Hae
Aino Mäkelä

Matkalla kohteeseen!

Lauantai, yks viikon ehdottomasti parhaimmista päivistä ja valehtelematta tällä viikolla se viikon odotetuin päivä. Parhaillani mä näpyttelen Helsinki-Vantaan lentokentältä ja odottelen, että pääsen starttaamaan mun matkan. Mun tuurilla lento on toki kaks tuntia myöhässä kuulemma säästä johtuen, hahha!

Kymmenen päivän seikkailu Portugalissa! Aurinkoa ilman aikatauluja, lisää aurinkoa, ruokaa, juomaa, uusia ihmisiä ja hauskanpitoa. Kaikkea mitä vaan uskallan unelmoida. WIHIII !!Oon halunnut matkustaa Portugaliin niin kauan kun jaksan muistaa, joten voitte kuvitella kuinka innoissani oon! Kaikista suunnitelmista poiketen ja elämän oikkujen kautta matka tulee poikkeamaan hyvin paljon siitä millaiseksi oon sen aina mielikuvissani nähnyt sillä mä tuun matkustamaan yksin, ekaa kertaa elämässäni. Mä uskon siihen, että kaikella on tarkoitus. Tottakai mua harmitti ensin ihan hirveästi, kun kuulin etten saakkaan Marissaa mukaani jakamaan Portugalin ihmeitä mun kanssa. Mutta hetken harmituksen jälkeen onnistuin näkemään asian valoisan puolen ja laitoin matkasuunnitelmat ihan uusiksi! Tällähetkellä mua ei jännitä enää yhtään, vaikka kolme päivää sitten en osannut sanoa vielä mitään matkasta varmaksi, vaan mulla on ihan uskomattoman hyvä fiilis matkasta sillä se tulee olemaan just mun näköinen ja täysin sellainen kuin minä haluan 😀 Ei tarkkoja suunnitelmia tai asioita valmiiksi mietittynä vaan elämän mukaan heittäytymistä intuitiota kuunnellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPakkausvinkki: testerit! Ihan älyttömän käteviä, kun ei tarvi täyttää laukkua kosmetiikalla. OLYMPUS DIGITAL CAMERAMeillä oli eilen töissä vierailevana tähtenä Arctic Warriorsin Ilkka ja sain ihan loistavan tuliasvinkin mun uusille portugalilaisille kavereille.  Mikäs ois sen parempaa kuin superfoodit suoraan Suomen lapista? 😉

Tänään mua on Lissabonin kentällä vastassa tyyppi, johon tutustuin netissä tällä viikolla. Jos ette oo vielä kuulleet Couchsurfing -sivustosta niin kannattaa tutustua! Oon tutustunut itseasiassa useampaan loistavaan tyyppiin, jotka tulee näyttämään mulle parhaat palat Portugalista paikallisen silmin: tuun ainakin moottoripyöräilemään ensimmäistä kertaa elämässäni, opettelemaan surffausta, ihastelemaan kulttuuria ja arkkitehtuuria sekä viimeistelemään lomani rentoutuen luomutilan vieraanvaraisuudessa. Ei kuulosta ollenkaan hullummalta, vai mitä? Varmasti Portugalissa vois tehdä paljon muutakin, mutta noi on ne jutut mitkä mua houkuttelee tällä hetkellä eniten – tosin en varmastikkaan tuu kieltäytymään, jos mahdollisuus johonkin muuhunkin hauskaan tarjoutuu 😉 10684151_1003817016311312_2083785407_nJa äiti – älä pelkää! Lupaan kuunnella intuitiotani sillä se on hyvin fiksu. Oon oppinut, että jos jostain asiasta tulee huono fiilis niin silloin se yleensä on huono juttu. Tyhmän rohkea en aio olla, sen lupaan. Me kuitenkin eletään vaan kerran ja mä haluan saada tästä seikkailustani kaiken irti enkä aio tyytyä pelkkään viiden tähden hotellin kattoterassilla makoiluun 😉 Kymmenen päivää tulee kuitenkin olemaan ihan uskomattoman lyhyt aika. Ainut asia mitä mä vähän pelkään on ruoka ja ensimmäinen jännityksen kohde on jo heti edessä häämöttävä lento. Tai siis sen ruokapuoli! Mä vähän epäilen, etten saa sieltä mitään gluteenitonta syötävää ja vaikka fiksuna tein aamulla mukaan vähän superpatukoita itelleni evääksi niin se ei nyt hirveesti hymyilytä sillä mun lento on kaks tuntia myöhässä. Onneksi mua odottaa perillä kyydin lisäksi valmis illallinen, mutta mä toivon ettei nälkäkiukku iske päälle sillä mä veikkaan ettei se ois kiva yllätys mun tän illan seuralaiselle 😉 Muutenkin toi gluteenittomuus Portugalissa vähän epäilyttää, joten jos sulla on mielessä jokin portugalilainen perinneruoka, joka ei sisällä gluteenia, niin kerro ihmeessä – ruoka on nimittäin niin iso osa kulttuuria etten haluais missata ihan kaikkea, hih! Reissusta tuun varmasti kirjottelemaan ja jakamaan paljon kuvia teidän kiusaksi, älkää huoliko! Mutta en myöskään halua luvata mitään sillä hyvinkin voi käydä niin etten avaa konetta koko loman aikana. Tai että mut ryöstetään heti ensimmäisenä iltana ;D  Ihanaa viikonloppua teille ja kuulemisiin, <3 Aino OSA KUVISTA: Pinterest

