Hae
Aino Mäkelä

Viime aamujen lemppari chiavanukas

Rakastan aamuja, etenkin hitaita. Ja aamupaloja, varsinkin herkullisia.

Viikonloppu oli siitä varsin ihana, ettei mulla ollut liiemmin lukkoonlyötyjä aikatauluja tai suunnitelmia. Tiesin, että haluaisin treenata – muuten olin ajatellut ottaa ihan rennosti. Ja sen kyllä tein! Aamuisin oli ihana herätä rauhassa, venytellä, pyöriskellä sängyssä ja kuluttaa aikaa kaikkea hömppää katsellen.

Niin, ja samalla herkutellen.

ChiavanukasHitaina aamuina arvostan helppoutta. Oikeastaan arvostan sitä ihan jokaisena aamuna.. Tää mun viime viikonlopun, tai oikeastaan viikkojen, suosikki aamupala onkin sellainen mix-and-match -tyylinen sekoitelma, jonka tein ensimmäistä kertaa oikeastaan ihan puolivahingossa. Ja jos en nautiskele tätä aamulla niin viimeistään välipalan aikoihin mun on pakko tehdä tätä – koska tää on vaan niiiin hyvää, ja ravitsevaa!

ChiavanukasMix-and-match chiavanukas

4 dl vettä
4 rkl chiasiemeniä
2 rkl Puhtikauraa
0,5 dl hamppuproteiinia
1 rkl tocoa aka riisinlesejauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl psylliumia
5-10 tippaa kookoksenmakuista steviaa

Mittaa kuivat ainekset kulhoon. Lisää vesi, makeuta stevialla ja sekoita. Anna hyytyä noin 15 minuuttia ennen nauttimista. Kuutioi joukkoon esimerkiksi hedelmiä tai lisää marjoja, siemeniä, kookoslastuja, granolaa tai muuta mieleistäsi herkkua.

Mitkä on teidän lemppari aamupaloja?

ChiavanukasMä oon ihan rakastunut hamppuproteiinin ja kardemumman yhdistelmään. Se maku on niiiin herkku! Puhumattakaan hamppuproteiinin ravintoarvoista, jotka on ihan lyömättömät – näin muutamia juttuja mainitakseni: kasvikunnan proteiineista kattavin aminohappokoostumus joka on helpoiten hyödynnettävissä, 20% ravintokuitua ja täsmälleen oikeassa suhteessa omega-3 ja omega-6 rasvahappoja.

Ihanaa uutta viikkoa,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.