Hae
Aino Mäkelä

Joululahjaideoita

Heippa ihanat!

En usko olevani ainut, joka onnistui yllättämään itsensä tajuamalla, että joulua vietetään jo ensi viikolla. Siis ensi viikolla! Ja mä en voi olla ainoa (enhän..?), jolla on vielä lähes kaikki joululahjahankinnat tekemättä..

Mä en itse tykkää ostaa mitään merkityksettömiä lahjoja, vaan haluan antaa oikeasti jotain arvokasta ja hyödyllistä. Jotain, mikä mun on ihana antaa ja joka ilostuttaa lahjan saajaa! Silti joka vuosi huomaan pähkäileväni saman asian äärellä ja tuskastelevani joululahjaideoiden (tai ehkä ennemmin niiden puutteen) parissa..

Tänä vuonna homma oli onneksi helpompaa, ja siitä inspiroituneena kasasin omat parhaat vinkkini teillekkin – kaikki vinkit itse testattuja, osa blogin kautta saatuja, ja hyväksi havaittuja 🙂

Lahjaidea

Innokkaalle ja tiedonjanoiselle itsensä kehittäjälle

Mun tän vuoden ehdottomasti inspiroivin ja odotetuin hankinta on ollut Biohakkerin käsikirja. Kerkesin pitää kirjaa käsissäni vain parisen viikkoa, kun jo luovutin sen pikkuveljelleni lainaan ja seuraavaksi se taitaa kiertää siskoni luo pohjoiseen.. Ja kuulemma meidän kotikylän kirjastossa lainausjonossa oli jo ennen kirjan saapumista 37 innokasta lukijaa 😉 Huh! Tää varmasti kertoo siitä kuinka kiinnostavasta opuksesta on kyse.

Biohakkereiden käsikirja sisältää valtavasti tärkeää, tutkimukseen perustuvaa tietoa erittäin helposti lähestyttävässä muodossa. Sen avulla jokainen voi oppia saamaan itsestään kaiken mahdollisen potentiaalin irti, maksimoimaan suorituskykynsä, optimoimaan aivotoimintansa ja tehokkuutensa sekä tietysti antaa eväät parhaaseen mahdolliseen palautumiseen. Ja jos multa kysytään, niin jokaisen ihmisen tulis lukea se 🙂

Lahjaidea

Lahjaidea

Tänä vuonna kannattaa ehdottomasti suosia kotimaista. Mä ainakin haluan tukea pienyrittäjiä, kotimaista työllisyyttä ja taloutta, suurien yhtiöiden sijaan ja ennenkaikkea ihmisiä jotka tekee juttuja intohimolla ja rakkaudella 🙂

Kerkkä-kuusenkerkkäjauhe tarttui mun mukaan syksyllä messuilta ja oon aivan ihastunut tähän! Mieletön ravinnepommi, johon kerkkä on kerätty villistä Lapin luonnosta ja sen jälkeen kylmäkuivattu: näin ollen kaikki kuusenkerkän tärkeät ravinteet säilyy tallella 🙂 Jauhe tuoksuu ihanan raikkalle, hapekkaalle metsälle ja tuo kivaa makua niin aamuiseen viherjuomaan kuin -smoothieenkin.

NORD-T on yksi omista tän syksyn suurista innostuksen aiheesta, sillä kyseessä on kotimainen puhtaita ja laadukkaita makuja tarjoileva teebrändi 🙂 Pakkaukset on scandinaavisen tyylikkäitä ja raikkaita, sekä teet herkullisen makuisia – ja näköisiä! Luomutee, kotimaiset marjat ja yrtit on yhdistetty herkulissiksi komboiksi, joten tämä lahja ilostuttaa niin makuaisteja kuin silmääkin – sekä saa takuulla teehifistelijänkin tyytyväiseksi.

Onnenrusinasta olettekin jo kuulleet aiemmin syksyllä ja kyseessä on siis mun rakkaan ystäväni Tiian herkulliset raakakakut! Jouluksi ei Tiialta enää kakkua ennätä saamaan, mutta jouluna tulee varmasti herkuteltua muutenkin tarpeeksi 😉 Herkkusuille oiva lahjaidea onkin lahjakortti, jolla saa omakseen herkullisen raakakakun ja samalla ihania onnenrusinahetkiä.

