Hae
Aino Mäkelä

Unohda pelko ja nauti onnistumisesta!

Oon huomannut että halujen lisäksi myös pelko ja olettamukset ohjaa mun toimintaa estäen mua tekemästä monia juttuja. Alitajuntaisesti jätän asioita tekemättä, joissa ajattelen epäoppinistuvani tai olen aiemmin epäonnistunut – se omalta mukavuusalueelta poistuminen pelottaa ja uudelleen yrittämisen kynnys epäonnistumisen jälkeen kasvaa usein aika suureksi, ainakin omalla kohdallani.

Muutama viikko aiemmin oltiin koulun kanssa harjoittelemassa telinevoimistelua. Kehonhallinta, tasapainoilu ja liikkuvuus ei oo niitä mun vahvimpia puolia – tai niin mä ajattelin ja sen kyllä huomas harjoitellessakin. Yritin ja epäonnistuin, varmasti suurimmaksi osaksi juuri sen takia, koska oletinkin niin tapahtuvanVarmaan arvatakkin saattaa, että eilen ei tehny yhtään mieli osallistua koulun telinevoimistelutreeneihin? Oli niiiiin lähellä, että jäin kotiin kattomaan Gossip girliä ( 😀 ), mutta lopulta sisuunnuin ja päätin näyttää itselleni, että mistä mut on tehty! Eihän se putkeen vieläkään mennyt, mutta jälkikäteen olin niin onnellinen että en jäänyt kotiin makaamaan – muutamat onnistumiset nosti mielialan heti korkeuksiin 🙂

Ja arvatkaas mitä sitten illalla sitten kävi? Ennen töitä menin yksikseni treenaamaan käsilläseisontaa, jossa ensimmäisissä treeneissä epäonnistuin täysin. JA MÄ ONNISTUIN! Seinää vasten tosin, mutta hei – pienestä se kaikki lähtee! Töissä olin loppupäivän kuin Naantalin aurinko ja itseasiassa vieläkin hymyilyttää 🙂Onko teillä vastaavanlaisia innostavia onnistumistarinoita meitä muita inspiroimaan? 🙂

Joten uskaltakaa yrittää ja nauttikaa onnistumisista! Tuleen ei missään nimessä kannata jäädä makaamaan 😉 Pelolle ei kannata antaa liikaa valtaa eikä sen kannata antaa johtaa omaa elämää vaan luottaa itseensä – pienin askelin kaikki pelot on voitettavissa.

4 kommenttia

 1. Sari kirjoitti:

  Olen itsessäni huomannut sellaisen huonon ominaisuuden kuin vellihousuisuus. Eli suomeksi se tarkoittaa epäonnistumisen pelkoa. Uusiin tilanteisiin on yksin vaikea lähteä, kun pelkään (enemmän ehkä alitajuisesti), mokaamista ja sen jälkeistä ’mitä noi musta nyt ajattelee’ oloa. Joskus olen onnistunut jättämään vellihousut kotiin ja kokeilemaan jotain uutta ja pelottavaa. Ja vitsit mikä fiilis siitä tuleekaan!! Mistä sitä saisi sellaisen aivoihin synkronisoidun pelon poistajan? Sellaisen, joka puhuisi järkeä, että älä nyt muija nössöille.

  • Aino kirjoitti:

   Juu, täällä toinen vellihousu tai lammas, niinku itse tykkään itseäni kutsua 😉 Mulla on monesti just tosi vahva pelko siitä, että mitä muut ajattelee jos epäonnistun VAIKKA sisimmässäni tiedän, että sillä ei oikeasti oo mitään väliä. Se fiilis, joka tulee pelon voittamisesta, on kyllä ihan uskomaton! Eikä koskaan ole kyllä kaduttanut, että on lähtenyt tekemään jotain mitä pitkään on epäröinyt.

   Pitäis varmasti oppia vaan ajattelemaan, että pystyy tekemään mitä ikinä vaan haluaa – sillä tottahan se on. Aina se ei oo helppoa, mutta kaikki on mahdollista! Jos siis uskaltaa yrittää 😉

   Tsemppauksella on ollu mulle myös iso vaikutus rajojen ylittämiseen. Just nimenomaan noilla telinevoimistelutunneilla se oli kaverieden tuki, kannustus ja ryhmän tervehenkinen ”paine”, joka sai mut yrittämään 🙂

 2. katatsu kirjoitti:

  Mä en useampaan pump-tuntiin uskaltanut tehdä yhtä vatsalihasliikettä (ollaan lankkuasennossa, josta sitten nopeaan tahtiin koukistetaan polvia kohti kylkiä sivukautta, jos ymmärsit ;D), koska ajattelin ettei mulla ole siihen vielä voimia eikä keho anna periksi olla siinä asennossa. Vaan viime kerralla sitten päätin edes kokeilla ja kyllähän se onnistui!! Suoritus ei ehkä ollut aivan puhdas ja näytti ehkä pikkasen naurettavammalta kuin ohjaajan tekemänä, vaan tästä on hyvä opetella hyvä asento ja tekniikka… 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Noniin just näin!! Ja varmasti ois jääny harmittamaan, jos et ois ees kokeillu 🙂 Huippua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.