Hae
Aino Mäkelä

Hyvästi – eikä tule ikävä!

Ikinä varmaan ei ole kuukauden vaihtuminen tuonut mukanaan tällaista helpostusta. Lokakuun aikana musta ei ole kuulunut, eikä liiemmin myöskään näkynyt ja siihen on ihan selkeä syy – lokakuu nimittäin oli ihan syvältä. Niin syvältä, että en edes meinannut enää tunnistaa itseäni.

Siis kiitos ja hyvästi lokakuu – ei tule ikävä!

En edes muista, millon mulla olis viimeksi ollut niin vaikeaa kuin nyt lokakuussa. Tapahtui paljon isoja asioita aivan liian lähekkäin toisiaan ja kun tuntui että yhdestä on selviytynyt, niin uusi haaste odotti jo nurkan takana. Miksi, miksi, miksi?!  Veikkaan että osittain ihan siksi, että oppisin taas arvostamaan elämääni ihan uudella tapaa. Jotta muistaisin ettei mikään ole itsestäänselvää – ei edes ne asiat, joiden luulin olevan hallinnassani.

Kirjoittaminen on ollut mulle aina tapa toteuttaa itseäni, mutta nyt sekin on jäänyt. Todellisuudessahan se on vähentynyt jo viimeisten vuosien aikana runsaasti, samalla kun kadotin blogi-identiteettini. En halua enää kertoa muille miten asiat on, en halua päteä ja päsmäröidä. Haluan inspiroida ja antaa ihmisille tilaa muodostaa omia mielipiteitä, omia totuuksia. Haluan säilyttää oman uteliaisuuteni ja avoimen mielen, enkä lokeroida itseäni yhteenkään laatikkoon.

Ja tiedättekö, että se on sellainen vapaus joka tekee ihmisen aika älyttömän onnelliseksi! Ja sitä vapautta ja rohkeutta, sitä haluaisin tähän maailmaan lisää.

Kirjoitin eilen Instagramiin, että en ole luovuttaja vaan selviytyjä. Lokakuun vaihduttua marraskuuksi olo on jo paljon kevyempi ja ne mun parhaat puolet alkaa taas kuoriutua esiin – joten ehkä tää tästä taas? Ainakin taas muistan oman pienuuteni ja sen, että elämää ei kannata ottaa niin kovin vakavasti. Uskon edelleen, että kaikki tapahtuu aina tarkoituksella ja tuun varmasti vielä joskus ymmärtämään lokakuun kurjuuksien syyn, mutta enää en aio uhrata niille ajatustakaan!

Tärkeää on seurata oman sydämensä ääntä ja tehdä valintoja, joiden takana pystyy itse täysin seisomaan. Se olkoon mun ohjenuora loppuvuodelle – ja tietty tulevallekkin!

Ihanaa viikonloppua kaikille,
<3 Aino

LUE MYÖS:
Someton päivä / Kohtalon päivä / Parhaat tavat säästää rahaa

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.