Hae
Aino Mäkelä

Intia: Varkalan parhaat

Intia, Kerala, Varkala Intia, Kerala, VarkalaVarkala teki meihin lähtemättömän vaikutuksen ja se on matkakohde, johon ei voi olla rakastumatta! Rento, huoleton tunnelma oli ehdottomasti parasta antia – unohtamatta kauniita maisemia. Joku kaunis päivä haluan ehdottomasti matkata vielä takaisin! Keräsin yhteen meidän suosikit, paikat jotka sai Varkalan tuntumaan entistä ihanammalta.

Lämpötila oli päivittäin yli +30 astetta ja aurinko paistoi todella, todella kuumasti. Varkalan lähistöllä on joitain nähtävyyksiä, joita on helppo käydä kiertämässä skootterilla tai tuktukilla, mutta me jätettiin se välistä kun ei kumpikaan oikein innostuta nähtävyyksistä. Toisaalta yks tunnin mittainen reissu läheiseen temppeliin riitti osoittamaan sen, että päivisin kuumuus oli meille myös aivan liikaa ympäriinsä pyörimiselle 😀

Intia, Kerala, VarkalaMAJOITUS

Löydettiin aivan huipulta sijainnilta – Juice Shackin, joogan ja parhaimman ayurvedahoitolan vierestä – erittäin söpö ja kotoisa, mitä hyväsydämmisimmän espanjalaisen Marin omistama guest house ”On The Way”, joka sopi loistavasti budjettimatkailijoille. Huone oli värikäs ja toimiva, eikä saatu epämiellyttäviä kavereita kertaakaan kylään.

Intia, Kerala, VarkalaIntia, Kerala, VarkalaRAVINTOLAT

Intialainen ruoka on ihanaa ja viikon aikana kerettiinkin kokeilla useita eri ravintoloita ja lukuisia eri aterioita. Onnistuttiin myös löytämään suosikkeja, joissa vierailtiin usempaan kertaan aamupalalla tai lounaalla – osassa jopa päivittäin.

Kasvisravintola Oottupura oli todellinen löytö, ehdottomasti Varkalan helmi! Aivan rantakadun päässä sijaitsevassa ravintolassa ruoka nautittiin rennosti palmujen katveessa. Ruokalistalta löytyi paljon valinnan varaa, mutta ehdottomasti suosikiksi nousi ghee rice (jota söin aina siellä käydessäni) sekä ”Kerala Specials”, joista erityisesti veg. moly teki muhun lähtemättömän vaikutuksen. Se oli niin hyvää, että mun piti vielä viimeisenäkin iltana päästä syömään!

The Juice Shack on rento hengauspaikka lähellä rantaa, josta sai ihania mehuja ja sheikkejä, loistavaa puttua sekä jäätävän kokoisia toasteja. Paikka on todella suosittu ja se olikin jonkinlainen reppureissaajien kohtauspaikka. Ystävällinen henkilökunta ja maittava ruoka, täydet kymmenen pojoa!

Amantha’s sijaitsee hieman kauempana rannasta, mutta on todellakin käymisen arvoinen. Puitteet ei oo niin hulppeat, kuin rannan ravintoloissa, mutta söpö perhe on onnistunut luomaan paikkaan kotoisan ja rennon tunnelman. Ruoka on herkullista ja edullista, palvelu sujuvaa ja ruokailun lomassa saatat saada uuden ystävän naapuripöydästä. Erityissuositus kasvis thalille!

Varkala, Kerala, IntiaAYURVEDAHOITOLAT

Kävin matkan aikana varmaan enemmän hoidoissa, entä kuluneiden viiden vuoden aikana yhteensä – tosin ensimmäistä kertaa ikinä ayurvedisissä hoidoissa. Hoidot ovat monellakin tapaa poikkeavia klassisista eurooppalaisista hoidoista: hoidot ovat kokonaisvaltaisempia, käsittely ja liikeradat ovat laajempia eikä öljyjen kanssa säästellä!

Hoitoloista ehdottomasti paras oli Green House, joka sijaitsi aivan majapaikkamme vieressä. Hoidon lisäksi vaikutuksen teki myös itse valmistetut öljyt, joita hoidoissa käytettiin. Toinen suosittelemisen arvoinen paikka on Ayushi, joka sijaitsi hieman kauempana rannasta.

Intia, Kerala, VarkalaJOOGA

Musta tuntuu, että viikossa Varkalassa opin enemmän joogasta ja kehostani kuin viimeisen kahden vuoden aikana yhteensä. Siitä on iso kiitos Shiva Rishi Yogalle, jonka opettaja Siva on aivan uskomaton persoona ja jonka tietämys vetää sanattomaksi. Ja loistava huumori takaa, ettei tunneilta puutu hymyä tai naurua! Joogan lisäksi aamuinen meditaatio auringon noustessa oli loistava aloitus päivälle!

 

**

Tiivistettynä voisin vielä todeta, että Varkala on todellakin kokemisen ja näkemisen arvoinen paikka. Paikallinen kulttuuri on vahvasti läsnä ja mun mielestä turistimaisessa ympäristössä onkin helppo laskeutua uuteen – niin erilaiseen, värikkääseen ja kiehtovaan maailmaan.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.