Hae
Aino Mäkelä

Karamelli-karpalojäätelö

Rakastan kirpeitä ja makeita makuja yhdessä, ehkä vähän liikaakin. Tein viime kesänä ihanaa karamellijätelöä, joka ihastutti ihmisiä niin helppoudellaan kuin herkullisuudellaan ja teinpäs sitä itsekkin useampana iltana viilentämään kuumien kesäpäivien jälkeen. Niin helppoa, niin hyvää! Ja tietysti vain pelkkiä hyvisraaka-aineita.

Jokin mua kuitenkin häiritsi kyseisessä reseptissä – varsinkin nyt, kun viimeaikoina en oo välittänyt niin paljon makeasta. En sano, että alkuperäinen luomus olisi ollut liian makeaa, mutta tiesin että se kaipasi kaverikseen jotakin.. Jotakin, mikä tasapainottaisi sitä ja toisi sen täyteläisen kinuskisuuden vielä paremmin esille.

Ja eilen keksin ratkaisun ja innostuin niin paljon, että mun oli tänään heti herättyäni laitettava hösseliksi! Jääkaapista onneksi löytyi kaikki tarvittava, joten mun täytyi vaan laittaa blenderi laulamaan ja odottaa kärsivällisesti hyytymistä.. Onko lopputulos sitä, mitä kaipasin? Kieltä kutitteleva yhdistelmä suloisen kirpeää ja makeaa? Yhdistlemä, joka on jopa vähän liian hyvää – niin hyvää, että päädyn nuolemaan kulhon reunoja?

Kieltämättä olin aika onnekas, etten ollut kotona yksin herkkujen äärellä – nimittäin olisin varmasti tuhonnut koko annoksen yksinäni! Sitä aina välillä yllättyy itsekkin, miten joskus niin yksinkertaiset asiat toimii yhdessä niin saumattomasti ja miten helposti voi saada aikaan jotain niin hyvää ettei edes tajua syövänsä jotain terveellistä. Hahha!

Kokeilkaahan ihmeessä itsekkin ja antakaa tuomionne! Kannattaa myös toki kokeilla alkuperäistä, vieläkin simppelimpää reseptiä – ja erään lukijan innoittamana rohkaisen kokeilemaan siinä lucuman sijaan carob-jauhetta, joka toimii siinä pettämättömän hyvin 😉

KARAMELLI-KARPALOJÄÄTELÖ

300 ml kookoskermaa
6 taatelia
1,r rkl lucumaa
ripaus merisuolaa
1/2 tl vaniljauutetta

100 ml kookoskermaa
2 rkl karpalojauhetta / 0,5 dl jäisiä karpaloita
1 rkl koivusokeria

Säilytä kookoskermaa jääkaapissa, jotta se tiivistyy. Tee ensin karamelliosa ja lusikoi kookoskerma blenderiin yhdessä taateleiden kanssa ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää lucuma ja sekoita hyvin. Kaada jäätelömassa kulhoon ja valmista seuraavaksi karpalojäätelö blendaamalla kookoskerma, karpalo(jauhe) ja makeutus keskenään. Lusikoi karpalojäätel karamellijäätelön sekaan ja nosta pakastimeen noin kahden tunnin ajaksi jähmettymään, välillä massaa sekoittaen.

Voit halutessasi makeuttaa karpalojäätelön muutenkin kuin koivusokerilla – itse tykkään sen hieman viileästä mausta, joka sopii loistavasti yhteen karpaloiden kirpeyden kanssa minkä vuoksi se oli mun oma valinta tänään.

Herkullista sunnuntaita!

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

 

2 kommenttia

  1. Christina kirjoitti:

    Oi, tää ohje menee kyllä testiin!
    Ootko muuten koskaan kokeillut kuusenkerkkäjauhetta? Lappilainen Arctic Warriorsin tuote, joka on hivenaine- ja c-vitamiinipitoinen sekä antibakteerinen. ? eikä itseasiassa pöllömmän makuinenkaan!

    • Aino kirjoitti:

      Oon joo! Mä tykkään siitä tosi paljon, se on jotenkin ihanan ”raikkaan” makuista ja sopii tosi hyvin normiviherjauheen sekaan 🙂 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.