Hae
Aino Mäkelä

Riisikakkurakkaus ja mausteinen levite

Riisikakku on kevyt herkku, joka sopii niin makean kuin suolaisen nälkään. Päälle voi laittaa maapähkinävoita, banaania, avokadoa, leikkelettä, hummusta, kookosöljyä.. mitä ikinä keksiikään! Riisikakut sisältää hyviä nopeita hiilareita, joten ne sopii loistavasti esimerkiksi ennen tai jälkeen treeniä nautittavaksi kun kropan energiantarve on suuri.

Riisikakut onkin yksi mun suurimmista himotuksista ja oon keksinyt monia eri tapoja nautiskella niistä.. viime viikonloppuna terästin riisikakun murusilla jopa raakasuklaata, hahhhah! Ja se oli muuten herkkua se 😉

Miten te tykkäätte nauttia riisikakkunne? Löytyykö teiltä jotain eksoottisia, jopa yllättäviäkin yhdistelmiä? 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJa mä tiedän, että en oo yksin rakkauteni kanssa 😉 Riisikakut onkin monen herkkua ja niitähän saakin kaupasta niin maustamattomina kuin maustettuinakin – maustettujen kanssa vaan kannattaa olla tarkkana ja katsoa tuoteseloste tarkkaan, että mitä se oikein sisältääkään 😉 Esimerkiksi maidottomien pettymykseksi maustetut sisältävät yleensä hera- ja juustojauheita. Siksi itse yleensä suosinkin maustamattomia luomuversioita, jolloin ne ovat myös luontaisesti gluteenittomia.

Maanantaina sain kuitenkin RAW2U:lta kotiin aivan ihania maustettuja herkku-riisikakkuja, RAW2U:n tapaan luomuja tietysti, jotka vie ensimmäisellä haukulla makumatkalle itään…mmmm 😀 Heti niitä maistettuani tiesin, että niiden kaveriksi sopisi täydellisesti jokin mausteinen ja sopivasti savuisen tulinen levite tuomaan kaikki maut parhaalla mahdollisella tavalla esille – eikä mun vaisto pettänyt tälläkään kertaa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

SAVUINEN CHILILEVITE
(maidoton, gluteeniton)

1 paprika
1dl seesaminsiemeniä
2,5dl manteleita
1 limen mehu
2 tuoretta chiliä
tuoretta korianteria

Suikaloi paprika ja hienonna chili pieneksi. Kuumenna pannu ja kuullota paprikasuikaleita öljyttömällä pannulla jatkuvasti sekoittaen niin kauan, että paprikat hieman mustuvat. Nosta paprikat syrjään pannulta ja paahda seesaminsiemeniä kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan jatkuvasti sekoittaen. Laita paprikat ja seesaminsiemenet kulhoon ja aja ne tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää mantelit sekä hienonnettu chili joukkoon ja jatka sauvasekoittimella sekoittamista. Purista viimeisenä limen mehu sekä hienonnettu korianteri joukkoon ja sekoita hyvin.

Levite sopii täydellisti esimerkiksi guacamolen ja hummuksen tapaan käytettynä ja se sopii vaikkapa dipiksi kasvisten kanssa leffa-illan iloksi 😀 Rehellisesti sanottuna heti sitä maistettuani rupesin unelmoimaan kunnon sisäfileepihvistä levitteellä maustettuna, jonka lisukkeeksi tekisin tulisia bataattiranskalaisia sekä tuoretta salaattia. NAM!

Herkullista torstai-iltaa kaikille!

<3 Aino

10 kommenttia

 1. A kirjoitti:

  Laitatko chilistä siemenet? Nyt off-topic, mutta missä siis nyt opiskelet? Avoimessa yliopistossa? Ja personal traineriksi minkä kautta, utelias vain olen 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo kyllä, siemenet mukaan myös:) Opiskelen HEO:ssa (www.heo.fi) eli siellä opiskelen sekä terveystieteen ja liikuntalääketieteen perusopintoja että FISAF:n personal traineriksi!

 2. hanna kirjoitti:

  Moi! Kirjoitit että olet hakemassa Jyväskylään opiskelemaan terveyskasvatusta. Olen itsekin hakemassa sinne nyt ensimmäistä kertaa suoraan lukiosta ja ajattelin kysyä miltä pääsykoemateriaali on edellisinä vuosina näyttänyt ja oliko sitä luettavaa paljon? 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Joo kyllähän mä hakupaperit sinnekkin laitoin:) Tänä vuonna haku on tosiaan erilainen ja kaikki hakijat pääsee pääsykokeisiin – en sitten tiedä että onko pääsykokeet jotenkin muutenkin erilaiset, se jää nähtäväksi 🙂 Viime vuonna materiaali oli aika puuduttavaa, tutkimusraportti vuoden 2011 Suomen terveydentilasta ja sitten jenkkien tutkimus fyysisen aktiivisuuden yhteyksistä terveyteen. Edellisenä vuonna pääsykoemateriaalina oli ”Terveyden edistäminen” niminen kirja, joka oli oikein mukavalukuinen joskin tosin tietokirja eli paljon käsitteistöä piti opiskella 🙂 Ne tosin jäi paljon paremmin päähän (ja osaan ne toki vieläki, hahhah!) entä kaikki prosenttiluvut Suomen terveydentilasta.. 😀 Esimerkiksi kauppikseen verrattuna lukemista on ollut vähän, mutta sisäistettävää paljon – pääsykokeet itsessään vaatii sen luetun ymmärtämisen että pystyy vastaamaan siihen aineisto-osuuteen:)

   Tsemppiä pääsykoeurakkaan!

 3. hannah kirjoitti:

  Syön riisikakut maapähkinälevitteen (sokeriton versio) kanssa aika usein, mutta myös tuorejustolevitteen (philadelphia 3%) kanssa:) Kahvin kanssa jälkkäriksi kun ei ole muita hiilareita (viljaa) ruualla. Hyvää on ja nuyt vasta vähän aikaa keksin, että tuotahan mä voin joskus napostella herkkuna. Harvoin tulee kyllä ostettua riisikakkuja kun ne koko ajan kummittelee kaapissa. Se, mikä ei ole kaapissa niin sitä ei tee mielikään 🙂

  • Aino kirjoitti:

   Jep, ne kyllä toimii loistavasti niin suolasen kuin makeankin kanssa! Ja itsellä kans käytössä tosiaan ”helppona” hiilarinlähteenä, hihihhi 🙂 Mulla on niitä kyllä lähes aina kotona enkä oikeastaan miellä niitä enää herkuksi sinällään.. tai ainakaan kielletyksi sellaiseksi, siksi niiden syöminenkin varmaan pysyy aisoissa – hahha 😀

 4. Piritta kirjoitti:

  Pitääkin ottaa heti testiin tuo levit. Riisikakut on yksi mun heikkous 😉
  -Piritta
  http://piritta-headoverheels.blogspot.fi/

 5. Salla kirjoitti:

  Pakko sanoa että riisikakut maistuu hämmästyttävän paljon popcornille 😀 Mä syön yleensä hummuksen kanssa suolaisen välipalan kaipuussa. Makeaksi herkuksi ne taas sopii banaanijätskin sekaan murusteltuina. Suolainen+makea=namiii 😛

  • Aino kirjoitti:

   Niin maistuukin! Siis just tän poppari-mielleyhtymän takia mä sitä sinne suklaaseenkin nakkasin – ja laitoin vähän ruususuolaa vielä lisäksi, mmmm. Nimenomaan suolainen+makea=taivaallista, hhihiii 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.