Hae
Aino Mäkelä

Energinen aamun aloitus

Huomenta ja ihanaa lauantaita kaikille!

Nyt kun vielä on suhteellisen aikaista, voin varmaan jakaa teille mun tän päivän aamupalaherkun? 😉 Kyllä – herkun. Oon huijannut itseäni, ja teitä, väittämällä että en muka pidä makeasta mutta pakkohan se on jo vihdoin tunnustaa.. makeasti alkoi nimittäin mun aamu tänäänkin!

Ja alkais varmasti joka aamu, jos itse aamupalani tekisin 😀 Vitsit että mä rakastan viikonloppuja, kun saan tehdä ruokani itse. Ahhhhhhh nam!

Viikonloppuisin on muutenkin ihana aloittaa aamu rauhassa herkutellen, rauhassa teetä juoden ja lehteä selaillen. Onko teillä tiettyjä viikonloppurutiineja aamupalan suhteen? 😀
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mähän oon osana Indiedaysin ja VAASANin herkkuhaastetta! Sain siis VAASANilta heidän uutuusleipiään kotiin testattavaksi ja omaksi lemppariksi muodostui VAASAN Kaurasydän, jolla tänäkin aamuna siis herkuttelin. Aamupala on mulle päivän tärkein ateria ja siitä pitää saada paaaljon energiaa ja virtaa! OLYMPUS DIGITAL CAMERA Ensin siis laitetaan pannu kuumenemaan ja kookosöljyä sulamaan! Ja kookosöljyn sekaan hieman kanelia 😉 OLYMPUS DIGITAL CAMERAKun öljy-kaneliseos on sulanut laitetaan kokonainen leipä kuumalle pannulle ja painetaan lastalla niin, että seos tarttuu hyvin leivän pintaan. Sama tehdään molemmille puolille 😀

PSSST! Tähän väliin pakko jakaa maailman paras leipävinkki teille, jotka omistatte leivänpaahtimen. Saatte ihanan rapean, mutta sisältä pehmeän, leivät kun paahdatte ruis/kaurapalat juurikin näin puolikkaat yhdessä! OLYMPUS DIGITAL CAMERALämmin leipä on helppo voidella maapähkinävoilla, nam!OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa homma jatkuu mun viikonloppuherkulla eli raejuustolla 😉 Sitä vaan nätisti maapähkinävoilla voideltujen leipien päälle. OLYMPUS DIGITAL CAMERALoppusilaukseksi vielä banaaniviipaleita päälle! Ja siinä ois sitten valmiina semmonen energiapommi aamuun, että kyllä lähtee päivä kuin päivä käyntiin 😀 Loistava aamupala esimerkiksi treenipäiville, hihhi.

Kaikki VAASANin uutuusleipien ympärille kehitetyt reseptit löydät siis täältä ja samalla voit äänestää omaa suosikkiasi! Palkintona on ihana Day Spa -lahjakortti ja ahh, kelleppä nyt ihana hemmotteluviikonloppu ei kelpaisi? 😉 

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

<3 Aino

6 kommenttia

 1. emilia kirjoitti:

  Aino perkele meillä on vissii samanlainen maku 😀 Oon nimittäin tehny just samanlaisen paitsi ilman raejuustoa, tosin siihen ”terveellinen herkku”-kategoriaan! Noo, pitää vielä vähän viilata tuota meitsin ehdotelmaa ;D

  • Aino kirjoitti:

   Hahhha no ei mikään ihme, great minds think alike! 😉 Ja toi on niiiiin herkku, että sopii kyllä siihen kategoriaan ku nakutettu!

 2. Salla kirjoitti:

  Mun vapaapäivän aamu on ehdottomasti sellanen, että nukun pitkään, herään kaikessa rauhassa ja nautin siitä että tänään ei ole mihinkään kiire. Sitten vaan herkkupuuroa aamiaiseksi, termosmukillinen kahvia ja nojatuoliin viltin alle, vähän lukemista ja vot <3

 3. Tia Leivo kirjoitti:

  Ehdoton aamujuoma-suosikki tällä hetkellä Living Earthin pakurikahvi, tummaa&pehmeää kuin mikä ja tulee fiilis, että aamukahvi voi olla sinulle terveellinen! 🙂 Mun aamu-unelma on ruis-kaurapuuro rasvattomalla rahkalla, puolikkaalla verigreipillä, puolukkasurvoksella ja ruokalusikallisella kuivattua hedelmä-pähkinä-rusinasekoitusta, nam! Jos olisin energisempi korvaisin ruis-kaura pikapuuron tattaripuurolla, mutta en jaksa keitellä aamiaista puolta tuntia.. 😀

  • Aino kirjoitti:

   Kuulostaa kyllä superhyvältä! Mä tein just tänään suklaista kvinoa-tattaripuuroa, NAM!! Tosin keittelin sen jo eilen valmiiksi, musta puuro on superhyvää kylmänä nautittuna <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.