Hae
Aino Mäkelä

Treenikuulumiset & palauttava mehu

Mun talviunilta herännyt juoksuinnostus on jatkunut entiseen tapaan! Ja aiemmasta kirjoituksesta päätellen sieltä ruudun takaa löytyy ilmeisesti kohtalotovereita 🙂  Siispä taas vuorossa vähän juoksujuttuja ja kaikille mehustuksesta innostuneille tässä postauksessa on myös palauttava mehu -resepti, joka sopii hyvin hellepäivän lenkin jälkeen nautittavaksi!
JuoksukengätJuoksukuntohan on sellainen, joka kehittyy aika vauhdilla suuntaan tai toiseen – ja myös ongelmat sen suhteen kasaantuu herkästi, jos niilden suhteen ei ryhdy toimiin. Mulla juoksua taas aloitellessa ongelma oli lähinnä pohkeissa ja alaraajojen ”voimattomuudessa”, ja molempien suhteen ollaankin parissa viikossa päästy jo huimasti eteenpäin 🙂

Pohkeiden, ja siis etenkin penikoiden, suhteen monilla tuntuu olevan ongelmia. Syitä siihen voi olla monia, mä onnistuin selättämään ne parilla simppelillä keinolla: lisäsin magnesiumin saantia (kiitos muistutuksesta!), hommasin kunnolliset juoksukengät ja aloin rullailemaan mun jalkapohjien lihaksia säännöllisesti.

Jalkapohjien rullailu on todennäköisesti ollu myös se syy, mikä on parantanut myös voimantuottoa mun alaraajoissa ja vaikuttanut positiivisesti juoksuasentoon – nyt saan päkiällä työnnettyä paljon enemmän voimaa ja koko kropan asentokin pysyy paljon suorempana! Niiden pienten lihasten vaikutusta ei kannata todellakaan aliarvioida 🙂Palauttava mehuViime aikoina oon myös alkanut puristamaan mehuja aina lenkin jälkeen, sillä oon huomannut niiden positiivisen vaikutuksen palautumiseen. Varsinkin pitkäkestoisen, hikisen juoksulenkin jälkeen nestetasapainon palauttaminen on tosi tärkeää ja siinä mehut on tosi hyviä sillä niistä saa samalla paljon ravinteita ja energiaa, jotka imeytyy suoraan kehon käyttöön ja starttaa palautumisen 🙂

Palauttava mehu

kurkku
omena
kolme sellerin vartta
kourallinen fenkolia
kourallinen pinaattia

Mehu kannattaa koostaa fiksusti niin, että se nesteyttää hyvin ja sisältää myös jotain vähän sokeripitoisempaakin 🙂 Mehun sekaan yleensä itse lisään vielä viherjauhetta, joka nopeuttaa kuonan poistumista lihaksista, sekä hieman suolaa ja kasviöljyjä, joka auttaa ravinteita imeytymään paremmin. Mä oon iltalenkkien jälkeen yleensä juonut vaan mehun ennen nukkumaanmenoa ja aamulla keho on tuntunut ihan superhyvältä eli ainakin mulla mehut on palautumisen kannalta ihan ideaaleja!

Miten teidän juoksutreenit sujuu? Tai mehustelut – onko teillä jotain ihan lempparireseptejä?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.