Hae
Aino Mäkelä

9. Kaaos kuriin

Pyöriikö sun päässä päivästä toiseen kymmeniä asioita joiden pitäis olla TO DO -listalla, lukemattomia haaveita ja suunnitelmia tulevaisuudelle, kauppalistoja, kirjoja joita haluaisit lukea, elokuvia joita haluaisit katsoa, resepti-ideoita jotka haluaisit herättää henkiin, teemoja ja tärkeitä asioita joista haluat kirjoittaa, treenisuunnitelmia, mielettömiä spotteja viikonlopun luontoretkille..?

Mun päässä ainakin pyörii ja mä uskon, että en oo ainut. Valehtelematta voisin sanoa, että löydän useamman kerran vuodessa (kuukaudessa, jopa viikossa..) mun laukusta, tärkeiden papereiden pinosta tai muistiinpanojen joukosta jotain mielettömiä ideoita ja suunnitelmia, jotka vaikuttaa etäisesti tutulta – ja ennenkaikkea toteuttamisen arvoiselta. Kaiken kaaoksen keskellä ne on unohtuneet, kun ne ei oo jatkuvasti ollu mun silmien alla.

Ne unohtuneet asiat, tekemättömät tehtävät, hukkuneet mestari-ideat.. Ne luo mulle välillä sellaisen tietynlaisen ahdistuksen, epätietoisen fiiliksen mikä puolestaan luo stressiä.

Mä haluaisin olla järjestyksessä enkä tietekään halua unohtaa tärkeitä asioita, mä haluan toteuttaa mun toimivia suunnitelmia, mä tahdon herättää mun neroleimaukset henkiin.

Bullet Journal

Oonkin vuosia yrittänyt saada tän kaaoksen jollain tapaa hallintaan ja oon yrittänyt vaikka ja mitä: juurikin niitä TO DO -listoja, kalentereita, päiväkirjoja, ajatuksien nauhoittamista puhelimelle.. Monta eri juttua, joista jokainen tuntuu olevan hyvä yhteen, mutta joiden avulla on lähes mahdotonta muodostaa selkeää ja toimivaa kokonaisuutta jossa jokainen ajatus ja idea myös muistuisi mieleen tärkeällä hetkellä eikä unohtuisi jonkin vihkon takasivulle rustattuna.

Onneksi mulla on ystäviä, jotka tuntee mut hyvin. Ja ystäviä, jotka on ajan hermolla ja seuraa uusimpia trendejä munkin puolesta! Joulun jälkeen nimittäin mulle vinkattiin Bullet Journalista, johon suhtauduin ensin hieman skeptisesti mutta nyt reilun viikon yhteiselon jälkeen oon jo ihan myyty..! 😀

Bullet Journal on kaikkea mitä oon kaivannut: siinä yhdistyy kalenteri, kaikki tärkeät listat, ajatusvirrat, muistiinpanot.. Oikeastaan kaikki, mitä päivän aikana mun mieleen putkahtaakaan. Nimittäin koko homma on täysin mun itseni käsialaa ja sen sisältö on juuri sellainen, kuin mä haluankin sen olevan!

Bullet Journal

Käytännössä siis ostin vihkon, johon ensimmäiselle sivulle tein hakemiston jotta tarpeen tullen löydän kätevästi heti kaiken tarvitsemani! Ja sitten rupesin hommiin. Aloitin kuukausinäkymästä ja sen jälkeen kirjoittelin kalenterin tapaan merkinnät, tapahtumat ja ”TO DO”:t pariksi seuraavaksi päiväksi ylös, josta päivän päätteeksi kuittaan kaikki tehdyt hommat ja siirrään tekemättömät seuraavaan niille sopivaan ajankohtaan. Tulevaisuuslokiin kirjoitan aina kaikki villeimmätkin unelmat mitä haluan elämältäni, ja matkakohteille löytyy tietysti oma sivunsa kuten myös kirjoille, joita haluan lukea. Myös treenit saa näppärästi kirjattua ylös niille tarkotetuille sivuille 🙂

Näin mun ei tarvitse pitää kymmentä eri vihkoa tai päivittää lukemattomia eri puhelinsovelluksia, vaan kaikki löytyy kätevästi yksistä kansista. Koska mun elämä on aika kaaosta niin mulla on kaksi bullet journalia, joista toista kuljetan kokoajan mukana ja toisen koti on toimistolla. Toimisto-BJ on mun paras työkaveri sillä oon tehnyt siihen niin vuosi, kuukausi kuin viikkosuunnitelmatkin aina valmiiksi. Ja aamuisin ennen töiden aloittamista mä kirjoitan omalle sivulleen aina ylös kaikki mun päivän tehtävät tärkeysjärjestyksessä, joko mun viikkolokista tai aiempien päivien rästeistä, ja rustaan ne yli kun oon saanut ne valmiiksi.

Bullet Journal

Nyt kun (tänään!) aloitin pitkästä aikaa treenaamaan tavoitteellisesti on myös kiva kirjoittaa ylös toteutuneet treenit (suunnitelmat on aina ylhäällä päivälokissa, mutta niillähän on aina välillä tapana muuttua..) ja esimerkiksi painot, toistot jne mikä mahdollistaa oman kehityksen seuraamisen 🙂 Jos haluais niin Bullet Journaliin vois hyvin yhdistää vielä ruokapäiväkirjankin halutessaan! Koska kuten sanoin: mahdollisuudet on rajattomat ja sun BJstä tulee just sen näköinen kuin siitä itse teet.

Tässä vielä lyhyt esittelyvideo Bullet Journalista ja siitä miten se kannattaa toteuttaa! Mun oma on vähän erilainen (esimerkiksi viivojen, pisteiden ja pallojen sijaan mä käytän värejä), mutta mun mielestä sen kuuluukin olla sekä ulkonäöltään että sisällöltään just parhaiten sua itseäs palveleva!


Onko teillä muilla jo käytössä Bullet Journal? Kokemuksia, fiiliksiä, muita koukuttuneita?
😀

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

Yksi kommentti

  1. jossuli kirjoitti:

    Kun kuulin tästä ekan kerran nii ainoo ajatus oli että miks en oo ite keksiny 😀 Aivan loistava systeemi!

    Mua on aina kalentereissa ahistanu se kun niissä on liikaa määrätty mitä mihinkin tulee ja sit se että ne on niin tylsiä ja rumia, eikä oo sit tullu täytettyä kun ei houkuttele yhtään. Bujoa tulee avattua, täytettyä ja ihailtua pitkin päivää kun se on just sellanen niinku mää haluun! ? ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.