Porvoon Taidekoulun -kalenteri kun näin tän kalenterin kuvat Jennin blogissa, ihastuin heti! Oikeastaan niin palavasti, että jo heti seuraavana iltana tilasin kalenterin itselleni sillä en malttanut odottaa suosisiko arpaonni juuri mua, hahha. Kyseinen kalenterin hellyyttävästä kuvituksesta vastaa Porvoon Taidekoulun lapset ja mun mielestä kalenteri on kaikenkaikkiaan just passeli mun tarpeisiin: kompaktin kokoinen, mutta siinä on silti paljon tilaa kaikelle tärkeälle 🙂 Ostamalla kalenterin tuet samalla lasten taidekasvatusta ja suojelet Itämerta, eli saat kaupan päälle hyvän mielen!

Lahjaidea

Itsetehtyä

Piparitryffelit tai vaikkapa suklaa-kookosmysli kauniisti paketoituna ilahduttaa varmasti jokaista parempia (ja terveellisempiä, heh!) makunautintoja arvostavaa 🙂 Oikeastaan kaikki itsetehty on ihanaa sillä niihin on annettu omaa aikaa ja se on tehty aina saajaansa varten eli se on täysin uniikki, ainutlaatuinen yksilö – kuten lahjan saajakin.

Idean itsetehdystä huulirasvasta sain pari viikkoa sitten mun ystävältä ja niitä mä sitten aionkin puuhastella ensi viikonloppuna 🙂 Ostoslistalla niitä varten on vain sheavoita, kaakaovoita, kookosöljyä ja eteerisiä öljyjä..! En malta odottaa kuinka ihania komboja keksinkään kun pääsen työn touhuun.

Raakasuklaan valmistuspaketti on myös ihan täydellinen lahjaidea, jos haluat antaa jotain herkullista ja hyvää tekevää 🙂 Valmistuspaketti on helppo ensimmäinen askel raakasuklaan ihmeelliseen maailmaan ja mikä parasta: sen avulla ei voi epäonnistua. Lahjan saajalla on siis edessään herkullisia ja insproivia hetkiä! Ja itseasiassa Foodinin raakasuklaan valmistuspaketti on myös kotimainen lahjaidea 🙂

Koiteli elää

Aineetonta

Elämyksiä voi tarjota monella tapaa! Mä itse ostin mun ystävälle (ja itselleni..) liput Olavi Uusivirran keikalle ja aiempina jouluina oon antanut monesti läheisille jotain lahjakortteja, jotka sisältää jotain mun järjestämää kivaa puuhastelua 🙂 Ihan parasta! Samalla pääsee tekemään jotain kivaa ja viettämään aikaa hyvässä seurassa – mikä ois sen parempaa?

Headspace on meditaatiosovellus, jota oon käyttänyt jo yli vuoden verran. Ja se on mahtava! Siinä on ilmainen kymmenen päivän versio ja sen jälkeen maksamalla saa enemmän ohjattuja meditaatioita. Sovellus on niin helppo ja mutkaton, sen avulla voit meditoida oikeastaan milloin vaan ja missä vaan – ja ne on oikeasti parhaita nauhotteita, joita oon koskaan kokeillut. Lahjakortti sovellukseen onkin oiva lahjaidea ihan kenelle vaan, varsinkin kiireisille ja hektistä elämää eläville 🙂

Firstbeat Hyvinvointianalyysi on hyvä lahja aktiivisille liikkujille tai muuten kuormittavaa elämää eläville – tai oikeastaan kenelle vaan, joka haluaa ottaa selvää oman elämänsä stressitasoista, stressiä aiheuttavista tekijöistä, liikunnan tehokkuudesta ja riittävän palautumisen määrästä 🙂

Jos ihmisellä on jo kaikkea tai et keksi mitään saajansa näköistä lahjaa, suosittelen tekemään hyvää toisen nimissä! Tee lahjoitus tai tee jotain konkreettista toisten hyväksi. Unicefin sivuilla on hyvin listattuna joululahjoja, joilla voit heidän kauttaan tehdä lahjoituksen sitä tarvitseville 🙂

Erilainen Joulukalenteri

Toivottavasti näistä on teille iloa! Ja hei, jos teillä on jotain ihania joululahjaideoita mielessä niin kerro niistä ihmeessä meille muillekkin 🙂

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.