Hae
Aino Mäkelä

Elämäntaparemontti: Ruokaremontti

Haluaisin antaa teille muutamia vinkkejä joiden avulla voitte keventää oloanne, pudottaa painoa ja muuttaa ruokatottumuksianne terveellisempään suuntaan. Nää samat vinkit löytyy useastakin paikasta, mutta siihen on vain yksi syy – nämä vinkit toimii paremmin entä yksikään ihmedieetti! Minä olen yksi elävä esimerkki siitä 🙂

Mun mielestä ruokaremontti on elämäntaparemontin tärkein osa sillä ruoka on se millä meidän kehon rattaat pyörii, joten sen laadulla on tärkeämpi merkitys mitä monet edes tajuaa. Ruualla on vaikutusta meidän jaksamiseen, mielialoihin, hormonitoimintaan – ihan kaikkeen! Mulla ainakin jos kropassa on joku vaiva pyrin aina ensimmäisenä korjaamaan sitä ruokavalion, en lääkkeiden, avulla.

Tärkein juttu mun mielestä tietynlaisen ruokavalion noudattamisessa on kauppakäyttäytyminen, josta oonkin postannut aikaisemmin. Jos ostat terveellistä ruokaa joka on hyväksi sun kropalle, silloin sulla tulee syötyä sellaista ruokaa. Jos taas puolestaan ostat epäterveellistä ruokaa joka on epäsopivaa kropalle ja saa vatsaan inhottavan tunteen, silloin syöt sellaista ruokaa.

Suunnitelmallisuus myös ruokaostoksissa on siis järkevää. Tee valmiiksi lista niistä terveellisistä ja hyvistä ruuista joita aiot ostaa ja noudata listaa. Jos aikomuksenasi ei ole ostaa herkkuja, kierrä herkkuhyllyt kaukaa.

Kaupassa on monia erilaisia terveellisiä vaihtoehtoja. Kuten liikunnan suhteen valitse niitä itsellesi mieluisia vaihtoehtoja. Jos et tykkää kukkakaalista ei sitä tarvi syödä siksi että se on terveellistä. Ruokailun kuuluu kuitenkin olla nautinto ja uskokaa tai älkää, terveellinen ruoka on ihan superhyvää! Ja illalla nautittu hedelmäsalaatti voittaa sekä maultaa että kropan jälkifiiliksellä irtokarkkipussin 100-0.

Sen lisäksi että terveellinen ruoka tekee hyvää terveydelle se myös saan kroppaan aikaiseksi tosi hyvän olon. Täyden, mutta silti kevyen ja energisen. Se ei aiheuta samanlaista ruokapöhnää, kuin esimerkiksi roskaruoka-ateriat, vaan kunhan ruoka on laskeutunut on helpostikkin sellainen fiilis että tekee mieli lähtä liikkumaan ja touhuamaan.

Tärkeää on myös muistaa syödä tasapuolisesti hiilihydraatteja, proteiineja sekä rasvoja sillä kroppa tarvii kaikkea niitä tasapuolisesti! Tietysti riippuu omista tavotteista, että millaista ruokavaliota kannattaa noudattaa, mutta mitään dieettejä en todellakaan suosittele. Pieniä aterioita monta kertaa päivässä, jokaisella jotain tuoretta sekä proteiinia niin hyvä tulee 🙂

Kannattaa noudattaa sellaista ruokavaliota, jota pystyy noudattamaan loppuelämänsä. Tiedättehän, elämäntapamuutos 😉 Dieettien kanssa saa vain jojoilla painon kanssa jatkossakin ja sekös vasta onkin kurjaa.

 

4 kommenttia

 1. Anonymous kirjoitti:

  Moikka!En yleensa kommentoi mihinkaan blogeihin, mutta paatin nyt tehda poikkeuksen. Vahan aikaa sun blogia selailtua voin sanoa etta tykkaan tosi paljon sun kirjotustyylista ja positiivisuudesta! Oon just tassa lueskellu kaikenmaailman ruoka-, treeni-, ja elamantapamuutos-blogeja ja mun mielesta nykyaan liian monet niista pursuaa kohtuuttomia treeni-, ja ruokavaatimuksia. Taa blogi kasittelee naita aiheita terveellisesta nakokulmasta, mika on tosi kiva huomata. Oon itse lukiovaihdossa usa:ssa talla hetkella ja elamantaparemontti ei kuulu tan hetken haasteisiin, mutta kun kesalla palaan kotiin ja sen aika koittaa niin uskon saavani tasta blogista paljon inspiraatiota 🙂 Jaan ihan varmasti seurailemaan!

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos ihan mielettömästi ihanasta kommentista, tuli ihan älyttömän hyvä mieli!:) Ja loistavaa vaihtoa – nauti! On varmasti hieman erilainen meininki siellä entä täällä 🙂

 2. Anonymous kirjoitti:

  haha, mä sanon täysin samaa kuin tuo edellinen,eli mäkään en kommentoi mihkään blogeihi ikinä mut nyt on pakko. Itteä ärsyttää vähän ne laihdutusblogit ym, ettei syödä mitään tms. Ite oon laihtunu koska ruoka ei oo maistunu, jonka jälkeen oon alkanut korvaamaan kaikki ruuat mm. Karkeilla ja pikaruualla. Oon siis laiha, mutta syön kaikkea paskaa. Ihana tää postaus,tää autto mua uskomaan siihen että mä vielä parannan ruokatottumukset ”normaaleihin”! Vaikken siis ookkaa lahduttamassa, haluan vain olla terve. lydianaslife.blogspot.fi

  • Aino kirjoitti:

   Voi vitsit, tsemppiä sulle ihan hirveästi! <3 Varmasti saat ruokavaliosi vielä kuntoon ja korvattua epäterveelliset herkut terveellisillä valinnoilla. Kiva, että tästä kirjoituksesta oli sulle apua:)Aurinkoista kevään jatkoa!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.