Hae
Aino Mäkelä

Suussasulavaa raakaa kovissa kansissa

Olin aika onnessani, kun näin Joulun alla sain kaksi kaunokaista käsiini – kaksi herkullisen houkuttelevaa kirjaa. Kyseisissä kirjoissa yhsityy mun omat mielenkiinnonkohteet mitä parhaimmassa muodossa: raakaruoka ja herkulliset maut.

Eräs viisas nainen kerran opetti mulle (tunnistat Hanna tästä varmaan itses?) ettei reseptikirjoja kannata lukea kiireessä, kun miettii mitä tarjoaisi ystävilleen lounaaksi. Reseptikirja tuleekin ottaa iltalukemiseksi yöpöydälle ja sitä tulee ihaillen selata hakien inspiraatiota – silloin seuraavana päivänä jo tietää valmiiksi mitä haluaa tehdä eikä kiireessä tarvitse panikoida.

Mä rakastan reseptikirjoja niiden sisältämien ruokakuvien vuoksi ja onnekseni nää kaksi teosta on täynnä toinen toistaan herkullisimpia ja inspiroivampia kuvia. Voisin selata kirjoja niiden vuoksi toistamiseen, vaikka ne sisältäisikin sokeriin upotettuja vehnämössöreseptejä. Itse oon erittäin huono seuraamaan reseptejä, mutta inspiraatiota näistä kirjoista oon saanut ongittua valtavasti! Molempien kirjojen reseptiikka on maidotonta & gluteenitonta minkä vuoksi ne sopiikin lähes kaikkien keittiöön käytettäväksi, jopa omaani.

Eikä oman makumaailman avartaminen varmasti tuu koskaan tekemään huonoa kenellekkään, siitä nimittäin oppii aina jotain.

Raakasuklaata & Superruokaa Raakasuklaata & Superruokaa Raakasuklaata & Superruokaa Raakasuklaata & Superruokaa  Raakasuklaata & SuperruokaaRaakasuklaata & Superruokaa
Raakasuklaata & Superruokaa -kirjan houkuttelevaan kanteen on varmasti jo moni törmännyt kirjakaupoissa? Se on i-h-a-n-a. Kirjasta löytyy suklaareseptejä ja reseptejä, joissa on käytetty suklaata, laidasta laitaan kera kivojen tietoiskujen sekä simppelien valmistusohjeiden ja onpa mukana myös mun ihanan ystävän Heidinkin loihtima resepti!

Kirjan takaa löytyvä parivaljakko, Satu Nyström ja Matleena Salo, ovat onnistuneet loistavasti tekemään raakasuklaasta mitä houkuttelevimman herkun ja tuonet taidokkaasti esille sen monimuotoisuuden muiden superfoodien ohella. Perinteisten herkkureseptien ohella kirjasta nimittäin löytyy ohjeita myös erilaisten lisukkeiden ja kastikkeiden, majoneesien sekä jopa snapsien tekoon! Paljon siis sellaisia makumaailmoja, joihin tahdon itsekin jatkossa tutustua paremmin.

Hyvää Huomenta - raakaruokaa ihaniin hetkiin Hyvää Huomenta - raakaruokaa ihaniin hetkiin Hyvää Huomenta - raakaruokaa ihaniin hetkiin Hyvää Huomenta - raakaruokaa ihaniin hetkiin Hyvää Huomenta - raakaruokaa ihaniin hetkiin
Karita Tykän ”Hyvää Huomenta – Raakaruokaa ihaniin hetkiin” on myös kirjana upea. Visuaaisesti erittäin onnistunut, tyylikkään hillitty ja ajattoman kaunis. Reseptiikkaa löytyy laidasta laitaan ja vaikka kirjan nimi viittaakin aamuun on ohjeet hyvin käytettävissä myös pitkin päivää. Ihanat maito- ja jugurttireseptit ihastuttaa varmasti jokaista maidotonta elämää viettävää sillä ne on tehty erilaisista pähkinöitä ja siemeniä hyödyntäen, kuten myös kirjassa esiintyvät voit. Kirjan sisällysluetteloa selatessa mulla tekee itseasiassa mieli testata lähes kaikkea!

Mä uskon, että tästä kirjasta jokainen aamupaloja karsastava ihminen löytäisi oman juttunsa nimittäin nestemäisiä reseptejä on paljon. Oon itsekin viimeaikoina jättänyt kiinteämmät ruoat myöhempään päivään ja aloittanut aamuni lempeämmin. Vaikka mulla jäi välistä varsinaiset kirjan julkistamisjuhlat niin sain ilon tavata Karitan viime viikolla ja siinä on nainen, joka hehkuu hyvää ympärilleen hyvää oloa! Enkä kyllä yhtään ihmettele, jos ruokavalio koostuu kaikista kirjan sisältämistä ihanuuksista sillä niinhän se on, että hyvä olo kumpuaa sisältäpäin.

Raakaruokakirjoja
Oletteko te tutustunut jo näihin ihaniin uutuuksiin? Kenties jo testanneet jotain reseptejä?
Laittakaahan lempparinne jakoon! Mä lupaan tehdä samoin.

<3 Aino

4 kommenttia

  1. Sonja kirjoitti:

    Voih, varsinkin tuo suklaakirja näyttää liian hyvältä… Ehkä pitää käydä kotiuttamassa se tännekin! 😉

  2. Eliisa kirjoitti:

    Lähiaikoina on tullut niin monta houkuttelevaa herkkukirjaa, että joululahjalista on aivan liian pitkä. Kaikkea ei vaan voi saada, onneksi sitä varten on kirjasto! 🙂

  3. Sanna kirjoitti:

    tuo Karita Tykän kirja kiinnostaisi kovasti! Hänen reseptejään olen blogista jo aikaisemmin tiiraillutkin 🙂 hän näyttää niin raikkaalta että resepteillä on pakko olla samanlainen vaikutus 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.