Hae
Aino Mäkelä

Herkullista huomenta!

Ihanaa keskiviikkoaamua! <3

Moni teistä varmaan tätä lukiessaan on jo aamupuuronsa herkutellut, mutta te jotka ette – tässä teille vinkki astetta herkullisempaan aamupalanautintoon 😉 Mä tykkään aina viikonloppuisin tehdä herkkuaamupaloja ja viime viikonloppuna mun päässä syttyi lamppu ja tuloksena oli jotain niinkin nerokasta, kuin suklaapuuro 😀 Voiko puuro kuulostaa yhtään houkuttelevammalta?!
Ja suklaapuuro valmistuu näin:

Muussaa puolikas banaani kattilaan, lisää desi kaurahiutaleita ja vettä – vettä saa olla ihan runsaasti. Kiehuttele puuroa miedolla lämmöllä, jotta hiutaleet turpoaa hyvin eikä koostumus ole kuiva. Puuron ollessa valmista lisää joukkoon ruokalusikallinen suklaapakkausta sekä pellavansiemenrouhetta – sekoita ja kiehuttele vielä hetki ennen tarjoilua. 

VINKKI: Jos haluat puurosta vähän proteiinirikkaampaa, niin yhdessä suklaapakkauksen ja pellavansiemenrouheen kanssa lisää kattilaan mitallinen riisiproteiinijauhetta ja vettä 😉 Maistui aika taivaalliselle sunnuntaina salitreenin jälkeen, mmmmm!

Lempparipuurolisukkeet: maapähkinävoi+raejuusto <3

Lempparipuurolisukkeet: maapähkinävoi+raejuusto+kookosöljy <3

Ja sitten vaa herkuttelemaan omien lempparilisukkeiden kanssa, nams! Mitäs te tykkäätte sekoittaa puuron joukkoon? Monien kestosuosikki tuntuu olevan raejuusto ja marjat tai hedelmät, mutta oon viimeaikoina törmänny hieman erikoisempiinkin komboihin kuten keitettyihin kananmunan valkuaisiin 😀

18 kommenttia

 1. Mari kirjoitti:

  Ootko varma, että ne ei oo tarkottanu et keittää sen valkuaisen sinn ejoukkoon?:D oon tehny niin, se saa usein kakkumaisen koostumuksen aikaan:) Kuka nyt oikeesti muka sellasia kovaksi keitettyjä valkuaisia söisi puuron kanssa..:D

  • Aino kirjoitti:

   Joo siis mäkin monesti nakkaan valkuaisen keittovaiheessa joukkoon, mutta kyllä vaan mä näin ihan omin silmin keitetyn munanvalkuaisen mun kämppiksen puurolautasella 😉 Että niin.. makuja on monia!:D

 2. Kirsi Murto kirjoitti:

  Moikka!

  Olen samaa mieltä kanssasi, suklaapuuro banaanilla maustettuna on TAIVAALLISTA salin jälkeen 🙂 Itse laitan gluteiinittomia kaurahiutaleita, mantelitahnaa, soijalesitiiniraetta, banaania sekä pari t-lusikallista Protein Delite suklaahippuprotskua + vettä 😉 Lisäksi täydentääkseni ateriaa, teen vielä psylliumkuidulla ”terästettyä” munakasta ja kesäkurpitsaa! Ai että! Hiilaria, protskua ja rasvaa! Nälkä lähtee ja pysyy poissa ainakin sen 3 tuntia ;P

 3. e kirjoitti:

  Hei teetkö siis salitreenin ennen aamupalaa eli tyhjään mahaan? Ja kiinnostaisi vielä, että millä salilla sä käyt helsingissä? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   En suinkaan, jotain pientä syön aina ennen – ei kulje samallai treeni tyhjällä vatsalla:) Mutta varsinainen ateria vasta jälkeenpäin!

  • Aino kirjoitti:

   Niin ja tosiaan Savate Clubin Training Centerillä treenaan! Välillä sit käyn kaupungin saleillakin, kun mulla on niihin kortti 🙂

 4. Rose kirjoitti:

  Arkiaamun puuro on perus veteen tehty kaurapuuro+raejuusto+kaneli+mehukeitto. Viime päivinä oon saanu nauttia myös anopin omenasoseesta puuron kanssa. Lisättyä sokeria soseessa on vain ihan pieni ripaus, jotenka on terveellisempää kun joku perus hillo ja maku on mukavan kirpeä ja raikas. Cashewpähkinävoi ja hunaja/cantaloupemeloni on sitten sellasia herkkuja mitä tulee joskus viikonloppuna laitettua puuroon kun on aikaa ja haluaa vähän luksusta. Namnam puuro on kyllä hyvää!

  • Aino kirjoitti:

   Oijoijoiii omenasose! Siitä oon haaveillu viimeaikoina..omput on syksyn paras herkku:)

   Puuro on pop!! Tuota cashewtahnaa pitää kyllä itelläkin hommata. Nam:)

 5. Luana kirjoitti:

  Mää laitan cashewtahnaa, kookosöljyä, macajauhetta, kardemummaa, kanelia ja ripauksen suolaa (: Aika voimakasta olisi varmaan noin, mutta päälle vielä pari desiä raejuustoa!

  • Aino kirjoitti:

   Kuulostaa kyllä aika täydelliseltä makujen kombolta! Mä kun oon vähän outo ja fiilaan macan makua, namii 😀

 6. Salla kirjoitti:

  Mä tein kans viime viikonloppuna suklaapuuroa. Se oli vaan että keitin kaurahiutaleet Alpron suklaasoijamaitoon (kevytversioon). Kaveriksi pilkoin pakastetun banaanin, kun ei ollut tuoreita käsillä. Mut se olikin aivan loistojuttu, kuuma puuro ja jäiset banaanipalat,mmmmm 😛 Niin ja viimeistelin voisilmällä 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Tota suklaasoijamaitoa mun on pitäny monesti testata, mutta koskaan kaupassa en oo sitä kuitenkaan muistanu! Varmsti aivan loistavaa toi sun puuros, voin vaan kuvitella kuin ihanalta ne banskut maistu sulaessaan kuumaan puuroon:P

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.