Hae
Aino Mäkelä

Minibrunssi

Minibrunssi Rakastan aamuja. Rakastan nukkua pitkään ja herätä aamulla rauhassa, levänneenä ja energisenä. Hyvin nukutun yön jälkeen onkin ihan parasta aloittaa päivä herättämällä ruokahalu treenaamalla kunnolla, tai vaikkapa juoksulenkillä raittiissa ilmassa, ja sen jälkeen loihtia keittiössä upeita herkkuja, joita voi sitten nautiskella hartaasti, jokaista suupalaa fiilistellen ja makustellen.

Brunsseilu kuuluu mun viikonloppuihin aina jossain muodossa: joko itsetehtynä miniversiona, ystävien kanssa nyyttärimeiningillä ja aina välill istumalla valmiiksi katettuun pöytään. Jos mun pitäis valita kaks viimeaikaista brunssisuosikkia niin homma ois helppo: sämpylät ja puuro. Gluteenittomina ja vegaanisina tietty 🙂 Nämä reseptien versiot on vielä erityisen hyviä juurikin aktiivisille yksilöille, jotka kaipaavat ruokavalioonsa laadukasta kasviperäistä proteiinia.

MinibrunssiMinibrunssiKESÄKURPITSASÄMPYLÄT

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
3,5 dl kurpitsansiemenjauhoa
1,5 dl kookosjauhoa
0,5 dl chiajauhoa
2 tl psylliumia
0,5 dl kookosöljyä
3-5 dl vettä
1 tl suolaa

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Raasta joukkoon kesäkurpitsa. Lisää vesi ja sula kookosöljy joukkoon, sekoita tasaiseksi. Lisää vettä tarvittaessa. Muotoile tiiviistä taikinasta sämpylöitä pellille ja paista 225 asteisessa uunissa 45 minuuttia, tai kunnes sämpylöillä on rapea kuori.

Nautiskeluideoita: sipaise päälle kirkastettua voita / avokadoa / guacamoleahummusta / cashewlevitettä / pestoa

MinibrunssiMinibrunssiTUOREPUURO
kahdelle

4 dl vettä
4 rkl chiasiemeniä
1 dl riisiproteiinia
1 dl amaranttihiutaleita
0,5 dl kookoshiutaleita
1 rkl carobjauhetta
1-2 tl psylliumia
0,5 tl kardemummaa
ripaus suolaa
päärynä

Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää joukkoon vesi, sekoita tasaisesti ja nosta jääkaappiin tekeytymään puolen tunnin ajaksi. Pilko päärynä paloiksi ja sekoita puolet tuorepuuron joukkon ja tarjoile loput puuron päällä.

Ruoanrakastajana rakastan brunsseja oli ne sitten millaisia tahansa, sillä ruoka tekee lähes poikkeuksetta mut iloiseksi. Huomenna tosin saadaan onneksi viettää taas vähän spesiaalimpaa brunssia, kun kokoonnutaan yhdessä ystävien kanssa saman pöydän ääreen juurikin nyyttärimeiningillä. Oioioiioi! Ehdottomasti paras tapa viettää Ystävänpäivää <3

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

PSST… Suurin osa reseptien aineksista on saatavilla Foodinin verkkokaupasta, jossa saatte -10% alennuksen käyttämällä koodia ”AINO10” 🙂

6 kommenttia

 1. jaana kivimäki kirjoitti:

  Kuulostaa ihanilta nuo reseptit!! Mitenkäs kun mun amaranttihiutaleissa on 20 min kypsennysaika… riittääkö tuo 30 min liotus siltikin, mitäs tuumaat?

 2. Hanna kirjoitti:

  Onko chiajauhot käytännössä murskattuja chian siemeniä? 🙂

 3. Miia kirjoitti:

  Moikka! Onko psylliymin korvaaminen käytännössä mahdollista millä? Mikä psylliymin virka oikeastaan on? 🙂
  Mielellään tekisin näitä brunssille, mutta tuttuni on saanut allergisia oireita juuri psylliymista.

  Ihanaa joulukuun jatkoa ! Oot ihan paras, heh 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Psyllium tuo taikinaan sitkoa ja pitää sen paremmin kasassa.. Käviskö kananmuna? 🙂 Ihanaa joulukuun jatkoa sullekkin ja kiitos ihanasta kommentista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.