Hae
Aino Mäkelä

Parhaimmat puhelinsovellukset

Vaikka pyrinkin itse jatkuvasti vähentämään puhelimen (turhaa) käyttöä ja liiallista somessa roikkumista, ja kannustan myös muita siihen, olisin hölmöä väittää etteikö älypuhelimista olis myös älyttömän paljon iloa ja hyötyä – monessakin suhteessa!

Uusia sovelluksia syntyy kuin sieniä sateella, muistaakseni jopa tuhansia päivässä, ja niiden potentiaali on valtava. Ne on jo monilta osin mullistanutkin markkinoita ja ihan ihmisten jokapäiväistä elämää, kuten sosiaalisoitumista ja verkostoitumista. Siinä missä itse lapsena tutustuin mun ystäviin koira-aiheisilla keskustelupalstoilla nykyään luodaan suhteita mm. blogien ja snapchatin välityksellä.

No mutta, nyt en keskity niihin, vaan enemmänkin sellaisiin sovelluksiin jotka oon kokenut itselleni hyödylliseksi arjessa ja siten teillekin suositeltaviksi 🙂
Näin juoksu kulkeeHeadspace on ollu mulla käytössä viime kesästä asti ja se on ollu yks parhaista sovelluksista, joita oon koskaan puhelimelleni ladannu. Kyseessä on siis sovellus, jonka avulla on helppo ottaa päivässä pieni hetki aikaa itselle meditoiden. Sovelluksen avulla meditaation kokeileminen ja harjoittaminen on tosi vaivatonta, ja mikä parasta – voit tehdä sitä missä vaan, milloin vaan 🙂

Headspacessa on 10 päivän ilmainen kokeilujakso, jossa on 10x kymmenen minuutin harjoitusta ja mulle ne riitti ihan loistavasti ekojen kuukausien ajan. Siis ennenkuin hurahdin täysin ja aloin haluamaan enemmän 😉 Jos kaipaat hyviä syitä harjoittaa meditaatiota, kannattaa klikata itsensä Meditaatiotilan blogiin.

Learn To Run on mulle tuttu jo viiden (!!!) vuoden takaa. Aikoinaan kun oikeasti juoksu tuntui tosi vastenmieliseltä ja nihkeältä, suorastaan mahdottomalta, löysin kyseisen sovelluksen ja latasin sen puhelimelle. Onneksi. Sovelluksesta löytyy eri tasoisia harjoituksia ja sen avulla voi joko opetella juoksemaan tai kehittää omaa juoksemistaan. Aikoinaan aloitin ihan alusta eli parin minuutin juoksu/kävelyintervalleista ja nykyään treenaankin sitten vauhtia ja kestävyyttä pidemmillä intervalleilla.

Tabata Timer on ihan loistava kaveri kotitreeneihin. Sovelluksen käyttö on yksinkertaista ja selkeää, ehdottomasti paras kokeilemani ajastin. Sen avulla pystyt näppärästi määräämään kierrokset, kierros- ja palautumisajat eikä tarvi kokoajan vilkuilla kelloa tai muutenkaan säätää ja ajastella uudelleen. Näin ollen pystyt keskittymään täysillä tekemiseen ja lyhyillä tauoilla et edes viitsi miettiä luovuttamista, sillä haluat tehdä täysillä loppuun sen minkä aloititki! 😀

PuhelinsovellusYOU saa aina, siis ihan aina hyvälle tuulelle. Se muistuttaa, kuinka pienillä teoilla voi lisätä omaa hyvinvointia ja kohentaa omaa oloaan ainaisten isojen muutosten sijaan. Joka päivä saat oman yksinkertaisen tehtävän (esim. tuoreiden hedelmien syöminen tai toisen auttaminen), jonka tehtyäs voit ottaa siitä kuvan ja jakaa sen sovellukseen ja näin ollen inspiroida myös muita 🙂 Siis aivan huippu sovellus! Joka viikolle voi myös valita oman teemansa ja tällä viikolla mä lupauduin katselemaan mun kotikaupunkia turistin näkökulmasta ja fiilistellä mm. tunnelmaa ja käydä jossain uudessa paikassa.

Mitkä on teidän lempparisovelluksia? Oliko nää mun suosikit teille aivan uusia? 

Iloista uutta viikkoa,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Yksi kommentti

  1. Christina kirjoitti:

    Mä olen ladannut nyt vähän aikaa sitten sekä Heiaheian sekä Daylio nimisen sovelluksen. Daylioon merkitään joka päivä sen päiväinen fiilis ja sinne voi myös kirjoittaa päiväkirjatyyppisesti päivän kuulumisia. Sovellus muistuttaa itse haluamaani aikaan, että muistaa merkitä päivän kuulumiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.