Hae
Aino Mäkelä

Reissussa: Saarihyppelyä

Langkawi, MalesiaLangkawi, Malesia Langkawi, Malesia Langkawi, MalesiaLangkawi, Malesia Langkawi, Malesia
Nykyinen sijainti: Cenang Beach, Langkawi, Malesia

Kevätretken viimeiseksi (!!!) varsinaiseksi rantakohteeksi valikoitui Langkawin saari, joka sijaitsee Malesian pohjoispäässä aivan Thaimaan vieressä.

Pohdin pitkään Langkawin, Perhentianin ja Redangin välillä Langkawin viedessä voiton helppoudessaan: suorat lennot saarelle Kuala Lumpurista maksoi edestakaisin alle 40€! Samalla rahallahan mä en pääsis edes junalla Helsingistä Turkuun ja takaisin, hehhe. Valitettavasti se kyllä näkyi myös saaren turistimäärästä sillä saari oli kaukana yksityisestä paratiisista – varsinkin tää kyseinen ranta, jolle majoituttiin.
Langkawi, MalesiaIMG_0489
Pienen pettymyksen jälkeen onnistuin kuitenkin löytämään saaresta ne parhaat puolet 🙂 Hiljaisempia ja rauhallisempia rantoja rakastavien kannattaa valita saaren lukuisista rannoista jokin muu kuin Cenang Beach, kun taas paljon tekemistä haluaville ja ihmisvilinään tottuneille ranta on tosi passeli! Tekemistä löytyy laidasta laitaan ja ravintoloita on vierivieressä tarjoten ihania paikallisia herkkuja.

Ite suosittelen lämpimästi moottoripyörän vuokraamista ja saaren tutkimista myös maalta käsin! Ja ajellessa tarttuu myös kivasti väriä, hehhe 😉 Saari on loppupeleissä yllättävän iso, joten aikaa siihen kannattaa kyllä varata jos haluaa nähdä kaikki parhaat paikat kerralla – tosin itse ainakin mielummin varaisin kunnolla aikaa ja nautiskelisin maisemista antaumuksella.

Langkawi, MalesiaLangkawi, MalesiaLangkawi, Malesia
Omat ehdottomat lempparit oli vesiputous ja Tanjung Rhu niminen ranta täysin toisella puolella saarta Cenang Beachiltä! Vesiputous oli uskomattoman kaunis ja voin vaan kuvitella kuinka upea on hieman pidemmän kävelymatkan päässä sijaitseva toinen vesiputoua, joka multa jäi näkemättä jalan alkaessa kipuilemaan patikoinnista ylös.

Tanjung Rhu puolestaan vetosi muhun puolestaan kauneuden lisäksi hiljaisuudellaan. Se oli paikka missä ihmiset vaan hengas ja nautiskeli veden liplatuksesta muutamien paikallisten hurjastellessa vesijeteillä aina auringonlaskuun saakka. Siinä on paikka, jonne seuraavalla kerralla majoitun jos saarelle eksyn!

Langkawi, MalesiaLangkawi, MalesiaLangkawi, Malesia Langkawi, Malesia  Langkawi, Malesia
Ison Langkawin saaren ympäriltä löytyy myös lukuisia pienempiä saaria, joihin pääsee tutustumaan saarihyppelyllä – vahva suositus myös sille! Kolmen tunnin retken aikana pääsee näkemään jos jonkinmoista aina turisteille rakennetuista nähtävyyksistä luonnon omiin villieläimiin ja paratiisimaisen hiljaisiin, valkoiin hiekkarantoihin asti.

Kaikille kaikkea, vaikka mua henkilökohtaisesti onnistui vähän suututtamaan luonnon upeiden maisemien pilaaminen turistien vuoksi. Onneksi turistyrysät voi välttää tutksiskelemalla saaria itsekseen vuokraamalla vesijetin, jos niin haluaa! Silloin tosin kannattaa olla tarkkana ettei vahingossa rantaudu Thaimaan puolelle – saarten sekaan kun on aika helppo eksyä, hahha 😉Langkawi, Malesia Langkawi, Malesia
Langkawi, Malesia
Saaren ollessa verovapaa on siellä aika hulppeat shoppailumahdollisuudet valikoiman ollen perus taxfree tyyliin vaatteista ja laukuista kosmetiikan kautta nautintoaineisiin kuten herkkuihin, alkoholiin ja tupakkaan. Jos niitä siis haluaa halvalla niin Langkawilta kannattaa hamstrata!

Mä itse kelpuutin valikoimasta ainoastaan kaksi herkkuseulan läpäisyttä tuotetta (oli muuten ekat koko loman aikana) eli sokerittoman tumman suklaan sekä kuivattua merilevää, joista jälkimmäinen sai allekirjoittaneen hulluksi. Onneksi selvitin jo, että Ruohonjuuressa myydän myös vastaavia, joten mun ei tarvinut tuoda vuoden varastoa kerralla mukanani.Langkawi, MalesiaLangkawi, Malesia
Viimeinen reissuviikonloppu siis vielä edessä ennen kotiin paluuta. Toisaalta fiilis on aika haikea, toisaalta on taas tosi ihana päästä kotiin 🙂 Onhan tässä kuluneiden viikkojen aikana tullut jo nähtyä ja koettua kaikenlaista. Ja yks asia ainakin on varma: Malesiaan mä tuun vielä palaamaan!

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

TRANSLATION: Here is some pictures from my trip to Langkawi. Cenang Beach was a bit dissapointment because of all the tourism but of course all the restaurants and activities around it are awesome! Not to forget the super cheap duty-free shops.

If you’re planning to go to Langkawi I recommend you to rent a motorbike and go to see waterfalls and drive around the island to see all the beautiful quiet beaches – especially Tanjung Rhu. Also island hopping is great way to enjoy the sun and beauty of small island nest to Langkawi to see some wild nature and amazingly beautiful, paradise islands with white sandy beaches.

 

2 kommenttia

  1. Ulla / 5kulma kirjoitti:

    Tyyppi näyttää niin onnelliselta siellä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.