Hae
Aino Mäkelä

Aurinkoinen resepti & arvonta

Taas kääntyi viikko uuteen ja viimeiseen ehjään syyskuiseen sellaiseen. Toivottavasti kaikilla on sujunut sokeriton syyskuu mukavasti? Varmasti näin loppua kohden alkaa jokaisella jo vähän helpottamaan pahimpien himojen kanssa, hihh 🙂 Oon jakamassa vielä muutaman reseptin teidän kanssa, mutta jos haluatte mun kirjoittavan jostain spesiaalista sokerittomaan liittyen niin pyytäkää ihmeessä – teitä varten mä täällä oon!

Nyt kuitenkin käynnistetään uus viikko aurinkoisesti, ihanan herkullisen ja sokerittoman reseptin voimin 🙂 Resepti on parin viikon takaa ja kuuluu ehdottomasti allekirjoittaneen herkkurepertuaariin!

Aurinkoinen smoothie

AURINKOSMOOTHIE
banaani
2 dl mangoa (pakaste)
1 dl ananasta

Blendaa banaani ja ananas sekaisin, lisää joukkoon jäinen mango. Sekoita niin kauan, että hedelmät ovat täysin soseutuneet ja sekoittuneet keskenään – voit lisätä tarvittaessa vielä hieman vettä joukkoon, jos haluat löysemmän koostumuksen. Juo joko sellaisenaan tai kaada kulhoon ja koristele halutessasi kookosmannalla, mulpereilla ja viikunoilla tai muilla makuusi sopivilla lisukkeilla.

Sokerittoman reseptin lisäksi laitetaan heti viikon alkuun käyntiin myös arvonta! Kyseessä on jo keväältä tuttu Taltuta Makeanhimo -verkkokurssi, joka starttaa tänään uudistuneena, entistä laajempana ja monipuolisempana versiona. Kurssi antaa loistavaa apua ja tukea jokaiselle sokerikoukun kanssa kamppailevalle maanläheisin ja yksinkertaisin keinoin, johdattaen pysyvään lopputulokseen. Niin ja tietysti myös ihanan herkullisia, sokerittomia reseptejä!

Kurkkaa lisätietoja kurssista, jos vielä mietit sopiiko kurssi juuri Sinulle.

Informatiivinen ja inspiroiva kurssi on kuuden viikon mittainen ja valmentajana toimii ihana Leeni Viio, ravinto- ja hyvinvointivalmentaja. Ja kurssille pääsee hyppäämään mukaan koko syyskuun ajan! Arvon myös kaikkien tämän postauksen ja Facebook-sivulle kommenttien jättäneiden kesken yhden kurssipaikan 🙂 Sun ei täydy kun vain kertoa miksi juuri sinä haluaisit osallistua kurssille ja tehdä se viimeistään keskiviikkona 23.9, jonka jälkeen suoritan arvonnan.

PSST.. Voit tuplata voittomahdollisuuden jättämällä kommentin sekä tänne että Facebookkiin!

Yks mun elämäni parhaista päätöksistä ja isoimmista taisteluista oli sokerikoukun selättäminen, minkä vuoksi rohkaisenkin teitä kaikkia siihen samaan. Sokeri on turhake, jota ilman elämä on paaaaaljon kivempaa!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

33 kommenttia

 1. Suivi kirjoitti:

  Hahaha olin jotenki yllättynyt että sulta tulee ”näin simppeli” resepti 😀 mutta taatusti jäätävän maistuva sellainen!

 2. Pia kirjoitti:

  Haluaisin opettaa lapsilleni (toinen varsinkin on ihan sokerifriikki) et miten olla ilman sokeria ha erityisesti piilosokeri on se pahin mulle itselleni ja juniorille myös se, et mitä karkkipäivänä sit syö, hän ku ei raakasuklaasta tai -kakuista oikeen oo välittänyt.
  Veikkaan et tämä kurssi auttaisi meitä hurjasti. Itseäni mietityttää myös ruoka. Tulee kuitenkin tehtyä niitä perinteisiä.
  Olen näistä sun resepteistä poiminut ja luen aina innoissani blogikirjoituksen ja mietin, et koska saisin itseäni niskastani kiinni. Mahd.pian toivottavasti?
  Olet kovin innostava, mut kun ne välineet jotenkin puuttuu.
  Kiitos sinulle hyvistä kirjoituksista ja ?? leikkaukseen ja siitä paranemiseen.
  ☀️

 3. Jennika kirjoitti:

  Ihanaa huomenta!

