Hae
Aino Mäkelä

VIIKKO 9: treenejä ja tankkausta!

Takana taas perinteinen treeniviikko – tasasesti salia ja aerobista, juuuuuuri kuten mä tykkäänki 🙂 Koko alkuvuosi on painettu aika kovaa tahtia, joten nyt on edessä sitten pari kevyempää treeniviikkoa. Ansaittua lepoa hieman kropalle – ensin hieman pakkolepoa ja sitten vähän reissailua. En siis vietä paria viikkoa ilman liikuntaa – sitä vaan tulee harrastettua ehkä hieman kevyemmin ja hiukan eri muodoissa, mitä tähän asti.

Kerta tälläistä ”pakollista muutosta” tulee normi treenitahtiin on se hyvä käyttää vähän palautumiseen ja energioiden keräilyyn, että jaksaa aloittaa kunnon spurtin sitten siihen kesäkunnon hankintaan 😉 Paaaljon kaikkea kivaa on keväälle suunnitelmissa treenien varalle – ihan malttamattomana odotan, että viikot vieris alta poies!

Miltä teidän treeniviikko näyttää? 🙂

Mitä mieltä te ootte tankkauspäivistä? Harrastatteko? Koetteko hyödylliseksi?

Mä oon viimepäivinä vähän miettiny niitä, ihan vaan siksikin että lauantaina vietettiin päivä mummolassa siivoillen ja siinä samassa sitten tuli syötyä muuuuuutama leivos 😀 Mun mummo elää siinä maailmassa, että mä oon edelleen se makeaa rakastava pikkutyttö, joten pakkohan sitä oli syödä kun toinen niin kiltisti tarjosi. Kotimatkalla oli vähän paha olo.

Sunnuntaina kuitenkin aamulenkki kulki kuin unelma. Ei niiden kanssa kyllä aiemminkaan ole ongelmaa ollut, mutta mietin vain, että olikohan edellispäivän (höttö)hiilaritankkauksella jotain tekemistä asian kanssa? Varmasti ainakin osittain. Mä en siis yleensä mitään tankkauspäiviä tarkoituksellisesti harrasta, mutta niitä tulee harrastettua näin puolivahingossa aina tälläisissä spesiaalimmissa tilanteissa – maksimissaan kerran kuussa.

Nää yhden päivän tankkaukset ei mulla kyllä edes ulkomuodollisesti näy kropassa mitenkään – ihan yhtä litteä vatsa aamulla näkyi peilistä eikä ollut mitään ilkeää turvotusta kaverina. En kyllä silti ehkä ota jokaviikkoiseksi tavaksi, sillä mitään erityisempää hyötyä en itse niistä koe saavani. Eikä se ylisyömisestä aiheutunut ähky niin kivalta tunnu, että siitä viittis joka viikko kärsiä 😀

8 kommenttia

 1. Heidi kirjoitti:

  Mäkin olin viime viikolla alkuviikosta mummolassa ja siellähän ruokapöytä aina notku kaikista herkuista ja pitihän niitä siiten maistella. Loppuviikon treeneissä mulla oli aivan mielettömästi energiaa, en tiiä johtuko se sitten niistä pullista 😀

 2. Anonymous kirjoitti:

  Mä oon ensin laihduttanut n.10kg, hidasta tahtia, aloitin suurinpiirtein lokakuussa 2011. ja sitte nyt treenannu salilla puoli vuotta, joten paino on toki noussut 😀 mutta olen alusta asti pitänyt kerran viikossa herkkupäivän! ruokana olen käyttänyt joko itse tehtyä pitsaa, hampparia, tortillaa tai muuta, tai sitten käynyt ravintolassa, tai syönyt karkkia tai jäätelöä. Välillä on tullut vedettyä kyllä liian ähkyyn, ja podettuu hirveää oloa 😀 mutta mulla tää toimii tosi hyvin! enää ei tuu syötyä niin paljon, kun rakastaa puhdasta ruokaa, mutta alussa oli hirveän suuri apu. En varmaan jaksaisi ilman, kuitenkin muuten tulee syötyä niin hyvin 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Kuulostaa hyvältä 🙂 Monet on kyllä kehunu, että tuo viikottainen herkkupäivän pito on toiminut. Nyt mä vaan meinasin lähinnä tässä sitä semmosta ”tankkauspäivää”, että syötäis vähän hiilareita jne varastoon.. 🙂 En oikeen osaa selittää! Kyllähän herkkupäivänäkin varmaan aika hyvin plussilla vedetään :DMulla vaan on se vähän ”ongelmana”, että kun en herkkuja kaipaa eikä laihtumisen tarvetta ole, niin syön tasaisesti päivittäin ns samalla kaavalla. Pitäis välillä buustata aineenvaihduntaa, että se ei jumahda.. että pitäsköhän se vaan opetella syömään sitä karkkia taas ;D

  • Anonymous kirjoitti:

   joo mut siis mä oon tankannu tommosilla 🙂 et kyl mä oon kokenu et se on auttanu! ei oo tullu missää vaiheesssa semmosta et kehitys pysähtyis vaan kokoaika on menty eteenpäi pikkuhiljaa:) suosittelen lämpimästi siis!

  • Aino kirjoitti:

   Jees, kiva tietää! Ehkä mä siis kehittelen jonkunlaisen tankkauspäivän aina viikkoon 🙂

 3. Anonymous kirjoitti:

  Voisithan sä pitää tankkauspäivän terveellisestikin. Söisit kuivattuja hedelmiä, omatekosia herkkuja ja semmosia niin ei ehkä tarviis kärsiä pahoinvoinnista. Kroppakin tykkäis hyvää:)

  • Aino kirjoitti:

   Joo tuo karkinsyönnin opettelu oli mun huonoa huumoria, en tosiaankaan usko että mun kroppa tarvii epäterveellistä moskaa toimiakseen:) just jotain tommosta tankkausta oon miettiny just ja vähä suunnitellu sellasta loppuviikolle!:) Siitä tulee sit oma postauksensa:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.