Hae
Aino Mäkelä

Lupaamattomuudesta

Oon jo vuosia kapinoinut Uuden Vuoden lupauksia vastaan. En tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin niistä yleensä tulee aika negatiivinen fiilis.. Yritetään kerralla haukata liian iso pala kakkua, meinataan tukehtua siihen ja sen jälkeen koko ajatus kakun syömisestä tuntuu pahalta.

Siksi en tänäkään Uutena Vuotena aio luvata mitään. Se ei tosin tarkoita, etteikö mulla olis paljon asioita joissa mulla olis kehittymisen varaa: voisin luvata olla säästeliäämpiä, keskittyä enemmän kehonhuoltoon, ottaa enemmän aikaa itselleni, siivota useammin, herkutella vain kerran viikossa.. Tiedättehän, lista on pitkä.

Lupaamattomuudesta

Mutta siihen muutokseen tarvitaan enemmänkin kuin pelkkä vuodenvaihde. Siihen tarvitaan aikaa, motivaatiota ja sitoutumista. Halua. Ja niitä asioita ei voi pakottaa. Sen sijaan jos yrittää pakottaa jotain vain sen vuoksi, että ajatus kuulostaa hyvältä tai niin tulisi tehdä, iskeytyy jarrut päälle jo ennen alamäen alkua.

Koska sanoin juuri etten halua luvata mitään, en myöskään lupaa olla lupaamatta. Sillä niin ihmismieli toimii – heti kun kiellät itseltäsi jotain, rupeat haluamaan sitä. Mä haluan luvata itselleni, että tulevana vuonna kysyn itseltäni useammin mitä mä oikeasti haluan. Yritän olla eksymättä viidakkoon seuraamalla muiden osoittamia polkuja ja saamalla päätäni sekaisin valheellisilla ajatuksilla, jotka pelko saa mussa aikaan.

Siinäpä onkin aikamoinen lupaus yhdelle vuodelle. Oikeastaan voisin luvata sen itselleni seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Luvata, että yritän parhaani.

Miten teillä, uskotteko Uuden Vuoden lupauksia?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

3 kommenttia

 1. Christina kirjoitti:

  Mien ole kans koskaan tehny uuden vuoden lupauksia enkä tee nytkään. En jotenki näe niissä järkeä koska ne on yleensä siinä uuden vuoden vaihteen huumassa annettuja liian suuria lupauksia jotka rikkontuu sitten heti seuraavalla viikolla. Yritän kuitenkin vuoden mittaan tietoisesti tehdä muutoksia esim. omaan ajattelumalliin ja näin tulla koko ajan paremmaksi versioksi itsestäni. 🙂

 2. Jemina kirjoitti:

  Mulla vähän samanlaisia tuntemuksia… En oikeen koskaa oo lupaillu mitään vuoden vaihteessa, en ole jotenkin päässyt tähän boomiin mukaan. Uskon myös hyvin vahvasti siihen että asioille täytyy antaa aikaa ja niihin tarvitaan just sitä aitoa haluamista, jotta ne voi toteuttaa niinkun sanoit. Mäkin olen kyllä myös tuon asian itselleni luvannut, että mä yritän parhaani, ja yritän myös opetella hyväksymään enemmän itseäni, se jos jokin vaatii paljon aikaa jos sen taidon on joskus menettänyt.

  Mun blogissa uutta reseptiä puolukka-pipari-glögi raakakakusta ! <3

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2016/12/herkullisin-puolukka-raakakakku.html

  Ihanaa uutta vuotta kaikille! <3

 3. Kaisa kirjoitti:

  ”Lupaukset on tehty rikottaviksi” ?

  Lupasin itselleni, että teen enemmän asioita joista nautin ja jotka tuottavat iloa ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.