Hae
Aino Mäkelä

Virkistäviä viikonloppurutiineja

Mä rakastan viikonloppuja ja vaikka yleensä aina jokainen viikonloppu on omalla tavallaan erilainen sisältäen joko töitä, kouluhommia, tapahtumia, reissuja tai muuta mukavaa niin on olemassa ne pari elementtiä, jotka kuuluu mun viikonloppuihin aina jollain tapaa: treeni ja loistava ruoka.Helmikuu ja sula asvaltti ilman loskaa.. lenkkeilijän unelma!

Aamulenkeistä on tullut osa mun viikonloppurutiineja. Oon vähentänyt nyt tosi paljon aerobisen liikunnan määrää, mutta viikonloppuisin aloitan lähes aina aamuni aamulenkillä – pieni kevyt hölkkä Töölönlahden ja Tokoinrannan ympäri tekee ihmeitä! Päivä saa aivan omanlaisensa startin kun saa kunnolla aivoille happea ja kevyen hien pintaan – samalla unohtuu niin koulu- kuin työhommatkin sekä turha stressi ja voi alkaa keskittyä olennaiseen eli nautiskeluun 😉 Hihhih.OLYMPUS DIGITAL CAMERASmoothiet on ihanan kevyitä nautittavaksi just lenkin jälkeen, kun kroppa huutaa nestettä ja ravinteita! Eikä mulla ainakaan ihan heti lenkin jälkeen edes uppoais mikään kunnon hiilarimättö kurkusta alas 😀 Smoothieen saa myös helposti sisällytettyä kaikki oleellisimmat superfoodit sekä ison osan päivän hedelmä- ja vihannestarpeesta, jos niitä tulee muuten huonosti päivän aikana syötyä.

Smoothieita voi jokainen tehdä makunsa ja jääkaappinsa sisällön mukaan mieleisellään tavalla – vain oma mielikuvitus on rajana! Tässä teille resepti mun viikonlopun suosikkismoothieen – ei muutaku kaikki ainekset blenderiin ja nautiskelemaan 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERARAIKKAAN HERKULLINEN VIHERSMOOTHIE
3dl ananas-kookosvettä *
1rkl chiasiemeniä
2dl tuoretta pinaattia
kuutioitu omena
1tl brahmi-yrttijauhetta
1tl Puhdistamon viherjauhetta

Siinäpä siis samalla teille ensimmäinen maidoton ruokavinkki 😉 Kookosvesistä saa ihanan raikkaan pohjan smoothieihin, jos ei maitotuotteita halua käyttää – eikä mun mielestä kyllä maitopohjainen vihersmoothie edes kuulosta kovin houkuttelevalta vai mitä te tuumitte? 

Rentouttavaa sunnuntaita! Ja muistakaahan käydä nauttimassa ravintolapäivän antimista 😀

<3 Aino

* Ananas-kookosvesi on saatu RAW2U:lta, jossa se on tällähetkellä tutustumistarjouksessa!

7 kommenttia

 1. Salla kirjoitti:

  Mistä tuota ananas-kookosvettä voi ostaa?? 😀

  • Aino kirjoitti:

   RAW2U -verkkokaupasta ainakin eli http://www.raw2u.fi! Se on siellä jopa tarjouksessa tällähetkellä 😀
   Päivitin saman tiedon tuohon postaukseen, jos vaikka muitakin kiinnostaa – kiitos siis hyvästä kysymyksestä Salla 😉

 2. Rita kirjoitti:

  Maitopohjainen viherpirtelö ei pelkästään kuulosta vaan myös on pahaa – been there, done that (tai sitten done badly wrong mutta ei tee mieli ottaa revanssia)! 😀

  Mä oon ollu viimeaikoina jotenkin ihan jumissa ruokajuttujen kanssa.. Mikään ei keittiössä luista, kaupasta ei tee mieli ostaa mitään ja oon tänhetkisellä säälittävällä väsyruokavaliollani varmaan säästöliekillä. Oon myös kamalan väsynyt, eilen 5h päiväunien (!!!) lisäksi nukuin oikein sikeästi q1h yöunet viimeyönä ja nyt oon ollut kahdeksasta asti valmis uusille yöunille.. Oisko ehdottaa, mikä mättää? Alkaa olla aika turtunut ja väsynyt olemus allekirjoittaneella.. plää :/

  • Rita kirjoitti:

   Niin siis 11h, ei mitään q-tunteja.. 😀

  • Aino kirjoitti:

   No voi räkä, ei kuulosta yhtään kivalta! Mä suosittelen sulle nyt lepoa niin paljoin ku sitä tunnut tarvivan, RUNSAASTI kaikkea tuoretta ravinnerikasta ruokaa (smoothieita, salaatteja, hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, raakasuklaata – näin esimerkiksi!) ja rauhallista liikuntaa mielellään ulkona eli ihan perus käveleskelyä tai vaikkapa joogaa 🙂 Selkeesti vaikuttaa siltä, että sun kroppa tarvii vähän palautumista – nyt kierrokset hetkeksi pienemmälle niin loppuviikosta on jo varmasti erilainen olo!

   Tsemppiä:)!

   • rita kirjoitti:

    Joo ehkä saan nyt hyvän syyn kokeilla tehdä tota raakasuklaata 🙂 eiköhän tää tästä!

    • Aino kirjoitti:

     Ehottomasti! Hirveesti vaan superfoodeja sekaan nii johan kroppa heräilee horroksesta 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.