Hae
Aino Mäkelä

Mannamania!

Kookosmanna, mannamania
Oon törmännyt outoon ilmiöön kaikkialla, missä liikun ja missä ymmärretään laadukkaan sekä maistuvan ruoan päälle. Kavereiden keskuudessa, illanvietoissa ja luonnollisesti myös työkuvioissakin. Oon alkanut nimittämään tätä ilmiötä mannamaniaksi. Nimittäin sitä se todellakin on ollut, silminnähtäviä onnentunteita ja sanoinkuvaamatonta sekoamista elämyksistä, joista ei oo ees uskallettu haaveilla!

Kyseessä on tietysti vielä suurelle yleisölle tuntematon Kookosmanna, joka tulee muuttamaan terveellisen herkuttelun kulttuurin tulevaisuudessa aivan täysin. Omalla kohdallani ja mun lähipiirissä se on sen jo onnistuneesti tehnytkin. Pelkkä lusikallinen tätä jumalaista herkkua nimittäin sulattaa jokaisen sydämen ja huumaa makuaistit täysin. Pehmeä koostumus sulaa suuhun ja kevyen makea, samettinen maku saa lusikan sujahtamaan purkkiin uudestaan. Ja taas uudestaan!

Kookosmanna onkin uusi musta. Herkku, joka katoaa purkista jos ei pidä varaansa – joko omaan tai kavereiden suihin 😉

Kookosmanna, mannamania
Sen sijaan, että Kookosmannaa vaan lusikoitaisiin suoraan lusikalla suuhun – mikä on tietysti ihan täydellinen tapa nauttia sitä – siitä voi myös tehdä vaikka mitä herkkua! Samettista smoothieta, vanukasta, kastikkeita, kakkua, täytesuklaata, jäätelöä ja vaikkapa fudgea. Ja tietysti mielellään noita kaikkia edellämainittuja ja nautiskella kaikkea yhdessä, vuorotellen ja yhtäaikaa fiilistellen sitä kuinka täydellisiä herkkuja Kookosmannasta saakaan aikaan.

Kyseessä ei ole maksettu mainos, vaan rehellisesti Kookosmannahurmiossa kirjoitettu rakkaudentunnustus kyseiselle herkulle. Toisaalta myönnän myös kirjoittavani tätä siksi, että malttaisin edes hetken pitää näppini erossa hyllyssä kummittelevasta mannapurkista… Puolikkaan purkillisen kun onnistuu tuhoamaan helpostikkin aivan huomaamatta lusikan käydessä vaivihkaa purkilla ja sujahtamalla salamana suuhun.

Kookosmanna, mannamania
Ettei tää menis ihan pelkäksi ylistykseksi ja hehkutukseksi niin laitetaan vielä yks herkkuresepti jakoon. Foodin Akatemian kursseilla jakelen niitä aika ahkeraan tahtiin, mutta tää fudgeresepti näkee ensimmäistä kertaa päivänvalon vasta nyt! Helppo ja erittäin herkullinen resepti, josta aion vielä jalostaa muutamanlaisia herkkuja kursseille tehtäväksi.

KARAMELLIFUDGE
1 dl Foodin Kookosmannaa
0,5 dl vettä
5 tuoretta taatelia
2 tl lucumaa
ripaus aitoa vaniljaa

Mittaa Kookosmanna sekä vesi blenderiin ja surauta tasaiseksi. Lisää joukkoon taatelit, joista on poistettu kivet, sekä lucuma ja vanilja. Sekoita niin kauan, että seos on samettista. Voit halutessasi leikata massan joukkoon taatelista pieniä paloja ja lisätä ne sattumiksi taikinan sekaan. Aseta valmis fudgemassa leivinpaperoidun vuoan pohjalle ja nosta pakkaseen 20 minuutin ajaksi tiivistymään. Leikkaa valmiista fudgesta haluamasi kokoisia suupaloja ja säilytä niitä folioituna joko jääkaapissa tai pakastimessa.

Nam, nam ja vielä kerran nam!

Onko Kookosmanna jo teille tuttu?

Uskotte jo varmaankin, että siihen kannattaa tutustua. Onnekseni tää herkku onkin Pitalle täydellistä ravintoa minkä vuoksi varmaan oonkin rakastunut mannaan niin syvästi. Enkä taida olla ainut joka on mennyt mannasta sekaisin – sen nimittäin huomasin tutkiskellessani tuotearvioita Fitnessfirstin sivuilta..  😀

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

6 kommenttia

 1. Nanne kirjoitti:

  Moikka Aino! Eikös tuo kookosmanna ole aivan sama asia, kun kookosvoi? Siis täyttä kookosta, ei muuta? :))

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Joo, manna on pelkkää kookosta 😛 Voidaan tuntea myös kookossoseena, mutta rehellisesti sanottuna maistettuaan Foodinin mannaa ymmärtää miksi sitä sanotaan mannaksi.. Ei oo vastaavaa koostumusta tullut aiemmin vastaan:)

 2. hanna kirjoitti:

  Hei Aino! 🙂
  Kävin tämän tekstin innoittamana ostamassa juuri Foodinin kookosmannaa- ja rakastuin täysin! Kokeilin sipaista mannaa (kukkurallinen) omenanlohkojen päälle kera kanelin, ja oli erittäin hyvää 🙂 Innolla rupean tutkiskelemaan erilaisia ohjeita missä voisin hyödyntää tuota supernamia…Fudge lähtee kyllä testiin!

  Suuret kiitokset blogistasi, olen lukenut tekstejäsi Fitfashionista lähtien, ja saanut kirjoituksistasi paljon inspiraatiota terveellisiin elintapoihin niin henkisesti kuin fyysisesti 🙂 Tarkoituksenani olisikin päästä osallistumaan joku päivä Akatemian kursseille, ihan vain jo sen takia että olet niin huippu tyyppi! 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Hei Hanna,

   ja ihan ekaks haluun kertoo, et hymyilen täällä ihan hangonkeksinä! Kiitos ihanasta kommentista <3 Ja huippua, että manna maistuis. Se on ihan älytöntä herkkua! Ihana kuulla muutenkin noin kaunista palautetta, vetää ihan sanattomaksi enkä osaa sanoa kuin kiitos toistamiseen 🙂 Lämpimästi tervetuloa Akatemian kursseille ja toivottavasti törmätään joskus – säkin nimittäin vaikutat aivan ihanalta tyypiltä! Kiitos <3

 3. Mira kirjoitti:

  oi vitsi tein näitä nyt ja koko satsi meni kerralla…<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.