Hae
Aino Mäkelä

Detox-drinkkivinkki!

Oon ihan superonnellinen siitä kuinka oon onnistunu löytämään itselleni niin loistavat työpaikat ettei työnteko tunnu edes työltä. Eilen päivä alkoi aamupalapalaverilla huipun tiimin kanssa ja jatkui työpäivään, jonka jälkeen kävin vielä testaamassa uutta SATSin juoksutuntia, josta lisää myöhemmin. Saan joka päivä toteuttaa itteäni inspiroivassa ympäristössä kaiken sen keskellä mistä oon eniten kiinnostunut ja mikä parasta: opin päivittäin aina jotain uutta.

Juuri sopivasti eilisen detox-postauksen jälkeen kävin ihan loistavan keskustelun mun työkaverin kanssa, joka muistutti mua yhdestä jutusta mistä unohdin teille vinkata. Nimittäin omenaviinietiikasta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEnnen omenaviinietiikkajuttua haluan vinkata teille jostain, joka teitä vois varmasti kiinnostaa jos ootte klikannu tän otsikon auki – detoxista siis, hah! – nimittäin ensi maanantaina 29.9 klo 18:30 on PUR Hyvinvointikauppa & Farmasiassa ILMAINEN Juicing for Health -luento. Lisätietoa luennosta löydät täältä ja sitovat ilmottautumiset voi laittaa suoraan osoitteeseen hyvinvointi@pur-kauppa.fi.

Mä käytän itse omenaviinietiikkaa päivittäin ja siksi se tuosta detox-päivärytmistä uupui sillä en listannut siihen muitakaan mun jokapäiväisiä pikkujuttuja – kuten vitamiineja tai MSM:ää -. Miksi se omenaviinietiikka sitten on hyvä detoxille? Se helpottaa ruoansulatusta, säätelee elimistön PH-tasapainoa ja puhdistaa elimistöä kuona-aineista sekä myrkyistä.

Etenkin PH-tasapainon säätelijänä omenaviinietiikka on loistava sillä nykypäivän ruoka tekee monien elimistöstä happaman mikä vaikuttaa hyvinvointiin monella tapaa negatiivisesti – se siis lisää elimistön emäksisyyttä sen ollessa liian hapan tai päinvastoin millä on positiivisia seurauksia niin ruoansulatukseen kuin ravinnon imeytymiseenkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMyös sitruuna lisää kehon emäksisyyttä ja siksi se on yhdessä omenaviinietiikan kanssa hyvä kombo 😉

Sen lisäksi, että omenaviinietiikka on hyvä detoxin tueksi on sillä myös muita positiivisia vaikutuksia terveyteen minkä vuoksi sitä päivittäin käytänki – väitetään nimittäin, että puhdas ja aito omenaviinietiikka laskee verensokeria, vaikuttaa positiivisesti veren kolesteroliarvoihin sekä alentaa verenpainetta ja se on tunnettu laihdutuksen tukena sen sillä sen detoxisten vaikutusten lisäksi se myös lisää kylläisyyden tunnetta.

Omenaviinietiikasta voi lukea lisää vaikkapa TÄMÄN linkin takaa.

Mä itse yleensä otan omenaviinietiikkani joka aamu mun aamudrinkin seassa ja tää resepti onkin pätevä juuri näin detoxia sekä kehon puhdistusta ajatellen. Sen on helppo nauttia esimerkiksi aamuisin, jolloin myös omenaviinietiikan vaikutukset yhdessä sitruunan kanssa antaa mukavaa potkua aineenvaihduntaan 😉 Eikä tarvi vain kun sekoittaa seuraavat aineet keskenään:

DETOX-DRINKKI
kaksi teelusikallista omenaviinietiikkaa
puolikkaan sitruunan mehu
puoli litraa vettä

Osa keskiviikon maistijaisista – gluteenittomia kräkkereitä ja herkkutahnaa <3 Namnam! 

Nyt mä lähden tästä taas innosta piukena töihin – meillä on ensi viikon perjantaihin asti PURin 1vuotissynttärit ja joka päivä on tarjolla maistiaisia sekä synttäritarjouksia! Kantsii siis tulla käymään, jos vielä et oo käyny 😉

<3 Aino

4 kommenttia

 1. Noora kirjoitti:

  En ookaan tainnu koskaa aikaisemmin kommentoida, niin ihan ensiks pitää sanoa että kiitos tästä sun blogista, oot mahtavan innostava ja oikeen sellanen ”hyvän mielen lähettiläs” 🙂 Mainitsit vähän päivittäin syömistäsi vitamiineista ja MSM:stä, voisitkohan niistä kirjoitella joskus vähän tarkemmin, että mitä kaikkee syöt ja milloin (käsittääkseni silläkin on merkitystä)..? Tuo vitamiini/lisäainekirjo on niin laaja ja kun ei kuitenkaan ihan silmät ummessa haluais valita 😀 Oon paljon lueskellu aiheesta, mutta tuntuu että pitäisi kaikkea mahdollista syödä, vitamiinit, sinkit, magnesiumit, kromit, aloeverashotit, molkosanit, maitohappobakteerit jne ja vähän alkaa pyörryttää..

  • Aino kirjoitti:

   Kiitos Noora kommentista! Piristi tosi paljon pitkän työpäivän jälkeen 🙂

   Ja kiitos postaustoiveesta – ehdottomasti voin toteuttaa sellaisen! Mä oon vuosien varrella kokeillu yhtä sun toista, mutta tietyt tuotteet on toki ”ansainneet vakituisen paikkansa” ja niistä mielellään kyllä kerron lisää. Ymmärrän kyllä, että tietotulva ja valintojen määrä varmasti saa pään pyörälle – nää hommat on kuitenki aina tapauskohtaisia, joten lisäravinteiden käyttöä kannattaa aina miettiä oman tarpeen mukaan 🙂 Mutta palataan tähän sitten tarkemmin postauksessa!

 2. Yen kirjoitti:

  Onko muuten väliä, mitä omenaviinietikkaa käyttää? Huomasin kuvasta, että käytät omenasiiderietikkaa, mitä saa mm. ruohonjuuresta. Käykö normaalin ruokakaupan omenaviinietikat myös vai parempi ostaa luontaiskaupoista?

  Juon joka aamu 1tl macaa + hieman hunajaa veden kanssa. Sopisiko tämä omenaviinietikka mukaan?

  • Aino kirjoitti:

   Kyllä mä suosittelen käyttämään aitoa ja puhdasta, mielellään raakaa, omenaviinietikkaa eli esimerkiksi juuri tuota mitä mullakin on 🙂 Käsitellyissä voi olla, että maun lisäksi ei oikein oo mitään muuta aktiivisia ainesosia hirveästi enää tallella.. heh. Ja hyvin sopis omenaviinietikka tuohon sun ”drinkkiin” myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.