Hae
Aino Mäkelä

Kevättä rinnassa!

Hellou ihanat! <3 Miten teillä menee?

Oon alkamassa heräillä talviunilta, siltä ainakin vahvasti tuntuu! Meidän leveyspiireillä marraskuusta tammikuuhun on kylmää ja pimeää. Marraskuussa ei vielä ihan niin pimeää, mutta tähän kaikkeen totuttelu vie silloin enimmät voimat.

Nyt kun ollaan jo lähempänä kevättä ja päivä alkaa pitenemään, alkaa munkin energiatasot lähennellä normaalia. Oon innostunut jälleen ihan hirveästi ruuanlaitosta ja kehittelen päässäni jatkuvasti uusia reseptejä – ideoille ei tunnu tulevan loppua. Kotikin on viimeiset viikot ollut entistä siistimpi, olen järjestellyt (ja tyhjentänyt) vaatekaappeja, askarrellut, tuhonnut pyykkivuoria ja mitäs muuta.. energiaa on jokatapauksessa ollut kuin pienessä kylässä. Ja mikä parasta, olen nukkunut yöni kuin pieni lapsi.. syvää ja sikeää unta, ahhh.

Jotenkin on sellainen voittamaton fiilis, niinkuin mikään ei vois mennä vikaan. Eilen aamulla, kun lähdin polkemaan töihin huomasin pyörän takarenkaan olevan puhki. Mut valtas hetkellinen epätoivo – mä kuljen kaikkialle, ihan jokapaikkaan, pyörällä mihin vaan sillä pääsee – en edes muista milloin viimeksi olisin kulkenut julkisilla. Nyt on vielä tenttikin tulossa, joten mulla ei todellakaan ois ollut aikaa alkaa kuljettamaan pyörää huoltoon ja varsinkaan alkaa kulkemaan kaikkialle kävellen 🙁

Mutta kuinka ollakkaan mun ihanaakin ihanampi työkaveri tarjoutui heti lainaamaan mulle omaa pyöräänsä niin kauaksi aikaa, kuin tarve vaatisi! Ja kun soitin isille kysyäkseni toimintaohjeita ja korjausmahdollisuuksia, se ajoi suoraa mun työpaikalle ja haki mun pyörän ja vei korjaukseen. Oikeasti mun isi on maailman paras, uskotteko?! Sain siis mun pyörän vielä samalle päivälle ehjänä takaisin. Tässä mä vaan nyt mietin kuinka onnellinen oon, että mulla on näin ihania ihmisiä ympärillä <3

Eilen muutenkin töissä oli monesti katastrofin ainekset kohdallaan, mutta kun muisti hengittää pari kertaa syvään ennen kuin paniikki iski päälle niin kaikesta selvittiin kunnialla loppuun saakka. Ja vuoron päätteeksi vain nauratti, miten oikeasti kaikkea voi sattuakkaan yhdelle päivälle 🙂 Asenteesta ja omasta suhtautumisesta se on kaikki kiinni!

Eilisen paras hetki – piiiitkän päivän jälkeen lautasella itsetehty kasvischili. On muuten yks mun lemppariruuista, niiiin hyvää. Arjessa just nää pienet asiat on kyllä ihan korvaamattomia.

Viimeaikoina on myös tullut huollettua paljon laiminlyötyjä ihmissuhteita, onneksi. Näinä pimeinä kuukausina energiat menee lähinnä ”suorittamiseen” eli pakollisiin töihin ja kouluhommiin. Liikunnasta haetaan energiaa, jotta ne velvollisuudet jaksetaan hoitaa.. ihmisiä tulee nähtyä liian vähän, sillä viltin alla loikoilu tuntuu paremmalta vaihtoehdolta entä pimeässä ja kylmässä kaverin luo tarpominen. Hävettää myöntää. Mutta onneksi ne ihmiset ei mihinkään mun elämästä oo kadonnut, vaikka ei jokapäivä olla nähtykkään – se on ystävissä ehdottomasti parasta <3

Mulla tekee myös mieli päivittää tätä blogia kokoajan, postausideoita tulee jatkuvasti ja ideoita tulvii virtoina. Onneksi on älypuhelimet joihin voi parhaat ideat aina kirjata ylös niin ei vaan pääse hyvät ideat hukkaan. Töissäkin oon keksinyt uusia työmenetelmiä näin puolentoistavuoden uran jälkeen. Taitaa tällä tytöllä nyt olla energiavirrat kohdillaan?! 😀

Käkkäkäkääääää – salilla mentiin tänään kyllä kovaa! Armoton vatsarääkki, onneksi huomenna ei tarvi tehdä muuta kuin istua nenä kiinni kirjassa hahha 🙂
Mmmmm….. 😉

Ja jos auringonvalo ja kevään lähestyminen ei vielä oo nostattanut teidän energiatasoja, voitte kokeilla näitä superrrrrherkullisia proteiinipatukoita! Itsetehdyt proteiinipatukat on kyllä namia ja mikä parasta, niitä voi tehdä lukuisilla eri tavoilla – pieni vaivannäkö on kaiken sen arvoista, kun saa sitten nautiskella hyvällä omallatunnolla 🙂

KOOKOS-MANTELIPROTEIINIPATUKAT
100g kaurahiutaleita
100g proteiinijauhetta (käytin kookoksen makuista)
20g maapähkinävoita
15g kookoshiutaleita
10g mantelirouhetta
vettä
1. Hienonna kaurahiutaleet esimerkiksi sauvasekoittimella.
2. Lisää proteiinijauhe ja maapähinävoi hienonnettujen hiutaleiden joukkoon. Lisää vettä pienissä määrissä ja vaivaa tasaiseksi massaksi.
3. Tee massasta viisi samankokoista patukkaa.
4. Sekoita kookoshiutaleet ja mantelirouhe syvälle lautaselle ja pyörittele vedellä kostutetut patukat siinä.
5. Kääri valmiit patukat folioon ja laita 20minuutiksi pakastimeen.
6. Säilytä jääkaapissa ja nauti hyvällä omallatunnolla 🙂
Yksi patukka – 198kcal / HH 14.2g / R 7.8g / P 20.5g
 

Protskupatukat on niin käteviä kuljettaa mukana missä vaan liikkuukin, joten jatkossa varmasti teen näitä enemmänkin – nyt en edes malta, että nämä loppuu jotta pääsen seuraavan reseptikokeilun kimppuun! Stay tuned 😉

 

2 kommenttia

  1. Jossu kirjoitti:

    vitsi ku noi protskupatukat kuulostaa hyviltä! Täytyy päästä itekkin kokeileen!:)http://ffitastic.blogspot.fi/

    • Aino kirjoitti:

      Kannattaa kyllä, on tosi hyviä! Veden sijasta voi käyttää maitoakin halutessaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.