Hae
Aino Mäkelä

Ryhtiliike! Kuinka palata takaisin arkeen?

Uusi viikko – uudet kujeet!

Nyt vietetään jo kohta elokuun puoliväliä ja monet teistä onkin jo palailleet kesälomilta takaisin töiden pariin. Mulla itsellä olis sama arkeen paluu vuorossa tänään ja pakko myöntää, että mäkin oon vaan ihminen eikä tää oo ihan helppoa mullekkaan. Auringossa lokoilu ja viimeaikojen koekeittiön pyörittäminen on saaneet säännöllisen ruokarytmin muuttumaan epäsäännölliseksi, treenitahdin hidastumaan ja elämän leviämään hallitusti käsiin.

DSC_4285OLYMPUS DIGITAL CAMERANiinpä kokosin sekä teitä että itseäni motivoidakseni parhaat mahdolliset vinkit arjen palauttamiseksi takaisin uomiinsa! Ainakin mulla tuli näiden läpikäymisen jälkeen paljon varmempi olo ja innostuin taas normaalista arjesta sillä rutiineiden tuoma tasaisuus arkeen on ihan tervetullutta ainakin tänne puolelle ruutua 😉 Kunhan homma ei vaan mene liian vakavaksi, hehhe.

 • Priorisoi. Mieti ensin mitä oikeasti haluat ja mitä haluat eniten? Sen jälkeen keskity niihin asioihin. Älä minuuttiaikatauluta arkea ja vaadi itseltä mahdottomia vaan pyri kasaamaan arki takaisin paikoilleen niistä tekijöistä, joista haluatkin sen koostuvan! Vain niin saat mahdollisuuden nauttia päivän jokaisesta hetkestä. Vaikka myönnetään: joskus on pakko tehdä myös vähän epämiellyttävämpiäkin juttuja.
 • Suunnittele treenit etukäteen. Jos loma on kulunut lähinnä rannalla maaten auringosta nauttien muista olla lempeä itsellesi – älä aseta heti kovia tavoitteita ja kuvittele jaksavasi treenata samalla tahdilla kuin ennen lomaa. Aloita rauhallisesti ja muista laittaa kalenteriin kevyitä treenejä muutaman rankemman rykäisyn tasapainoksi!
 • Täytä keittiö terveellisellä ruoalla. Täytä ostoskori pääasiassa kasviksilla sekä vihanneksillä ja täydennä sitä laadukkailla proteiineilla sekä fiksuilla hiilihydraatin lähteillä unohtamatta hyviä rasvoja. Sillä mitä kaupasta kotiin kannat on erittäin tärkeä merkitys sillä se määrää sen mitä tulet syömään. Samalla on hyvä hankkiutua eroon herkkukätköistä ja epäterveellisistä ruoista sillä kiusauksia ei kannata piilotella kaappeihin! Ne kummittelee sieltä kuitenkin, uskokaa huviksenne.
 • Jatka rentoilua. Arjen ei tarvi tarkoittaa oman ajan loppumista – omista jatkossakin vähintään vartti päivässä aikaa ihan vaan itelles. Lue kirjaa, makoile sohvalla, katso televisiota, kudo villasukkia.. ihan mitä vaan! Kun muistaa levätä edes hetken joka päivä ei kerkeä uuvuttamaan itseään täysin ennen seuraavaa lomaa 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERADSC_4334

Miten teidän arkeen paluu on sujunut? Onko teillä jakaa jotain hyväksi havaittuja vinkkejä meille muille?

Mä oon suoriutunut tänään aika kiitettävästi: aamun crossfit-treenien jälkeen päivä jatkui toimistovierailulla asioita hoitaen (kuten sanoin niin niitä epämukaviakin asioita tarvii joskus tehdä, hahha!), jonka jälkeen potkuttelin kaupan kautta kotiin josta ostin jääkaapin täyteen tuoreita herkkuja. Nyt ois sitten vuorossa ”foodprep” loppuviikolle, jotta mun ei tarvi enää miettiä ruoanlaittoa eikä ottaa turhaa stressiä siitä, että tulisi syötyä huonosti. Saankin siis keskittyä täysin arkeen palaamiseen: treeneihin, töihin ja niiden oikeiden asioiden hoitamiseen – unohtamatta sitä rentoilua ja itsensä hemmottelua siinä sivussa 😉

Loistavaa alkavaa viikkoa älkääkä ottako elämää liian vakavasti,
<3 Aino

8 kommenttia

 1. Cayisamaria kirjoitti:

  Arkeen palaaminen on kyllä kiva juttu 🙂 Samalla voi aloittaa vaikka uuden liikuntaharrastuksen jota ei ole ennen kokeillut! Helpottava uutinen on myös että närästys loppuu, kun ruoka-ajat normalisoituu 😀

  • Aino kirjoitti:

   Niinpä! Itsekin oon miettinyt josko alottais jotain uutta jännää, mutta saa nähdä saanko aikaseksi 😛

 2. elisa kirjoitti:

  Mä jo vähän kaipaisin arkeen paluuta! Jännittää kyllä kun on niin isoja muutoksia edessä ja mietityttää että miten sopeudun takaisin suomeen yli kymmenen vuoden jälkeen…

  http://www.karhusportscience.com

  • Aino kirjoitti:

   Oi, sulla on jännät ajat edessä! Kymmenen vuotta on pitkä aika, mutta uskon että tuut kyllä varmasti sopeutumaan hyvin – Suomi on kuitenkin aina Suomi, hehhe 😉

 3. Manna Vaara kirjoitti:

  Kesän jälkeen on kyllä ihanaa palata arkeen kun aloittaa ihan uuden liikuntaharrastuksen samaan aikaan! Aikataulutin sen kalenteriin, ja aion pitää siitä kiinni. Töihin paluukaan ei harmita, sillä se mikä jäi lomalla tekemättä, niitä ei kannata murehtia, vielä on kesää jäljellä ja viikonloppuisin ennättää vielä fiilistellä ja hommailla kesäjuttuja. Ts. mä palasin töihin, mutta olen semisti vielä lomamoodissa, heh! Tosin, riittävän aikaisin nukkumaan meno helpottaisi aamuja.

  • Aino kirjoitti:

   Kuulostaa hyvältä! Pehmeä lasku arkeen tosiaan varmasti on se paras vaihtoehto – ei kannata stressata liikaa tai vaatia itseltään heti ihan mahdottomia 🙂 Uus harrastus tsemppaa varmasti myös hyvin.

 4. Misorella kirjoitti:

  Kiitos vinkeistä! Itselleni tuntuu olevan kaikkein vaikeinta juuri se ajan löytäminen liikkumiselle. Ei kai tässä auta kuin katsoa peiliin ja opetella taas rytmittämään viikkoaan. Enää, kun ei voi vedota helteeseenkään. 😉

  • Aino kirjoitti:

   Joo, sehän se kyllä on useimmille haaste ja siitä sainkin hyvän postausidean! Kiitos siitä 🙂 Tsemppiä! Nyt tosiaan helpottaa, kun ilmat viilenee 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.