Hae
Aino Mäkelä

Vastustuskyky – asia, johon voit vaikuttaa

*Sisältää mainoslinkkejä

Tän uuden tilanteen, koronapandemian edessä, moni tuntuu olevan ihan hukassa. Kontrolli omasta elämästä on kadoksissa, kun edessä on tuntematon virus jonka leviämistä kukaan ei voi estää – vain ja ainoastaan hidastaa. Se on saanut meidän suomalaiset kapinoimaan rajoituksia vastaan ja hamstraamaan kaapit täyteen ruokaan, tekemään asioita jotka antais meille tunteen siitä että hallitaan omaa elämäämme.

Vaikka totuus on se, että oikeasti kukaan ei tiedä miten tässä tulee käymään.

Nykyisten ennusteiden mukaan korona tulee olemaan meidän vieraana vielä useita kuukausia. Ja mun mielestä on oikeastaan kolme fiksua asiaa, joita nyt jokaisen meistä kannattaa tehdä:

  • Noudattaa rajoituksia, sillä kukaan ei niitä ole meidän kiusaksi – vaan meidän parhaaksi! – asettanut
  • Tukea kotimaisia yrittäjiä, etenkin pienyrittäjiä
  • Tehostaa omaa vastustuskykyä

VASTUSTUSKYVYN TEHOSTUS

Paras mahdollinenkaan vastustuskyky ei tietysti suojaa virukselta, mutta se voi vaikuttaa voimakkaasti taudin oireisiin ja sen kestoon. Sen vuoksi mä oon viimeisen viikon ajan halunnut tehdä kaikkeni, jotta oma vastustuskyky ois mahdollisimman hyvä, sillä mitä vähemmällä selviän koronan kanssa sitä enemmän voin olla muille avuksi 🙂

Koska suurin osa vastustuskyvystämme sijaitsee suolistossa on maitohappobakteereilla tärkeä rooli, jotta suoliston bakteeristo pysyy tasapainossa. Myös laadukas ja puhdas, runsaasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja sisältävä ruokavalio tukee suoliston bakteeristoa optimaalisella tavalla! Sokerit, valkaistut jauhot, alkoholi ja prosessoidut elintarvikkeet kannattaa minimoida suoliston parhaaksi.

Vitamiineista oon tankannu D-vitamiinia, joka tutkitusti vahvistaa vastustuskykyä ja on tehokas apu influenssan ja infektioiden torjunnassa. Puolestaan C-vitamiinista on tutkitusti apua niin vastustuskyvylle kuin itse taudin lyhentämiseen. Nyt kuluneen viikon aikana oon ottanut käyttöön myös glutationin, jonka antioksidanttiset vaikutukset tehostaa vastustuskykyä ja auttaa myös pitämään muiden elimistön antioksidanttien tasoja hyvinä.

Unohtamatta mun omaa lempparia eli kurkumaa! Sitä tosin käytän säännöllisesti muutenkin, juurikin vastustuskyvyn ylläpidon kannalta.

VOIMAA LUONNOSTA

Alussa mainitsin jo kotimaisten yritysten tukemisen, joten haluan ostaa esille vielä kaksi kotimaista huipputuotetta kahdelta loistavalta kotimaiselta yritykseltä.

MAHTI-väinönputkieliksiiri on toinen näistä. Se on valmistettu Lapissa villinä kasvaneista väinönputkista, ja jo karut kasvuolot tehostaa sen vaikuttavia aineita. Väinönputki itsessään tehostaa vastustuskykyä ja on hyvin antibakteerinen kasvi tepsien tehokkaasti flunssaan! Sen vaikuttavat ainesosat helpottavat myös flunssan aikaista kurkkukipua.

Toinen kunniamaininnan arvoinen vastustuskyvyn tehostaja on tietysti Kotimainen pakuri-tinktuura. Varmaan jo kaikki suomalaiset tietää, että pakuri on lähestulkoon parasta mitä vastustuskyvylleen voi tarjota! Ja tämä 100% kotimainen Foodinin tinktuura on vahvin tinktuura, mitä markkinoilta löytyy.

Näiden lisäksi tietysti kannattaa nukkua hyvin ja laadukkaasti, sekä yritää minimoida stressi vaikka se haasteellista saattaa ollakkin. Nimittäin stressi ja huonosti nukutut yöt heikentää vastustuskykyä, joten jos näiden kanssa on haasteita kannattaa ottaa (edes lyhyt!) meditaatioharjoitus osaksi päivää tai pulahtaa avannossa rentoutumassa.

<3 Aino

LUE MYÖS:
5 x kivointa kotona / 33 x totuus poikaystävän suusta / Feikki-positiivinen

SEURAA MYÖS:
IG @makelaino / FB RAWinto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.