  Olisi mukava saada ideoita herkkuihin,joissa ei ole sokeria ja sitä kautta näyttää myös muille läheisille että sokeria ei tarvitse aina olla joka paikassa 🙂

 4. Satu kirjoitti:

  Onpas yksinkertainen resepti! Peukut sille. 🙂
  Mä oon koko ikäni ollut aikamoinen herkkupeppu, sokeri koukuttaa alta aika yksikön. Kun antaa pikkusormen, se vie koko käden.. Löytyy muutaman kuukauden jaksoja, jolloin oon saanu oltua ilman sokeria mut sit kuitenki lankeen. Viimeistään jossain juhlissa tms. Uskoisin kurssista olevan kyllä itselleni apua!

 5. Marja kirjoitti:

  Sokerittomuus on ajankohtaista. Mukana arvonnassa!

 6. jennii kirjoitti:

  Ehdottomasti mukana arvonnassa. Nyt synnytyksen jälkeen on herkkujen syöminen lähteny ihan käsistä kun väsyttää. Kaipaisin uusia, terveellisiä reseptejä korvaan jokailtaiset suklaaöverit ja iltapäiväkahvin keksinmussuttelut.. 🙂 varmasti sokerikoukusta pääseminen antas uutta poweria!

 7. Ella kirjoitti:

  Muuten syön perusterveellisesti, mutta sokeri on toistuvista vierottautumisyrityksistä huolimatta yhä ongelma. Kurssi voisi olla se tarvittava sysäys oikeaan suuntaan! Ilman muuta mukana (:

 8. sonja kirjoitti:

  Hei! Haluaisin liittyä kurssille koska uskon sen sopivan itselleni. Syön perusterveellisesti suurimman osan ajasta, mutta sokerin/herkkujen kanssa olen aina ollut kaikki-tai-ei-mitään tyyppi, jolloin välillä menee nollatoleranssilla mutta sitten seuraa myös niitä ylilyöntejä. Haluaisin normalisoida suhteeni sokeriin ja herkkuihin, siihen kuuluisaan kohtuuteeb silloin tällöin. 🙂

 9. Hanna kirjoitti:

  Hei!
  Hyvä resepti, niinkuin muutkin sinun reseptit:)

 10. Krissy kirjoitti:

  Aihe on minulle päivittäinen haaste. Nautinto ja syyllisyys kulkevat käsikädessä. Ja toisestahan pääsisi irti samalla kun onnistuisi luopumaan sokerista 😉

 11. Marjaana Holm kirjoitti:

  Tätä täytyy kokeilla !

 12. Laura kirjoitti:

  Tuo reseptihän ei voi olla muuta kuin äärettömän herkullinen! 🙂
  Mä en koe olevani mikään uskomaton pullahiiri, mut päivittäin mun tekee kuitenkin mieli jotain makeaa ja haluaisinkin kovasti päästä tällaisesta pienestä, harmittomasta ”tapaherkuttelusta” eroon. Sen yhden konvehdin syöminen päivässä osoittautuukin yllättävän suureksi siinä vaiheessa, kun käden yrittää työpaikalla pitää kaukana karkkikulhosta! 😀

 13. Tea kirjoitti:

  Yrityksistä huolimatta sokeri on edelleen kuvioissa eli tämä olisi minulle hyvinkin ajankohtainen 🙂

 14. Th kirjoitti:

  Olen aika pitkään ollut sokerikoukussa. Nyt olen syyskuun ajan ollut sokerittomalla, mutta täytyy myöntää että silti lähes päivittäin himoitsisin jotakin sokerisia herkkuja, etenkin kun mies ja isompi lapsi niitä syö. Kurssi tulisi kyllä tarpeeseen.

 15. Miia kirjoitti:

  Itse todella pahassa sokerikoukussa, olen yrittänyt päästä siitä irti mutta yllättäen en ole onnistunut.. 😀 Se on vaan niin paljon helpompaa napata se suklaapatukka tms käteensä sokerihimoissa, kun ei oikein tiedä mitä sen tilallakaan voisi syödä.. Olisi kyllä aivan mahtavaa päästä tällaiselle kurssille mukaan! 🙂

 16. Pii Uli kirjoitti:

  Elämänmittainen sokerikoukku, josta pyristelen säännöllisin väliajoin eroon. Kurssi olisi varmasti oiva tuki tähän taisteluun, josta toivon selviäväni vielä voittajana! 🙂

