Hae
Aino Mäkelä

Proteiinia pussukasta

Proteiinijauheet, palautusjuomat. Ne taitaa olla tän hetken hittituote – enkä varmaan osu hirveästi väärään jos väitän, että noin puolet jotka tän postauksen lukee käyttää tai on käyttänyt joskus proteiinijauhetta 😀 Proteiinijauheethan edistää palautumista treenin jälkeen ja väitetään, että ne helpottaa myös painonpudotusta.

Itsekin siis käytän proteiinijauhetta päivittäin. Nyt oon jo pitkään käyttänyt Star Nutritionin Whey-80 -jauhetta. Makuina oon kokeillut vaniljaa, suklaata, mansikkaa, kookosta ja sitruunajogurttia, joista ainut pettymys on ollut mansikka. Ei sekään pahaa ole, mutta ei se kyllä mansikalta mun mielestä maistu 🙂 Koskaan en oo palkkaria maitoon tehnyt, sillä veteen tehtynäkin ne on kyllä mun mielestä aikamoista herkkua.

Ennen kun siirryin Whey-80:ään käytin huomattavasti enemmän hiilareita sisältävää Syntha-6 merkkistä palkkaria. Sen suklaa ja caramel latte oli aivan superhyviä, mutta cookies&cream oli makuna mulle aivan liian makea. Mielestäni Whey-80:ssä on ravintoarvot kohdillaan – vähän hiilareita ja paljon proteiineja, se sopii lihastreenin jälkeen mun mielestä hyvin. Marketeista saatava Fastin Hera80 on ravintosisällöltään samaa luokkaa, joten mielestäni perustreenaajille se on palkkarina oikein mainio 🙂

Mitä mieltä te ootte protskujauheista? Käytättekö ite? 🙂

Niihin aikoihin kun palkkarin käytön aloitin korvasin sillä myös osittain mun muuta ravintoa – tätä en suosittele kenellekkään. Mun mielestä proteiinijauheen käytössä ei sinällään ole mitään pahaa, mutta se on aivan turhaa jos perus ruokavalio ja ateriarytmit ei ole kunnossa. Toki se on tyhjää parempi, mutta täyden hyödyn siitä saa irti vain tasapainoisen ruokavalion lisänä 🙂

Itse käytän palkkaria ainoastaan rankan treenin jälkeen. Elikkäs aamun juoksulenkkien jälkeen en juo palkkaria vaan keittelen mielummin kunnon kaurapuuron 🙂 Silloin jos pääsen suoraan kovan treenin jälkeen valmiiseen ruokapöytään, jätän palkkarin ottamatta – suosin siis pääsääntöisesti kuitenkin sitä oikeaa ravintoa näiden lisien sijaan.

Mutta käytän proteiinijauhetta kyllä muutenkin entä palkkarina, esimerkiksi leivonnassa se on oiva lisä ja jauhojen korvike. Parasta siinä on, että herkullisen makunsa vuoksi leivokset/yms ei tarvi edes makeuttamista 🙂 Tässä vielä muutama idea proteiinijauheen käyttöön reseptien muodossa – valkkasin tähän pari helppoa ja nopeaa reseptiä!

 
PROTSKUPANNARI
1prk maitorahkaa
1dl proteiinijauhetta (vanilja)
1,5dl haluamiasi jauhoja
2 kananmunaa
3 kananmunan valkuaista
1dl maitoa
1tl leivinjauhetta
1tl vanilja-aromia

1. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi taikinaksi ja kaada taikina uunipellille.

2. Paista 200asteisessa uunissa n.20minuuttia.
3. Nauti marjojen, hillon tai jonkin muun haluamasi lisukkeen kanssa!
 
 
Iltaprotskut potkunyrkkeilyn jälkeen.. eli protskujauhetta+maitorahkaa kera myslin,  mantelirouheen ja maapähkinävoin:)

 

Tuorepuuro on loistava välipala ja helppo ottaa mukaan evääksi töihin! Jos suuntaan töistä suoraan salille, syön töissä proteiinijauheella rikastettua tuorepuuroa välipalaksi – muina päivinä jätän sen pois 🙂 Omia suosikki makuyhdistelmiä on vaniljajauhetta+raastettu omena+kanelia ja sitten kookosjauhe+ananasta.. mitä mä teen, kun mun kookoksen makuinen jauhe loppuu ihan just? Ja kaapissa on jo kolme melkein täyttä kilon protskupussukkaa.. 😀
 
TUOREPUURO
1dl kaurahiutaleita
1dl soijamaitoa
½prk maitorahkaa
½dl proteiinijauhetta
1rkl chiasiemeniä
+marjoja/hedelmiä/pähkinöitä oman maun mukaan

1. Sekoita aineet kulhossa sekaisin ja nosta jääkaappiin turpoamaan yön yli/päiväksi.

 

Uuuuu nam.. nousi heti vesi kielelle 😛

 
MIKROKAKKU
banaani
kananmuna
2rkl proteiinijauhetta (suklaa)
1rkl kaakaojauhetta
mantelirouhetta

1. Muussaa banaani ja lisää muut aineet joukkoon.
2. Kaada taikina kuumuudenkestävään kulhoon ja laita 2,5minuutiksi mikroon.
3. Käy kulhon reunat läpi veitsellä ja kumoa lautaselle – nauti!

