Hae
Aino Mäkelä

Kauppakäyttäytyminen

Ruokatottumukset on tärkeä osa mun elämäntapoja. Tärkeä osa ruokatottumuksia taas on kauppakäyttäytyminen, josta oonkin erityisen ylpeä 😀 Se on varmaan yks tärkein tekijä, minkä avulla oon onnistunut ruokatottumuksiani muuttamaan ja vyötäröäni kaventamaan.

Suunnittele tulevat ruokailut etukäteen. Itse käyn kaupassa noin kerran viikossa, jolloin ostan koko viikon ruokatarpeet kerralla. Tiedän siis jo kauppaan mennessä mitä aion syödä koko seuraavan viikon ajan. Sen lisäksi, että tämä edistää terveellistä syömistä se on myös taloudellisempaa 🙂 Menen siis kauppaan aina kauppalistan kanssa.

Noudata tekemääsi kauppalistaa! Se listahan on ihan turha, jos korvaat siinä olevat tuotteet mielitekojen mukaan? 😀 Puhelimiin saa ladattua nykyään kaikennäköisiä kivoja ruokalista appsejä, niitä kannattaa hyödyntää. Oma suosikki on foodie.fm – oon siihen aivan koukussa, olenhan mä aivan täysin S-bonustyttö 😀

Älä osta tuotteita joista et pidä. Vaikka pinaatti onkin erittäin terveellistä sinun ei tarvitse sitä ostaa ja syödä jos et siitä pidä – todennäköisesti se vaan pilaantuu jääkaappiin. Maailmassa on paljon muitakin raaka-aineita, jotka on ihan yhtä hyväksi sun terveydelle! Tottakai kaikkeen voi tottua, mutta syömisenhän kuuluu kuitenkin olla kivaa eikö? 🙂

Älä mene nälkäisenä kauppaan. Silloin sortuu helpommin vierailemaan herkkuosastoilla ja pahimmassa tapauksessa vielä noukkimaan niitä kärryynkin. Kassoilla olevat herkkuansat on yleensä viimeinen niitti 😀

(Varsinkin) Jos kevennät suosittelen tekemään suurimman osan ostoksista HeVi-osastolta. Hedelmät ja kasvikset on kevyttä ravintoa, joilla on terveyteen positiivisia vaikutuksia. Suosittelen mahdollisimman värikästä ostoslistaa! Puoli kiloa päivässä 😉 Suosi kausituotteita!


Päätä etukäteen
herkkupäivät ja osta herkkuja silloin. Herkuttelu on hyväksi sillointällöin ja kun sen sallii itselleen ei siitä tarvitse potea morkkista. Mutta herkkupäivänäkin on hyvä pysyä kohtuudessa – en suosittele koko karkkihyllyn tyhjentämistä.

Ruokalistaa suunnitellessasi rakenna ateriat niiden raaka-aineiden ympärille joista pidät. Jos tykkäät kanasta mieti mitä sen kanssa olisi hyvä syödä, jotta ateriasta tulisi tasapainoinen ja terveellinen. Muista, että joka aterialla on hyvä saada niin proteeinia, rasvoja kuin hiilihydraattejakin.

Vertaile tuotteita, lue tuoteselosteita ja valitse itsellesi oikeanlainen tuote.  Valikoimat on laajoja, joten älä mene mainonnan mukana vaan valitse laadun mukaan. Tuotteissa on paljon eroja – viljatuotteissa kannattaa valita kuitupitoista sekä täysjyvää, rasvattomista tuotteista kannattaa tarkistaa sokerin määrä jne.

Kun ostat terveellisiä ruokia, syöt terveellisesti!
Paitsi jos heti illalla säntää kauppaan ostamaan irtokarkkeja ;D Itsehillintä kunniaan!

2 kommenttia

  1. ruokavalio kirjoitti:

    Hyvät perusohjeet joista on varmasti monille asian kanssa painiville apua. Kiitoksia. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.