 17. lsmv kirjoitti:

  Kurssi tulis tarpeeseen, koska oon itse onnistunut joskus selättämään sokerihimot TÄYSIN kokonaan noin pariks vuodeksi (en syönyt edes juhlissa makeaa), mutta stressin täyteisen kevään jäljiltä ollaan taas luisuttu raiteilta ja harmittaa. 🙁

 18. sandero kirjoitti:

  Tää tulis ku tilauksesta ku alotettiin pikkune leikkimieline vedonlyönti lähipiirin kanssa että ollaan herkutta tonne jouluun asti 😀 ja siis tänhä mä aion voittaa 😉

 19. jopunen kirjoitti:

  Olen karsinut jo valkean sokrun ja valkean vehnän ruokavaliosta, mutta silti välillä ongelmia hiivatulehdusten kanssa. Olisi kiva tietää makeanälän selättäjistä lisää.

 20. sonja kirjoitti:

  Kun lapset ovat menneet nukkumaan, menen etsimään kaapeista herkkuja ikään kuin palkinnoksi. Siitä tulee kuitenkin vain huono olo ja tästä tavasta haluaisin eroon. Lisäksi hampaani ovat huonossa kunnossa. Mukana arvonnassa siis 🙂

 21. Jenna kirjoitti:

  Pitääpä kokeilla, jos tuolla reseptillä sattuisi mangosta tykkäämään. 🙂

 22. Kurpitsa kirjoitti:

  Sokeriaddikti tässä hei… Olen kerta toisensa jälkeen yrittänyt lopettaa, mutta en vain pysty. Sokeria, sokeria, sokeria; aamusta iltaan. Voi HUOKAUS.

 23. mOm kirjoitti:

  Sokerihiiri ilmottautuu arvontaan!!

 24. Emma Meriläinen kirjoitti:

  Tuntuu että kesän jäljiltä jäänyt herkkuhimot päälle, kurssi varmasti antaisi vinkkejä siitä eroon pääsemiseksi… 🙂

 25. Pauliina.K kirjoitti:

  Olisi erittäin mielenkiintoista kokeilla, miten sokerittomuus vaikuttaa oloon etenkin, kun saa ohjeita ammattilaisilta 🙂

 26. Paula kirjoitti:

  Yksi sokerihiiri lisää ilmoittautuu mukaan arvontaan. 🙂 Olen todella pahasti sokerikoukussa ollut pitkään ja yrittänyt nyt kesän ja syksyn aikana vähentää sokerin syöntiä. Edelleen sokeripitoisia herkkuja kuitenkin menee jonkin verran. Olisi siis todella hienoa saada tukea ja vinkkejä, kuinka selviäisi makeanhimosta, kun se iskee.

 27. Mary kirjoitti:

  Minulla makeanhimo kadonnut ruokavaliomuutoksen myötä, mutta vinkkejä hedelmien käyttöön kaipaisin 🙂

 28. markku kirjoitti:

  kurssi vaikuttaa juuri passelilta tälläiselle herkkupepulle kuin olen. lakot onnistuvat vain muutaman päivän, sillä vieroitusoireet ovat karmaisevat ja ryhdyn näkemään sokerisia unia.

 29. Sanna K kirjoitti:

  Juuri täällä itsekseni olen neljä päivää taistellut sokerikoukusta irtipääsemiseksi, eikä vain tahdo ottaa onnistuakseen! Siksipä tää tulisikin ihan loistavaan saumaan, että kierre joskus katkeaisi…

 30. Minna kirjoitti:

  Tämä tulisi todella tarpeeseen. Sokerikoukku on ottanut otteeseensa ja siitä on vaan niin vaikea päästä irti. Inhottava olo tulee lopulta hetken ilosta :/
  Pitäs saada elämä kuntoon…

 31. Sanni kirjoitti:

  Antaisin kurssin lahjaksi äidilleni, joka on hurahtanut liikuntaan mutta tykkää edelleen makeasta 🙂

 32. Jemp kirjoitti:

  Uudet sokerittomat reseptit kiinnostaa!

 33. Pipa kirjoitti:

  Kiitos kyllä, arvontaan osallistun. Olen sokerikoukussa ja haluaisin päästä siitä irti. Viime vuonna siitä jo luulin päässeeni, mutta sitten tuli joulu ja annoin sokerille pikkusormen ja kaikkihan arvaavat miten siinä sitten kävi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.