Hae
Aino Mäkelä

Kalkkunaa laaturasvoilla

Jokuhan vois erehtyä luulemaan tätä ruokablogiksi? Musta ainakin tuntuu, että julkaisen täällä reseptejä jatkuvasti. Mutta sehän ei varmaan haittaa, ruokavaliohan on nimittäin oleellinen osa terveellistä elämäntyyliä, hih 🙂 Niin ja mun mielestä vieläpä se kaikista tärkein.

Ostettuani purnukan tahinia kotiini, oon innostunut hurjasti lisää vähän erilaisemmista makukokeiluista. Tahinihan on seesamnsiemenistä tehtyä tahnaa – sinällään oikeastaan aika mautonta, mutta toimii loistavasti kastikkeissa ja hummuksessa! Ravintoarvoiltaankin se on oikein passelia tavaraa sisältäen runsaasti proteiinia ja paljon hyviä rasvoja siemenistä.

Tälläkertaa tahini pääsi vähärasvaisen kalkkunan kaveriksi. Tykkään käyttää paljon kalkkunaa proteiinin lähteenä ja yhdessä tahinin kanssa ne muodostaa proteiinirikkaan herkun jossa rasvojen laatusuhde on kohdillaan 🙂 Tämä kehittämäni kastike oli aikalailla täydellistä! Toi just sopivasti ytyä ja potkua, sellaisen kivan itämaisen vivahteen ja sopivasti eksotiikkaa.

Oisko teillä jotain lempparireseptejä kalkkunasta? Aikalaillahan sitä varmaan voi samantyylisesti kokkailla kuin kanaakin, mä oon vaan viimeaikoina jumiutunut näihin pihveihin.. 😀

Puhutaanko siitä annoskoosta…? Hahha 😀
TAHINIKALKKUNA
3 kalkkunan fileepihviä
2rkl tahinia
1rkl soijaa
1rkl sitruunan mehua
½ sipuli
4 valkosipulinkynttä
2rkl inkiväärtä raastettuna
tuoretta korianteria

1. Yhdistä kulhossa tahini, soija sekä sitruunan mehu.
2. Lisää silputtu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri ja silputtu korianteri tahnan joukkoon.
3. Tee pihvien pintaan toiselle puolelle viillot ja sivele ne tahnalla molemmin puolin. Anna maustua jääkaapissa.

4. Paista pihvit tahnoineen 225asteisessa uunissa 20minuutin ajan viiltopuolet ylöspäin.
 
Terkkuja lounastauolta! Tänään opiskellaan terveystietoa oppiaineena.. vähän kuivempia nää luennot entä normaalisti, mutta onneks on hyvät eväät 😉

 

Eilen tosiaan nautiskelin tätä riisin ja kasvisten kanssa, tänään vuorossa bataattiranuja sekä vuohenjuustoa ja huomenna piffi pääsee varmaan vähän erilaisemman hampparin väliin.. 😉 Eli vaikka pihvejä tulikin useammaksi päiväksi, mun ei silti tarvitse syödä jokapäivä samalla tavalla.. vähän vaan mielikuvitusta peliin niin sitähän keksii vaikka minkälaisia lisukkeita. Mulla onkin kotona aina kuivakaapissa muutamaa erilaista lisukevaihtoehtoa, jääkaapissa salaattivermeet ja pakasteessa jotain kasvispussukoita. Eipä pääse ainakaan koskaan nälkä yllättämään!

9 kommenttia

 1. Siiri kirjoitti:

  mä en oo mikään kalkkuna fani….taisin syödä sitä yhessä vaiheessa vähän liikaa, että nykyään sen hajukin etoo jo. jotenkin kummasti mua kyllä täällä briteissä kaikki liha vähän etoo…täällä perus ruokakaupat (tesco jne) on jotenkin ”sotkusia” että yleisestikkin se ruokakaupassa käyminen ei oo mitään kovinkaan kivaa. vaikea selittää, pitäis ite käydä että näkis :-Dmutta tiiätkö oot muuten saanut mut nyt ihan kokkausintoon! normaalisti paistan sen kanan/jauhelihan ja siihen sitten riisi/pasta ja salaatti sekä raejuusto ja valmis on. mutta sen jälkeen ku löysin sun ruokablogin ihmeellisen maailman niin oon ihan villiintyny ;-D myslipatukoita oon tehny varmaan 3 kertaa, just laitoin sen ”jäätelön” pakkaseen ja bataatista oon tehny vaikka mitä 😀 jei!

  • Aino kirjoitti:

   Kyllä mä ymmärrän sun pointin….just eilen mietin et Espanjassa tuli syötyä huonosti just sen takia, et ei niistä kaupoista huvittanu ostaa mitään:D hah!Mahtavaa Siiri! Oon susta ylpee:) Mut terveellisesti kokkailu on mahtavaa ja niin herkkua, siihen jää koukkuun 😀 Vois tänään itekki tehä jädeä….nam!

