Hae
Aino Mäkelä

Palsternakkarieskat

Oon alkanu fiilistelemään tosi paljon kaikkea perinteisempää – yksinkertaisia ja simppeleitä herkkuja. Rieskoja meillä onkin leivottu aina kotona ja mummolassa, joten tottakai munkin oli jo kypsä aika opetella niiden tekeminen.

Nyt keväällä oon löytänyt palsternakasta mun uuden lempparijuureksen, joten halusin kokeilla miltä se maistuis rieskassa. Ja onneksi kokeilin! Ihan huippua, tosi herkkua. Juuressoseet muutenkin tuo rieskoihin pehmeyttä ja kivaa makua, minkä vuoksi suosittelenkin kokeilemaan omia lemppareitaan rieskataikinan jatkeeksi 🙂Äitienpäiväbrunssi

Palsternakkarieskat

400g palsternakkaa + 1 dl vettä
0,5 dl kookosöljyä
4 dl tummaa riisijauhoa
0,5 dl lupiinijauhoa
1 tl suolaa

+ tummaa riisijauhoa

Aloita kuutioimalla palsternakka ja keittämällä se pehmeäksi. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Soseuta pehmeät palsternakat veden kera soseeksi ja lisää joukkoon kookosöljy. Lisää palsternakkasose jauhojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vielä jauhoja, jotta taikina on pyöriteltävissä eikä tartu käsiin. Laita kulhoon tummaa riisijauhoa leivitystä varten ja pyöritä taikinasta palloja käsien välissä. Pyöritä taikinapallo jauhoissa ja litistä niistä rieskoja käsien välissä leivinpaperille. Painele haarukalla ilmareiät rieskoihin ja paista uunissa n. 15 minuutin ajan.

Niin ja se valmistus, se oli helppoa! Vaikein homma oli odottaa, että rieskat valmistuis uunista ja pääsis herkuttelemaan 🙂 Nam, nam, nam.

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

4 kommenttia

 1. Elina K kirjoitti:

  Kuulostaa ja näyttää hyvältä 🙂 Pitäisikö vihdoin hankkia noita lupiinijauhoja 😀

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Mä ite oon tykästyny niihin tosi paljon! Niissä on kiva, hieman makeahko ominaismaku, ja ne tosiaan sitoo hyvin taikinoita 🙂

 2. Selina kirjoitti:

  Oi miten hyvältä resepti vaikuttaakaan! Olen entinen juurileivän leipoja, mutta uuden, gluteenittoman elämän myötä kaipailen juuri tällaisia hyviä gluteenittomia leipäreseptejä ilman sitä vehnätärkkelystä… 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Ihana, että resepti innosti! Mäkin rakastan just tollasia leipiä ja nyt oiskin unelmissa tehdä sellainen oikein pehmeä kaurarieskanen.. Mmmm 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.