Hae
Aino Mäkelä

#eggie

Koin hieman haasteita, kun yritin etsiä mulle ja Marissalle jotain kivaa paikkaa meidän eilisille aamupalatreffeille. Ai miksikö? No siksi, että oikeastaan jokaisen paikan herkullisissa menuissa jokaiseen vaihtoehtoon sisältyi joko jotain gluteenipitoista tai maitotuotteita. Yleensähän kyllä kahviloissa on tarjolla myös gluteenittomia vaihtoehtoja, mutta yleensä ne on ravintoarvoiltaan kaukana siitä mitä mä haen – mutta jutellaan siitä lisää joskus myöhemmin 😉Mä melkein jo luovutin ja kutsuin Marissan mun luokse aamupalalle, mutta onneksi löysin kuitenkin munakkaan La Torrefazionen menusta, joten sovittiinkin treffit sinne. Jo monen vuoden ajan oon leikitellyt päässäni ajatuksella munakasravintolan perustamisesta ja taas eilen siinä herkutellessani mietin, että sellainen pitäisi oikeasti perustaa! Munakas nimittäin kuului mun vakio aamuapalaan jo silloin hulttiovuosina sillä se on nopea ja helppo sekä variaatiomahdollisuuksiltaan lähes rajaton – käytännössä köyhän miehen pitsa, joka maistui taivaalliselle dagen efterinä.

Unelma munakasravintolasta siis elää edelleen! Sen nimi ois tietysti #eggie eli egg+breakfast ja kananmunan ollessa älyttömän monipuolinen raaka-aine tarjoiltaisiin siellä tietysti muitakin kananmunaherkkuja, kuten esimerkiksi:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVoimakahvia eri variaatioineen
– sekaisin blendattuna: kuppi kahvia, kananmuna, MCT-öljyä, kookosöljyä ja macaa –

Suklaamikrokakkua
– banaani, kananmuna, 2rkl suklaaproteiinijauhetta, 1rkl kaakaojauhetta, mantelirouhetta –

OLYMPUS DIGITAL CAMERASuolaista munakasta
– täytteenä kalkkunaa, tomaattia ja avokadoa –

OLYMPUS DIGITAL CAMERAProteiinitwistatut letut suklaaproteiinitäytteellä
– letut: puolikas banaani, kananmuna, valkuainen, mitallinen suklaa-hamppuproteiinia –
– täyte: avokado, puolikas banaani, mitallinen suklaa-hamppuproteiinia –

Miltäs menu teistä kuulostais? Varmaan pitäis ehkä vähän vielä hioa liikeideaa jottei bisnes kaatuis heti ekan viikon jälkeen, mutta ainakin kaikki maidottomat ja gluteenittomat ihmiset viihtyis 😉 Hahha!

Oikeastaan menu on ku suoraan mun tän ruokapäiväkirjasta aamupalojen osalta. Kananmunat siis on vakio osa mun aamuja ja kuten jo kerroin se on raaka-aineena ihan älyttömän monipuolinen! Kun vähän käyttää mielikuvitusta niin ei vahingossakaan pääse kyllästymään.

Osaatteko muuten vinkata hyviä aamupalapaikkoja Helsingistä tälläisille mun kaltaisille ruokarajoitteisille? Vaikka La Torrefazioneb munakas oli oikein maukas ja palvelu erinomaista niin mielelläni söisin aamupalani myös jossain muuallakin 😉

Aurinkoa,
<3 Aino

2 kommenttia

  1. Elli kirjoitti:

    Sis delissä on ainakin tosi hyvä aamupala, kannatan! 🙂

    • Aino kirjoitti:

      Se pitää käydä kyllä tsekkaamassa, jos sieltä jotain maidotonta ja gluteenitonta sais 🙂 Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.