 2. Onski kirjoitti:

  Oon niin surkea oikeesti tän kommentoinnin kanssa, en vaan ikinä muista laittaa sitä tänne loppuun kun oon postauksen lukenut, vaikka jotain ajatuksia heräiskin 😀 Lupaan tsempata !Kalkkunasta oon aikalailla Siirin kanssa samoilla linjoilla, tosin en oo siitä koskaan pahemmin välittänyt, ennemmin broileria, menee aina ! Tällä kertaa ajatuksenherättäjänä oli nimenomaankin toi annoskoko. Mua aina välillä nimittäin mietityttää, että voinko mä oikeesti syödä tämmösiä annoksia, varsinkin jossain koulun lounaalla tms. mietin, että pitääkö noi mua aivan possuna. Onneks mun joku pieni järki on tullut siihen tulokseen, että kun raaka-aineet vaan on terveellisiä ja hyviä, ainakin puolet salaattia ja kasviksia, niin kyllähän sitä saa, ja pitääkin, syödä paljon. Ihan niin paljon en liiku kun sä esimerkiks mutta kyllä salilla tulee käytyä melkeempä kolmesti viikossa ja kaikki matkat, yhteensä vähintään noin tunti päivittäin, käveltyä niin pakkohan sitä energiaa on saada. Ihanaa, että edes joissakin blogeissa näytetään hyvää esimerkkiä ! Välillä tuntuu, että juttuna on vaan näyttää kuinka pikkiriikkisen vähän jotakin salaattia syö, tosin taitaa tää ”ongelma” olla enemmän muotiblogien puolella, mutta kuitenkin 😀

  • Aino kirjoitti:

   Ihana JR!<3 Mä oon vähän sitä mieltä, että kasviksia voi ja pitää syödä paljon:)) Rohkeesti vaa lisää salaattia lautaselle ja ääntä kohti. Salaatti ja kasvikset on loppupeleissä niin kevyttä, että ei niillä saa itteensä lihotettua ;D tai aika sankari saa olla että siinä onnistuu..Ja joo heh, oon ite kämmäilly niin pahasti aikoinaan ravitsemusjuttujen kans, että en halua muiden tippuvan sanoihin sudenkuoppiin… 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Niin ja hei, ei varmastikkaan pidä possuna:D Lähinnä ovat varmaan kateellisia kuin paljon voit syödä näyttäen silti upeelta!:)

 3. Anonymous kirjoitti:

  Heh, arvaa mä tulin just tänne blogiin selaamaan reseptejä 😀

 4. Anonymous kirjoitti:

  Hih täällähän on kaikki vanhat koiratytöt kommentoimassa niin pitihän munkin tulla! Oon maailman huonoin kommentoimaan blogeihin, sunkin blogiin eksyin joku pari viikkoa sitten ja luin tätä innoissani mutta unohtui sit tietty kommentoida!Fiksusti kirjotat ja näytät tosi hyvältä ja ennen kaikkea hyvinvoivalta 😉 Oi ja ihania reseptejä, rakastan kans bataattia! Ja oon lähiaikoina viihdyttänyt mun kämppiksiä mun prodeleivonnaisilla, pitää testaa noita sun reseptejä kanssa. Tässä vielä yks kiva: http://nadjastrange.indiedays.com/2013/02/21/herkulle-herkkua/ Niin ja ihan perus banaani ja kananmuna tehosekoittimella vaahdottaa hieman sekaan esim. suklaan makusta protskujauhetta ja tän vaan paistaa pannulla ja ite nautin cashewpähkinöiden ja maapähkinävoin tai hunajan kanssa, nami!! Haha joo ei muuta kun tsemii treeneihin! Potkunyrkkeily ja vastaava on kyllä ihan parasta, kävin ite Savate Formen peruskurssin viime keväänä, pakko päästä takas lajin pariin vielä jossain vaiheessa!Terkuin Emma K.

  • Aino kirjoitti:

   Moi Emma! Ja kiva kun kommentoit 😀 Niin sitä kummasti samanhenkiset ihmiset vaan kiinnostuu samantyylisistä asioista, vaikka lajit ja muodot vähän muuttuiskin, heh!Kiitti paljon ihanasta kommentista! Nuo banaaniletut on kyllä ihan huippuja – ite en oo kyllä kokeillu prodejauheen kanssa, pitääki testata:) Kiitti vinkistä! Mä monesti syön niitä raejuuston kans, kun rakastan suolasen ja makean yhdistelmää.. voi kyllä kuulostaa oudolta :DTsemppiä sullekkin ja alahan ihmeessä taas nyrkkeileen, siis tuo on niin mahtavaa ettei vaan voi tarpeeksi hypettää!Tuuhan useemminkin kommentoimaan :)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.