Hae
Aino Mäkelä

Näin mä syön ku reenaan!

Kuten lupasin, niin tässä teille myös ruokapäiväkirjaa mun treenipäivien osalta! Aiempaan ruokapäiväkirjapostaukseen tuli vinkkejä Kiloklubin -ruokapäiväkirjan käytöstä ja mä suosittelen sitä itse myös 😀 Se on erittäin helppo ja yksinkertainen käyttää, lisäksi sinne voi itse luoda vakioreseptinsä joten ei aina tarvi joka päivä kaikkea laittaa erikseen. Oon käyttänyt sitä siis itsekin ahkerasti, mutta nyt se ois turhan haastavaa koska en oikeastaan tiedä tarkasti mitä kaikkea päivän aikana syön, kun en itse kaikkia ruokiani valmista.. 😀Tällähetkellähän mä en mittaile mitään sen kummemmin vaan perus maalaisjärjellä koostan mun annokset niin, että aina puolet on kasviksia tai vihanneksia 🙂 Mä syön salaattia tosi paljon ja sen vuoksi mun lautasella onkin aina hirveä vuori ruokaa, hahha! Nyt kun ruoka on ”ilmaista” niin mun mielestä ois ihan tyhmää alkaa nirsoilemaan ja hifistelemään sen suhteen, joten käytänkin kaiken hyödyksi ja otan kaiken energian itseni kasvattamiseen 😀

Sinällään nautin siitä, että mulla on päivässä kolme ruokaa valmiina mulle tehtynä – aamiainen, lounas ja päivällinen, mutta toisaalta mä kaipaan sitä, että saan itse päättää mistä mun ruokavalio koostuu 😀 Oon kyllä tyytyväinen päivittäisiin ruokiin mitä me saadaan, mutta kyllä mun itse valmistama ruoka ois puhtaampaa ja tietty vastais enemmän omia tarpeita. Mä haluan suosia mun ruokavaliossa luonnostaan gluteenittomia tuotteita, mutta aina se ei oo mahdollista kun itse ei oo ”vastuussa” kaikista syömisistään. Esimerkiksi aamupalalla gluteeniton leipä on ainut hiilarinlähde mitä pystyn syömään. Kompromisseja on siis tehtävä, mutta onneksi tää on vaan väliaikaista – ahhhh kesä ja oma koti, vitsi mä odotan teitä! 😉 Semmonen tietynlainen rentous on mun mielestä tärkeää eikä ruokavalion kanssa kannata turhaan olla liian kriittinen, sillä sellainen voi helposti karata käsistä vakavin seurauksin..

klo 8:00 – gluteenitonta leipää & kinkkuleikkelettä + kurkkua + tomaattia, munakokkelia ja vesimelonia
klo 11:00 – salaattia ja porkkanaraastetta, perunaa ja riistakäristystä puolukkahillolla
klo 13:30 – omena & BCAA
– jalkatreeni salilla –
klo 15:50 – palkkari & BCAA
klo 17:30 salaattia, kookos-kanawokkia ja riisiä
klo 20:50 – punajuuri-kukkakaalikeittoa + 2rkl Udo’s Oil -öljyseosta + 2rkl siemeniä, keitetty kananmunOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse treenit näkyy mun syömisissä siten, että lisäksi tulee BCAA:t ja palkkari sekä ekstrahiilarit treenin jälkeen 🙂 Tietty treenit myös rytmittää mun syömistä erillä tavalla, koska salille en koskaan halua mennä nälkäisenä – hedelmät onkin hyviä välipaloja nostamaan verensokeria ja antamaan energiaa, jos salille ei pääse sopivasti aamupalan/lounaan jälkeen.

Nyt mä rupeankin valmistautumaan tän päivän treeniin ja nappaan BCAA:t nassuun – selkä&olkapäät&ojentajat saa tänään kyytiä, uuujea 😉 Jänskää päästä treenaamaan vaihteeksi jonnekki muualle oman kotikolon sijaan – saa nähdä mitä tykkään Jyväskylän punttimeiningistä, hihhi.

<3 Aino

2 kommenttia

  1. Maiju kirjoitti:

    Tiedän itsekin, että aina ei ole helppoa gluteenittoman ruokavalion kanssa. Siloin se on helppoa, kun itse vastaat ja päätät. Muuten joutuu välistä säätämään… ja kun kuitenkin haluaisi syödä terveellisesti, niin välistä tarjolla olisi gluteenittomana vain mm. Dajm kakkua 😉

    • Aino kirjoitti:

      Niinpä! Onneksi viikonloput on aina täysin omissa käsissä. Enkä mä ainakaan koe gluteenittomuutta rajoittavaksi, vaikka monet sellaiset jotka ei keliakasta kärsi kokee 😉 Tietyllä tapaa mä koen tän ruokavalion myös ”helpotuksena” terveellisen elämän suhteen sillä useimmat epäterveelliset herkut sisältää gluteiinia jossain muodossa, hihhi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.