Hae
Aino Mäkelä

Venyyy, venyyyy!

Tää mun Cosmopolitanin BootCamp -haaste on toiminut oikeasti ihan älyttömän hyvin sillä oon nimittäin venytellyt varmaan joka ilta 😀 Hyvähän se vaan on ja siitä on itseasiassa tullut osa mun iltarutiinia – aina iltaisin annan itselleni hetken rauhoittua ennen nukkumaanmenoa ja venyttelen kaikessa hiljaisuudessa, siitä tulee jotenkin tosi kevyt ja helppo olo.
Venyttelettekö te yleensä koko kropan kerralla vai päivittäin tiettyjä lihasryhmiä, esim jalkoja jalkapäivän jälkeen? 🙂 Vinkatkaa muuten jos teillä on jotain hyviä venyttelysarjoja ja -liikkeitä mielessä!
 

Jalkapäivän lempparivenytykset – anteeksi, hävettää ihan kuinka huonot kuvat sain aikaseksi..

 

Venyttele vain lämpimiä lihaksia.
 Kylmiä lihaksia ei ole hyvä venytellä- mä esimerkiksi venyttelen aina palauttavien kävelyjen jälkeen. Jos oon treenannut salilla, suoritan venyttelyn aina illalla, aikaisintaan kahden tunnin päästä treenistä 🙂
 
Keskity hengittämään syvään ja rauhallisesti kellon katsomisen sijaan.
Kun hengität syvään ja rauhassa pystyt keskittymään saamaan tuntuman juuri oikeaan lihakseen. Plussana vielä rentouttava vaikutus jonka rauhallinen syvään hengittely saa aikaan – harrastan sitä muutenkin kuin venytellessä (esimerkiksi jos töissä on hermot kireällä niin jo muutamakin rauhallinen hengenveto helpottaa kummasti).
 
Jos tuntuu pahalta, lopeta!
Venyttelyn ei ole tarkoitus tuntua ikävältä ja kivun tuntuessa kaikki ei ole hyvin – asennossa voi olla vikaa tai yrität liian lujaa. Kaikenlisäksi kevyet venytykset on voimakkaampia tehokkaampia, sillä voimakas venytys saattaa laukaista aivoissa suojareaktion.
 

 

Mun superfood-perhe sai muuten viime viikolla lisäystä. Hankin CocoVi:lta sekä kookosöljyä että trailmixin. Kookosöljyn hommasin pääsääntöisesti ruuanvalmistukseen – niin paistorasvaksi kuin leivonnaisiin käytettäväksi 🙂 Iholle ajattelin sitä myös jossainvaiheessa kokeilla, täytyy nyt vaan ensin perehtyä kunnolla sen käyttöön..  

Miten te tykkäätte käyttää kookosöljyä? Sehän on tosi monipuolinen tuote, joten vinkkejä otetaan vastaan – tuo litran purnukka nimittäin tuskin kovin nopeaa tyhjenee pelkkänä paisto- ja leivontarasvana 😉

Ja trailmixillekkin on oma käyttötarkoituksensa, tosin on sitä jo muutaman iltana eksynyt jugurtin joukkoon! Siitä tulee kyllä kivan pirteä lisäys – se sisältää kuorittuja hampunsiemeniä, marcona-manteleita, kakaonibsejä, inkamarjoja, gojimarjoja sekä mulperia. Inkamarjoista taitaa tulla se kivan kirpsakka maku 🙂

8 kommenttia

 1. Senja kirjoitti:

  en oo ikinä vielä kokeillut kookosyöljyä enkä oikein ole edes perillä mihin sitä kannattaisi/voisi käyttää! 😀 mutta monen oon kuullut kehuvan.ja tosta venyttelystä. mä venyttelen paljon, mutta ihan liian yksipuolisesti. usein just jalkoja: takareisiä, etureisiä ja pohkeita. jotenkin tuntuu, että ne on aina jumissa ja kaipaa eniten sitä venytystä. mutta tosiaan pitäisi kokonaisvaltaisemmin alkaa venytellä, useammin myös sitä yläkroppaa!

  • Aino kirjoitti:

   Joo mäkin tässä vasta teen tuttavuutta, mutta jo yks rakkaus on löytynyt – banaanipuuro kookosöljy”silmällä”!! Supernam :)Mullakin tulee ihan liian vähän venyteltyä yläkroppaa ja varsinkin nyt, kun on paljon tullu (huonossa asennossa..) luettua sen kyllä huomaa! Pitäis ettiä jotain kivoja liikkeitä siihen niin ehkä motivoituis siihenkin:)

 2. Suvi kirjoitti:

  Mä oon käyttänyt kookosöljyä vartalovoiteena uinnin jälkeen ja sitten yöksi oon laittanut tavallisen rasvan alle. Voiteena aivan erinomainen, koska tuoksuu hyvälle ja kuivuu nopeesti. Kovin yllättävää, mutta Vimma rakastaa sitä 🙂

  • Aino kirjoitti:

   No sitä ei oo vaikea uskoa! 😀 Pakko kyllä kokeilla sitä iholle, tekee varmasti hyvää 🙂

 3. Netta kirjoitti:

  Kookosöljyä aamupuuroon!!! Niiiin hyvää ^^

  • Aino kirjoitti:

   Ihan SUPERHYVÄÄÄ !! Kaks aamua jo vetäny tätä – banaanipuuron kanssa siis. Tajunnanräjäyttävää suorastaan 😀

  • Netta kirjoitti:

   Kookosöljyn myötä oon alkanut jo illalla nukkumaan mennessä odottaa aamua et pääsee syömään aamupalaa 😀

  • Aino kirjoitti:

   Joo, ehdottomasti ihan paras keksintö mitä oon aamupuuroon älynnyt kokeilla! Nyt kun vielä keksis jotain samantyylisiä lisää 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.