10 kommenttia

 1. Petra kirjoitti:

  Upeeta Aino, mä oon niin ylpeä susta, kun uskalsit lähteä yksin! <3 Tiedän, että saat reissusta paljon irti, vaikka se tulee ehkä olemaan erilainen kuin Marissan kanssa olis ollut 🙂

  • Aino kirjoitti:

   No älä! Mä oikeesti mietin vielä tuossa turvatarkastuksessa, että oonko mä ihan järjissäni mut kyllä mä taidan olla. Äitikin kehu reippaaksi kun uskalsin vihdoin kertoa, että lähen matkaan yksin 😀 IIIKS!

 2. jennieve kirjoitti:

  Huhuh, tulin just viime maanantaina Funchalista (Madeiralla, kuuluu Portugalille) oltuani yksikseni koko viikon. Suosittelen, tulee aivan eri tavalla tutustuttua muihin ja omaa rauhaa sai aina kun sitä kaipasi. Jos on vähän ujompi tyyppi, niin yksin matkustelu ei välttis pidemmällä aikavälillä toimi (ellei just mene hakemaan sitä yksityisyyttä..) mutta en usko että sulla sitä ongelmaa ilmenee! Ihanaa reissua. 🙂

  Niin ja ihan näin varotuksena, kun kone lähtee Portugalista sitten aikanaan ja lentoemäntä suihkuttaa koneen sisätilassa just ennen starttia jotain suihketta niin suosittelen pitämään hengitystä hetki toisinkuin minä tein.. Jotain vaaratonta torjunta-ainetta mitä kaikkiin Portugalista lähteviin koneisiin suihkutetaan, mutta aikamoisen epämiellyttävän hajuista.

  • Aino kirjoitti:

   Joo tää on kyllä ollu ihan mahtavaa tähän asti! Oon tutustunu niin huippuihin tyyppeihin, että oksat pois 🙂

   Ja kiitos varotuksesta! Ei ois varmaan ilman tuota tullu ees mieleenkään varoa, hih 😀

 3. siiri kirjoitti:

  NAUTI!<3xxx

 4. Cayisamaria kirjoitti:

  Onnea matkaan, tulee varmasti olemaan tosi hienoa! Ja hienoa että sait ton Couchsurfing jutun toimimaan, itse kun matkustin Irlannissa niin kukaan ei ikinä vastannut mun sähköposteihin…

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos! Ja on ollu kyllä ihan uskomatonta 🙂 Täällä Portugalissa ainakin toimii hyvin eli tuuhan ihmeessä tänne seuraavaksi!

 5. ulla kirjoitti:

  Portugalilainen piri-piri kana oli tosi hyvää! Eli grillattua kanaa, vähän sellasella tulisella mausteella.

  • Aino kirjoitti:

   Oih nam! Pitää päästä kyllä maistamaan, tykkään ihan tosi paljon piri-piri kanasta ite tehtynä ainaki:) Varmasti täällä vielä parempaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.