Olettamuksia, joista yhtäkkiä voi tulla jollekkin toiselle totta. Mä oon itse ollut tälläisten ajatuksien orja ja päässyt niistä eroon pyrkimällä tietoisesti olemaan avoimempi: ymmärtämään paremmin ihmisiä ja elämää ympärilläni.

bilbao6

Siksipä mä kokosin ajatuksia, mun mielestä vääristyneitä sellaisia, jotka vaikuttaa iskostuneen syvälle ihmisten mieliin – ja jotka haluaisin oikaista 😛

 • Tyhjällä vatsalla tehty aamuaerobinen laihduttaa. Kyllä, liikunta lisää energiankulutusta. Kyllä, kun vatsa on yön jäljiltä tyhjä se lisää rasvojen käyttöä energiaksi – MUTTA, se voi myös lisätä lihasten kulumista energiaksi. Jos ette siis ole aamuihmisiä, niin suosittelen ennemmin nukkumaan kunnon yöunet entä heräämään epämiellyttävästi ennen kukonlaulua: se on paljon tärkeämpi asia painonhallinnassa, kuin liikunta.
 • Koska treenaan, voin syödä paljon ja mitä tahansa! Totta, energiankulutuksen ollessa suurempi voi kaloreidenkin saantia suurentaa – mutta ei miten tahansa. Nimittäin juuri aktiivisesti ja tavoitteellisesti treenaavilla on erityisen tärkeää syödä puhdasta, laadukasta ja ravinteikasta ruokaa, josta elimistö saa rakennusaineita vahvistuakseen. Tyhjistä kaloreista ei oo paljoa iloa pidemmän päälle 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 • Kasvisruokavaliolla ei pärjää, jos haluaa kasvattaa lihaksia ja kiinteytyä. Höpöhöpö! Kasviksista löytyy ihan yhtälailla laadukkaita proteiininlähteitä – niitä on vaan osattava yhdistellä oikein. Esimerkiksi riisin ja herneen yhdistelmä on jo lähellä täydellistä proteiinikoostumusta 🙂 Ja saahan kaupoista jo valmiiksi todella proteiinipitoisia kasvisvaihtoehtoja, kuten hampputofua ja nyhtökauraa. Pienellä vaivannäöllä ja asioista selvää ottamalla on helppo tajuta, että ilman valtamaan eläinkunnantuotteiden mättämistäkin pärjää.
 • Alan harrastamaan liikuntaa ja lopetan hiilarien syönnin, jotta laihdun. Oikotie onneen, joka toimii ehkä hetken aikaa, mutta todennäköisesti kostautuu vielä korkojen kera. Kaikkea ei tarvitse muuttaa kerralla, radikaaleja luopumisia ei tarvitse tehdä eikä varsinkaan pidä yrittää olla mikään supernainen – sillä uskokaa tai älkää, kukaan meistä ei ole.
 • Hiusten/ripsienpidennykset/tekokynnet/laittautunut nainen on pinnallinen. Mikään ulkoinen tekijä ei tee ihmisestä pinnallista – ainoastaan käyttäytyminen ja se, miten kohtelee ihmisiä ympärillään. Ei siinä oo mitään väärää jos haluaa korostaa omia hyviä puoliaan ehostamalla itseään, ja on hyvä muistaa ettei se oo keneltäkään toiselta pois.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 • Toi matkustelee, se on varmaan tosi rikas. Tai sitten ei. Rahankäyttö on aina priorisointikysymys ja toiset haluaa kuluttaa rahansa viikonloppuna baareihin, jotkut shoppailee tai sitten reissaa ympäri maailmaa elämyksien perässä. Elämä on valintoja ja monesti ihmiset pystyy myös luomaan illuusiota omasta elintasostaa niin halutessaan 😉
 • Sinkku haluaa automaattisesti pariutua. Excuse me? Aivan liian usein mulle sanotaan, hieman säälivästi, että ”Hei, kyllä sä vielä löydät sen oikean.”. Eipä sillä, en mä sitä epäile, mutta mua ihmetyttää miksi ihmiset kuvittelee sinkkujen edes haluavan parisuhdetta? Mä ainakin oon tällä hetkellä tosi onnellinen mun elämäntilanteeseen ja siihen, että osaan elää täyspainoista elämää itsenäisesti. Just nyt ois suorastaan aika katastrofaalista löytää se täydellinen tyyppi, sillä mun kunnianhimoisissa haaveissa ei ois just nyt tilaa kellekkään täydelliselle, joka sais mun maailman pyörähtämään ympäri.

Hahha, aika random ajatuksia! Kolahtiko mikään vai menikö kaikki toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Jenna kirjoitti:

  Näistä henkilökohtaisesti kaikki meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. En itse allekirjoita mitään, mutta monesti matkustelun ja sinkku homman kuulee. Jos osaa varata ajoissa ja seurata tarjouksia lentoliput ovat hyvinkin halpoja ja majoittuminen riippuu ihan itsestä. Myös säästäminen on itsestä kiinni.

  Sinkku juttu, Huoh kun sen kuulee itse niin monesti. Miksi sulla ei on miestä, kyllä sää vielä löydät tai jäät vanhaksi piiaksi…. Aivan täysin raivostuttavaa ja en enää jaksa sen suhteen olla enää kovin kohtelias. Yleensä tokaisu takaisin on miks nää semmosen haluan tai miksi just mies miksei nainen. 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Jep, ihan totta! Budjettiratkasut on matkailun suhteen tosi helppoja ja musta tuntuu, että oon monesti päässy maailmalle edullisemmin entä käymään Helsingistä Oulussa (vielä silloin kun siellä asuin) 😀 Ja noi sinkkujutut on aika tuttuja.. Onneksi kuitenkin itse tietää missä mennään, niin ei jaksa ees kovin vakavasti noita kyselyitä ottaa. Silti sitä miettii, että eikö ihmisillä oo muuta mietittävää kun toisten parisuhde-elämä? 😀

   • Jenna kirjoitti:

    Niin totta tuo parisuhde elämän pohtiminen. ? Siis kyllä mua ittiä kiinnostaa enemmän kuulla muita kuulumisia, tietty jos on jotain kerrottavaa niin tottakai kuuntelen. Mä en ees ite kysele kavereilta niistä mitään kun oletan että jos on kerrottavaa tai haluaa jakaa niin sen tekee ihan oma-aloitteisesti.

    Ja tuo Helsinki-Oulu on niin totta, oon siis itekki Oulusta kotosin. Välillä kun katsoo lentoja niin Lontooseen on halvempi mennä ku Helsinkiin. Voidaan myös puhua junalla menosta, kun siis opiskelijalipullakin on halvempi kulkea omalla autolla.

    • Aino kirjoitti:

     No jep, ihan totta! Siis molemmat, sekä keskustelunaiheet että matkustaminen.. 😀 Mulla onneksi on läheisimmmät ihmiset jo rauhottunu ton kyselyikänsä kanssa, sillä ne tietää mun puhuvan niin paljon että luottaa siihen, että mä kerron sitten kun on jotain kerrottavaa 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.