Hae
Aino Mäkelä

Veikeät treenikengät

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoska mun treenikengät taas tänäänkin aiheutti mielenkiintoa – tätä siis tapahtuu päivittäin niin instagramissa kuin mun treenikaverien keskuudessa – niin ajattelin jutella niistä vähän myös teillekkin. Luonnollisesti ensimmäinen asia mihin ihmiset niissä kiinnittää huomiota on niiden hassu ulkonäkö, mutta se ei oo se syy miksi mä niitä käytän vaan kaikki ne monipuoliset ominaisuudet joita nää kengät on tuonu lisää mun treeniin!

Kyseessä on siis Zeamgearin paljasjalkakengät, jotka ostin Onnisportilta kun sattumoisin keväällä messuilla heidän osastolleen eksyin. Millä todennäkösiyydellä Luomu&lähiruoka -messsuille mennessään palaa kotiin uusien treenikamojen kanssa? Kysynpä vaan… 😀 Kenkien lisäksi mukaan tarttui Compressportin säärystimet sekä SpiBelt-juoksuvyö, jotka molemmat on ollu kovassa kulutuksessa erityisesti viimeaikoina.

Kompressiojuttua tulossa tarkemmin vielä tällä viikolla! Stay tuned.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMuistan vieläkin päivän, kun ekan kerran olin käyttäny näitä jalkatreenissä: mun jalat oli niin kipeät ja sellaisista lihaksista, joiden olemassaolosta en edes ollut aiemmin tiennyt! Kengillä saa ihan erilaisen tuntuman lattiaan mikä vaikuttaa heti tasapainoon ja liikkeen vakauteen sekä sen laatuun ja voiman tuottoon sillä kengistä ei saa apua yhteenkään liikkeeseen vaan jalka on niin luonnollisesti kuin mahdollista.

Esimerkiksi oikean kyykkyasennon löytämiseen ja puhtaan suorituksen oppimiseen näistä on ollut ihan mielettömästi apua, kun kengät ei oo ollu tukemassa jalkaa vaan mun on pitänyt löytää itse tasapaino ja tuki jaloista. Kokeilkaapa huviksenne pistoolikyykkyä kengät jalassa ja sitten ilman – eikö tunnukkin aika erilaiselta? 😉OLYMPUS DIGITAL CAMERAUskokaa tai älkää, mutta perjantaina mä käytin näitä myös ihan salin ulkopuolellakin! Nää oli ainoat kengät korkkareiden lisäksi, jotka mulla oli laukussa ja voitte varmaan vaan kuvitella, kuinka hyvältä nää tuntui jalassa kun oli ollut illan koroilla? Pliis, tehkää joku nätit paljasjalkakengät niin lupaan käyttää niitä päivittäin! 

Vaikka oonkin kokenut nää kengät ihan mielettömän hyviksi crossfitissä niin oon silti miettinyt painonnostokenkien hankintaa. Onko kellään mielipiteitä niiden tärkeydestä vai pärjäänkö pelkillä paljasjalkakengillä? Ja suosituksia hyvistä painonnostokengistä otetaan myös vastaan!

Nyt mä rupean rauhottumaan ja joogailemaan vielä ennen nukkumaanmenoa nimittäin oon ottanut vastaan 30 päivän joogahaasteen eli seuraavien kolmenkymmenen päivän ajan joogaan joka päivä edes pienen hetken verran – tulkaahan kaikki mukaan!

<3 Aino

8 kommenttia

 1. Riina kirjoitti:

  Hei! Onpas hauskan näköiset, kun on ”kaksi varvasta”!

  Vivolla on normaalien kenkien näköisiä paljasjalkakenkiä. Mutta mallista riippuen, niissä on vähän erivahvuisia pohjia, kannattaa yrittää sovittaa ja tunnustella jossain liikkeessä. Nekin kengät kyllä ajan kanssa notkistuu, ja pohjalliset kannattaa ottaa pois 🙂
  http://www.vivobarefoot.com/eu

  • Aino kirjoitti:

   Vitsit! Paljon kiitos vinkistä, Riina 🙂 Pitääkin ettiä itelle joku jälleenmyyjä läheltä ja käydä testailemassa.

 2. Ella kirjoitti:

  Tommosia ois niin mahtavaa testata!

  Ite oon siirtynyt salireenissä joko sukkasiltaan oloon tai sitten converseihin, jotka ei ole minkään muotoiset vaan täysin lättänät, mutta saa vähän tukea nilkkaan jos siltä tuntuu (kiristämällä nauhat tiukaksi). Toimii hyvin ja kyykky tuntuu omasta mielestäni turvallisemmalta, ei tunnu että kaatuu nokalleen, heh 😀

  • Aino kirjoitti:

   Joo consseja on monet kans mulle suositellu kyykkykengiksi ja monet niitä tuntuukin käyttävän – varmasti on siis erittäin toimivat! 😀

 3. Ilona kirjoitti:

  Hei, voisitko linkata pari sun lemppari yogoben joogavideota? Tein eilen sinne tunnukset ja joogan parissa hurahtikin kaksi tuntia kun pääsin vauhtiin 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Ehottomasti! Se on kyllä tosi koukuttava 🙂

   Tänään tein aamulla Mian 60min vinyasa flown:n, joka oli aivan ihana. Toinen lemppari on ehottomasti Jarnon 45min ”Energiaa, liikettä ja voimaa” ja sitten Kaisan 30min hathajooga keskivartalolle 🙂

 4. Marjaana Tainola kirjoitti:

  hah mullaki on tollaset! Tosin niissä on kolot jokaiselle viidelle varpaalle. Muistan aluks kuin oli vaikee laittaa niitä jalkaan! Oon vaan kävelly niillä, tota juoksua pitäs varmaan kokeilla seuraavaks. Toipuisin nyt eka vaa täst flunssasta 🙁

  • Aino kirjoitti:

   Noissa oli joku tosi fiksu idea, miksi ainoastaan pottuvarvas oli erillään – liittyi muistaakseni jotenkin tasapainoon. Ainakin kyykätessä oon huomannu sen helpottavan hirveästi painon jakautumiseen, kun se on täysin erillään muista:)

   Ja vitsit, ihan älyttömästi paranemisia! Ei oo kiva olla kesällä kipee, vaikka tosin.. eipä tuolla mikään helle edes helli 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.