Hae
Aino Mäkelä

Lempparilounas: lämmin kesäkurpitsapasta

Mun arkiruoka on usein hyvin simppeliä ja usein syön päivästä toiseen samaa ruokaa – varsinkin, jos onnistun löytämään jonkun erittäin toimivan makuyhdistelmän. Siinä missä loppukesän söin taukoamatta erilaisia kaaliwokkeja oon viime viikon aikana siirtynyt kaalista kesäkurpitsaan – ja koska ootte pyytäneet yksinkertaisia arkireseptejä, niin halusin jakaa tän teidän kanssanne!

Moniko teistä on törmännyt trendikkääseen, raakaan kesäkurpitsapastaan? Söin sitä paljon alkukesällä itujen, avokadon ja kurpitsansiemenöljyn kanssa, mutta näin syksyllä tahdon mielummin syödä ruokani lämpimänä. Ja niinpä eräänä päivänä töissä, kun olin vahingossa unohtanut mun spiraalileikkurin reppuun, pyöräytin kesäkurpitsapastan pannulla lisukkeidensa kera ja se oli rakkautta ensipuraisulla se.

Kesäkurpitsapasta

Lämmin kesäkurpitsapasta

kesäkurpitsa
1/2 fenkoli
300 g parsakaalia
250 g maustamatonta tofua
kookosöljyä
suolaa, korianteria, jauhettua juustokuminaa
kourallinen tuoretta pinaattia + kurpitsansiemenöljyä

Kuutioi tofu, hienonna fenkoli ja parsakaaali sekä spiralisoi kesäkurpitsa. Laita kuumalle paistinpannulle kookosöljyä, lisää korianteria ja jauhettua juustokuminaa ja anna paahtua hetken aikaa. Lisää tofu pannulle ja kuullota siihen rapea pinta molemmin puolin. Lisää pannulle fenkoli ja parsakaali, sekä hetken kuluttua kesäkurpitsapasta. Anna mehevöityä hetken aikaa pannulla ja mausta vielä lisäämällä lisää juustokuminaa sekä suolaa. Tarjoile kurpitsansiemenöljyllä valellun pinaattipedillä.

Mites teillä, maistuuko syksylläkin kylmät herkut vai kaipaako kroppa enemmän lämmintä ruokaa?

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.