Korvaan kyllä usein toisen lusikallisen protskujauhetta lusikallisella pellavansiemenrouhetta 🙂

20 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Tää sun blogi on ihana! Oon seurannu sua ehkä vasta 3kk ja oon jo ihan koukuttunu. Kirjotat ihanan rennosti ja noi sun reseptit, ne on niin parhaita! Ite en tykänny urheilusta viime syksyyn asti, jolloin alotin salilla käymisen ja muun liikkumisen ylipainon pois saamiseksi. Etin netistä inspiroivia blogeja tukemaan mua ja tää sun blogi on ollut yks sellanen! Ootan sun jokaista postausta kuin kuuta nousevaa ja innoissani ne luen. Yks toive mulla kyllä olis.. Ite en voi syödä banaania ku se ei tee mun mahalle hyvää, ni oisitko kiinnostunu pitämään esim teemaviikon/keksimään reseptejä joissa banaania ei olis tai se olis korvattu jollain muulla? Esim aika monessa leivonnaisessa käytetään banaania ni oon kauheesti miettiny et millä sen vois korvata. Mut siis jos hallut ni ois kiva kuulla sun vinkit banaanittomiin leivonnaisiin ku sä oot niin kekseliäs keittiössä 😀 tsemppiä treeneihin ja ihanaa kevään jatkoa 🙂 t. Julia

  • Aino kirjoitti:

   Voiii ihana kuulla! Mahtavaa jos oon onnistunut sua inspiroimaan:) Tsemppiä jatkoonkin hurjasti! Heh ja kiitos haasteesta 😀 Mielelläni kehittelen jotain banaanitonta herkkua, loistava idea! En oo ees ajatellut, että joku vois olla sille allerginen.. Itsehän käytän banaania paljon makeutuksena, joten kivaa vaihtelua kehitellä jotain uutta. Postailen sitten HETI kun kehittelen jotain kivaa :)Ihanaa kevättä sullekkin!<3

 2. Siiri kirjoitti:

  No arvaa vaan mitä mun nyt tarvii tänään kokkailla….tota mikrokakkua 😀

 3. Senja kirjoitti:

  mikrokakku ! <3

 4. Anonymous kirjoitti:

  onko tuo pannari yhtään verrattavissa siihen ”perinteiseen” ;D

  • Aino kirjoitti:

   No siis APUA unohin tosta ohjeesta ensinnäki maidon! 😀 Mutta kyllä se mulla käy ihan perus pannarin korvikkeena, tosin eihän se oo yhtään niin makeaa mitä perinteinen. Mutta mä itse tuon siihen makeutta itsetehtyjen hedelmä/marjasoseiden avulla, joten en edes kaipaa siihen itse pannariin sitä makeutta. Sanotaanko näin, että se maistuu terveelliseltä 😀

 5. Apila kirjoitti:

  Tahdon herkkureseptejä mitkä ei sisällä kananmunia ! ;D

  • Aino kirjoitti:

   Kääks, toi on kyllä vähän paha -ny ku miettii niin mähän tungen kananmunaa melkeen kaikkialle! Mutta kyllä mulla sellasiaki on jemmassa:P

  • Anonymous kirjoitti:

   Heippa Apila!Ihan noissa perusmarketeissa on myynnissä sellasta ”no egg”-jauheseosta, joka on tarkotettu kaikenlaiseen leivontaan ja ruuanlaittoon muna-allergikoille. Paketissa on käyttöohje, mutta taisi olla tyyppiin 2 rkl vettä 1 rkl jauhetta, mikä korvaa yhden munan ja paketista riittää noin 60 munan edestä jauhetta 🙂 Toimii erittäin hyvin! Hintaa taisi paketilla olla noin 5-6 euroa, mutta riittoisuuteensa nähden todella edullinen!

  • Aino kirjoitti:

   Kiitti mahtavasta vinkistä! Mä en edes tienny tollasen olemassaolosta:)

 6. Annina kirjoitti:

  Ihanan positiivinen ja tsemppaava blogi sulla! Täytyypi pistää toi mikrokakku testiin, toimii varmaan ilman manteliakin 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Hih kiiitos:))! Ja toimii kyllä, mä vaan mantelin rakastajana tykkään tunkea sitä kaikkialle 😀

 7. Tyt kirjoitti:

  Sulle on haaste mun blogissa! 🙂

 8. Anonymous kirjoitti:

  Hei, oon aina miettiny et missä vaiheessa juot sen palkkarin, et onko se sulla salilla mukana (sekotettuna?) vai juotko sen vasta kotona? 🙂 jaa mistä ostat palkkaris 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Juu, se on mulla salilla mukana – eli sheikkerissä jauheena, sit vaan lisään veden, sekoittelen ja nautin! 🙂 Palkkarit oon ostanu aina netistä fitnesstukusta – sieltä saa just tota Whey80:ää, monesti siitä on hyviä tarjouksia ja lisäksi sieltä saa vielä ostohyvitystä, hahha 😀

 9. Anonymous kirjoitti:

  Oli pakko kokeilla tota mikrokakkua ja voi että miten hyvää oli! 😀 NAM. Mistä keksit kaikki reseptit? 😀

  • Aino kirjoitti:

   Se on kyllä ihan mahtavaa herkkua! 🙂 Kaikista blogeista ja lehdistä varastelen ideoita, joita sitten kokeilen ihan sellaisenaan tai varioin oman mieleni mukaan – kaikkia aineita ei aina löydy/en halua käyttää, joten vaihtelen niitä parempiin tai omiin ”ravintosuosituksiin” sopivammaksi, jotta saan reseptistä esim proteiinipitoisemman tms 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.