Hae
Aino Mäkelä

Kaksi helppoa pipariraakasuklaata

Pipari raakasuklaa

Ihan ensimmäiseksi: ihanaa Itsenäisyyspäivää! <3

Juhlan kunniaksi tänään herkutellaan pitkästä aikaa raakasuklaalla. Mä nimittäin innostuin sunnuntaina ja tein viisi herkullista jouluherkkureseptiä, joista saatte nyt kaksi: perinteisemmän pipariraakasuklaan sekä samanhenkisen täytesuklaa-version.

Molemmat on ihan superhyviä ja suosittelenkin kokeilemaan molempia! Varsinkin, kun valmistut on niin älyttömän helppoa sillä molempiin tarvit vain pari hassua raaka-ainetta.

Pipari raakasuklaa

Jos oot joskus maistanut Fazerin piparisuklaata, tuut rakastumaan tähän ensimmäiseen reseptiin. Mulla on nimittäin ollut sitä ihan hirveä ikävä, koska se maistuu niin ihanasti Joululle!

Sen kaipuusta inspiroituneena mä yhdistin Foodinin kermaisen pehmeän M!Ilk -raakasuklaarouheen ja piparkakkumausteen, mikä osoittautui yhdistelmänä täydelliseksi! Aivan lyömätön koostumus puhumattakaan mausta, joka ei häviä yhtään inspiraationsa lähteelle (oikeasti).

PIPARIRAAKASUKLAA

2 dl raakasuklaamassaa
2 tl piparkakkumaustetta

Sulata raakasuklaamassa vesihauteessa ja lisää joukkoon piparkakkumauste. Kaada massa muotteihin ja nosta pakkaseen kymmenen minuutin ajaksi tekeytymään.

Pipari raakasuklaa

Jos haluat viedä ensimmäisen reseptin vielä astetta pidemmälle ja valmistaa piparitäytteistä raakasuklaata, niin sekin on mahdollista. Eikä onneksi yhtään vaikeaa! Edellisen piparisuklaan lisäksi sun tarvitsee valmistaa vain seuraava täyte:

PIPARITÄYTE

1 rkl vaaleaa mantelitahnaa
1/2 rkl mantelijauhoa 
1 rkl tl kookosöljyä
2 tl piparkakkumaustetta
ripaus suolaa

Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja valmista suklaat: laita ensin muotin pohjalle piparkakkuraakasuklaamassaa ja sen päälle pieni nokare piparitäytettä, minkä jälkeen täytä muotit loppuun piparisuklaamassalla. Nosta tekeytymään pakkaseen noin kymmenen minuutin ajaksi.

Täytteessä on tärkeää, että käyttämäsi mantelitahna on erittäin hienojakoista ja sileää – rakenteeltaa jopa hieman juoksevaa. Tahnoissa ja levitteissä suosinkin aina Foodinin tahnoja, sillä me valmistetaan ne itse Jyväskylässä perinteisellä kivimylly-menetelmällä! Se säilyttää kaikki tärkeät ravinteet ja mikä tärkeintä: tekee koostumuksesta täydellisen silkkisen.

Täytesuklaita tehdessäni käytin kuorrutukseen M!lk -massan sijaan tummempaa, 85% raakasuklaamassaa täytteen pehmentäessä kivasti kokonaisuutta jolloin tummempi kuorrutus tuo kivasti lisää makua ja intensiivisyyttä.

Pipari raakasuklaa

Näiden herkkujen myötä mä aloin vihdoin löytämään sen mun sisäisen lapsenomaisen jouluinnostuksen! Seuraavat kaksi viikkoa sitten varmaan syönkin piparisuklaata ja kuuntelen joululauluja tonttulakki päässä, haha 😉

Mikä on sun mielestä se paras jouluherkku? Mulle tää piparin ja suklaan yhdistelmä on ehkä se mieluisin, mutta hyvänä kakkosena on ehdottomasti riisipuuro taatelikastikkeella ja jaetulla kolmannella sijalla on mehevä taatelikakku ja viikunahillo (juustojen ja piparien kans nautittuna!).

Allekirjoitus

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Instagramissa

2 kommenttia

 1. Maikki kirjoitti:

  Moikka taas Ainokainen! ? minä olen niiiin joulun tyttö ettei mitään järkeä ? piparimauste esim käytössä ympäri vuoden. Riisipuuro jonka maustaa reilulla annoksella piparimaustetta on hyvää ja toimii jälkkärinä esim juuri taatelisiirapin tai luumusopan kanssa. Myös gluteenittomat piparit aurajuustolla ja taatelilla on hyviä ? taateleista saa muutenkin hyvän makeuslisän kaikkeen ja niistä tehdyn sörsselin voi myös maustaa piparimausteella. Hyvä täyte myös raakasuklaisiin? pähkinäallerginen kun olen niin tahini korvaa minulla joulusuklaiden ja leivonnaisten pähkinänmaun. Myös gluteeniton saaristolaisleipä graavilohella ja sienisalaatilla on niin lyömätön yhdistelmä että pakko saada vaikkei masu niin tykkääkään. Ihan ultimate! Mutta ylitse muiden on silti puurot ja sekaan heitän juuri ne mitä mieli tekee ? oli se sienisalaatti, lohi, tahini tai mitä vaan? minullehan ne minun annokset on vaikka pöhköltä kuulostaa. Niin ja bataattivuoka /laatikko paras laatikko? tätä voisi jatkaa loputtomiin sillä joulu nyt vaan on niin parasta! Ihanaa joulun odotusta ihana Aino ja ps. Oulu on paras!!??

  • Aino kirjoitti:

   Oioioioi! Pitääkin ehkä tehdä taatelitäytteisiä raakasuklaita vielä jouluksi, kiitos inspiraatiosta 🙂 Oon tehnyt paljon sellaisia ihania pikkuherkkuja, joissa oon täyttänyt taateleita pähkinätahnalla ja kuorruttanut raakasuklaalla.. Nam! Taatelit on ihan parhaita, ja voisin kirjaimellisesti varmaan elää sillä 😀 Yks omista lemppareista on kans chai-mausteilla säväytetty avokado/kaakao/taateli-mousse.. Nam 🙂 Ihanalta kuulostaa sun jouluherkut – etkä varmaan ylläty, kun kerron että saaristolaisleipä + lohi, puurot ja bataattilaatikko kuuluu täälläkin suosikkeihin? 😉 Suklaita ja pipareita unohtamatta! Oi, Joulu on niin ihana. Onneksi se on ihan kohta <3

   Ihanaa joulunodotusta myös sinne – ja todellakin, Oulu ON paras! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.