Hae
Aino Mäkelä

Elämän pieniä iloja

Musta tuntuu, että mulla on nyt kokonaisuudessaan elämässä päällä joku ”deload week” -vaihe. Kaikki alkoi Portugalin lomasta ja siitä, että siellä muhun tarttui se rennon letkeä elämänasenne ja opin antautumaan nautintojen valtaan. Kuulostaa pahalta, eikö?

Elämän pienet ilot ja nautinnot on mulle niitä aivan yksinkertaisempia juttuja. Se on ystävän iloinen seura pitkän työpäivän päätteksi tai se, kun saat herätä uuteen päivään astumalla valmiiksi katettuun aamupalapöytään. Ja vieläpä hyvässä seurassa – tietysti!

Ulkona syöminen on ollu mulle pitkään sellainen ”kielletty hedelmä”. Mä olin jotenkin niin tottunut ajattelemaan ruokaa vain kropan polttoaineena, mitä se toki on, mutta oon nykyään alkanut arvostamaan myös enemmän siihen liittyviä muita juttuja kuten makunautinnot ja sosiaalisenkin puolen sekä tajunnut, että syömisen ei tarvitse (aina) olla suoritus. 

Loman jälkeen oonkin syönyt useammin ulkona entä varmaan koko viimeisen kuluneen kahden vuoden aikana yhteensä enkä kertaakaan oo jäänyt nälkäiseksi tai poistunut pöydästä suu mutrussa. Osaltaan tähän vaikuttaa myös Helsingissä vietettävät Syö! -viikot mikä mahdollistaa sen, että voi käydä edullisemmin ulkona syömässä ja samalla hieman turvallisemmin mielin kokeilla ehkä sellaisiakin annoksia, joita ei välttämättä heti listalta tilaisi.

IMG_1484 IMG_1485 IMG_1483Sunnuntaina me käytiin uudessa Woolshed Bar&Kitchenissä syömässä, koska mulla teki mieli hampurilaista. Gluteenitonta hampurilaista.

Valitettavasti kuitenkin Syö! -viikkojen suosion myötä gluteenittomat sämpylät oli päässy loppumaan (kolmessa päivässä 700kpl.. oikeesti?!), joten jouduin tyytymään hummeriin ja pihviin. Tyytyminen on kyllä todellakin väärä sanavalinta, sillä annos oli ihan jumalainen! Pihvi oli just täydellisesti paistettu eikä ekan palasen jälkeen enää harmittanut hetkeäkään, että jäin ilman burgeria.

Kyselin kuitenkin, että milloin gluteenittomia burgereita ois taas tarjolla ja mulle kerrottiin, että keskiviikkona. Joten jos gluteeniton burgeri houkuttaa niin kannattaa käydä testaamassa!

10403065_10152744109118934_2170717289042958706_n IMG_1481Maanantaina puolestaan aloitettiin viikko ihanassa seurassa juhlistaen rakkaan Monnan syntymäpäivää <3 Kokoonnuttiin yhdessä Fazerin aamupalalle ja syötiin sekä naurettiin mahamme kipeiksi. Ehdottomasti paras tapa aloittaa viikko! Aamupala olikin tarjonnaltaan runsas ja pyytämällä mäkin sain pari gluteenitonta sämpylää, jotka olikin sopivasti mun omia lemppareita ja maistui täydelliseltä lohen sekä kasvisten kanssa.

Nammm!

IMG_1479IMG_1480Ja ei kahta ilman kolmatta – eihän? Maanantai-iltana nimittäin kokoonnuttiin vielä yhdessä GreenStreetin porukan kanssa heipat Johannekselle, joka lähti valloittamaan maailmaa. Tää porukka ei oo mulle kyllä mikään työporukka vaan lyhyessä ajassa meistä on oikeasti tullut ihan uskomattoman läheisiä ja musta tuntuukin siltä, että oon saanut itselleni toisen perheen.

Illallinen syötiin Hiisi&Päivänsäde nimisessä ravintolassa, joka bongattiin Syö! -viikkojen listalta. Alkupalojen jälkeen siirryttiinkin mielenkiintoiseen pääruokaan eli majavapataan joka tarjoiltiin perunamuusin sekä karpaloiden kanssa. Ja apua kuinka hyvää se oli! Ruoka oli niin hyvää, että oisin voinu kuvitella olevani äidin keittiössä, vaikka äiti tuskin koskaan mulle majavaa kokkailiskaan.. hahha! Aivan nappivalinta tunteelliselle illalle sillä loistava ruoka vei varmasti paljon huomiota siltä tosiasialta, että kyseessä oli viimeinen kerta hetkeen kun saatiin istua saman pöydän ääreen.

IMG_1477Aika ruokapainotteinen alkuviikko siis ollut, eikö vaan? Älkää huoliko: se jatkuu tänäänkin! Aloitettiin nimittäin Eveliinan kanssa tänään aamu Fannyn aamupalalla, joka oli positiivinen yllätys sekin. Kasvisten, marjojen, hedelmien, leikkeleiden, pekonin ja kananmunien lisäksi oli nimittäin myös gluteenittomia juttuja tarjolla! Ja loistavaa kahvia – sellaista, jota pystyi juomaan jopa mustana ilman irvistelyä. 

Mulla on tänään vapaapäivä töistä, joten myös lounaan ajattelin syödä ulkona. Oisko kellään mitään hyviä ehdotuksia? Sen oon huomannut, että ulkona syöminen ei ole synonyymi epäterveellisesti vaan kaikki on omista valinnoista kiinni. Kukaan ei pakota menemään mäkkärin autokaistalle eikä juomaan illallisen kanssa viiniä ellet itse halua. Gluteenitonta on lähes kaikkialla tarjolla, mutta sen suhteen kyllä on yleensä hyvä tehdä hieman taustatutkimusta jos ei halua pettyä ja joutua maksamaan turhasta. Sen oon oppinu kantapään kautta!

10693248_1573775036177057_66609961_nIhanaa loppuviikkoa kaikille!
<3 Aino

4 kommenttia

 1. Ansku kirjoitti:

  Moikka!

  Aiheen ulkopuolelta mun piti kysellä, pidätkö raakasuklaa workshopien lisäksi myös raakakakku workshoppeja? Ostin äidilleni pari lahjakorttia niihin äiti-tytär-aikaa viettääksemme, ja näin blogisi lukijana ajattelin, että ois hieno päästä sun pitämään workshopiin 🙂

 2. Aino kirjoitti:

  Wauuu, ompa ihana idea! 🙂 Ja joo kyllä mä vedän myös niitä. Kannattaa wokshoppia varatessaan mainita toiveita vetäjän suhteen niin pääset mukaan just haluamaasi workshoppiin!

 3. christina kirjoitti:

  Heippa!
  Pakko kysyä että mitä tuossa oletettavasti alkuruuassa on kun on niin pieni annos..? 😀

  • Aino kirjoitti:

   Jänistä! Ja sit pekonia, vadelma ja tota kastiketta en kyllä muista.. mutta ihan napakymppi oli, mutta tosiaan onneks vaan alkupala. Hah 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.