Hae
Aino Mäkelä

Herkkuja hormoneille

Kiitos kaikille eilisestä postauksesta innostuneille! Jaoin postauksen myös muutamassa keliaakikoille suunnatussa facebook-ryhmässä ja se sai paljon kannatusta sekä kommentteja. Todella monet keliaakikot jakoivatkin oman tarinansa, johon useisiin liittyi häiriöitä kilpirauhasen toiminnassa sekä hormonitasapainossa.

Siihen liittyen haluankin vinkata luennoitsija ja ravintoterapeutti Sinikka Pakemanin luontosarjasta ”Hyvinvoiva suolisto terveyden perustana”, jonka ensimmäinen luento käsittelee juurikin vehnää ja gluteenipitoisia viljoja. Suosittelen luentoa (sekä koko luentosarjaa!) erittäin lämpimästi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaa ja ravitsemuksesta.

Lisää tietoa luennoista löydätte TÄÄLTÄ.OLYMPUS DIGITAL CAMERAEilen oli puhetta myös hormoneiden ravitsemisesta ja kuten jo tunnistin niin raakasuklaan syöminen on yksi mun lemppari hormoneiden hellimismuoto. Voiko ollakkaan ihanampaa tapaa hoitaa itseään, kuin syömällä suklaata? Raakasuklaasta on helppo tehdä myös paljon hormoneja sekä seksuaalisuutta stimuloivaa ja itseasiassa juuri nyt tuutte saamaan siihen tarkoitukseen erittäin toimivan reseptin, jonka herkullisuudesta yllätyin itsekkin.

Eat dark chocolate. In what may be the most popular study ever performed on cortisol, dark chocolate (40grams per day for two weeks) lowered urine cortisol levels.”

Ote on suoraan Sara Gottfriedin ”The Hormone Cure” kirjasta, joten pakkohan sitä on uskoa – eikö? 😉 Korkea kortisoli siis laskee seksihormonien määrää, joten kortisolitasojen laskeminen raakasuklaata nauttimalla on varsin hyvä idea. Varsinkin kun raakasuklaa itsessään vielä stimuloi seksihormoneja entisestään mitä tutkimuksessa puhuttu tumma suklaa (todennäköisesti siis kuumennettu ja muutenkin prosessoitu) ei onnistu tekemään.

Taas siis yksi hyvä syy syödä joka päivä raakasuklaata! Ai että mä rakastan elämää, hihhi. Jos innostuit kuulemaan lisää ja oppimaan enemmän raakasuklaan valmistuksesta niin vielä ois muutamia paikkoja mun lauantain workshoppiin! Se siis järjestetään Helsingin keskustassa klo 14 alkaen ja mukaan voit ilmottautua TÄÄLTÄ 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERASTIMULOIVA SUKLAANAUTINTO
55g kaakaovoita
25g kookosöljyä
kolme ruokalusikallista raaka kaakaojauhetta
teelusikallinen lucumaa
teelusikallinen macaa
teelusikallinen männyn siitepölyä
ripaus suolaa
turaus hunajaa
mehiläisen siitepölyä

Sulata kaakovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Sekoita joukkoon kuivat aineet ja lopuksi makeuta hunajalla. Kaada valmis massa muotteihin ja koristele konvehdit mehiläisen siitepölyllä. Laita suklaat joko jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään. 

Herkuttele päivittän hyvällä omalla tunnolla – nauti ja helli hormoneja!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMacahan on tunnettu luonnollinen lääke hormoniongelmien hoitoon ja lucuma on sille loistava kaveri niin maun kuin B-vitamiinipitoisuutensa puolesta, joita on erittäin tärkeää saada ravinnosta hormoniongelmien kanssa kamppaillessa.

Unohtamatta erilaisia siitepölyjä, jotka on myös superfoodeja parhaimillaan! Männyn siitepölyhän sisältää esimerkiksi yli 200 aktiivista ainesosaa sekä kaikkia välttämättömiä aminohappoja ja sitä mä ostinkin viime keväänä myyjän suosituksesta, kun rohkaistuin kertomaan omista hormoniongelmistani Ruohonjuuressa 🙂 Mehiläisen siitepölyllä on myös samanlaisia voimia ja selvähän se on: niistä molemmista nimittäin alkaa uusi elämä eli niissä on kaikki ravinteet mitä se vaatii syntyäkseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASupervoimien lisäksi mehiläisen siitepöly on myös älyttömän kaunista ja sillä voi pelastaa monta ateriaa: kuten kuvassa olevan viherpuuron, hahha!

Ainiin – melkein unohdin! Nyt on ensimmäistä kertaa mahdollisuus päästä vaikuttamaan ja äänestämään omia suosikki SPORT ja WELLNESS -blogeja 🙂 Käykäähän ihmeessä antamassa äänenne TÄÄLLÄ, jos mun jutut miellyttää!

Herkkuterkuin,
<3 Aino

PS. Kestättekö vielä, jos huomennakin kiusaan teitä herkkureseptillä? Hihhi! 

4 kommenttia

 1. ingrid kirjoitti:

  Olen sinun vinkistä nyt lukenut tuota hormone cure -kirjaa. Tykkään tosi paljon ja tuntuu, että moni asia loksahtaa paikoilleen. Nyt vain pitäisi miettiää mistä ohjeista aloittaa…

  • Aino kirjoitti:

   Kannattaa aloittaa yksinkertaisimmasta jutusta – niin mä ainakin tein 🙂 Kiva että oot tykännyt! Se on ihan mun lemppari 🙂

 2. Yasmina kirjoitti:

  Siitepölyrakeet ovat vahvaa tavaraa. Suosittelisin aloittamaan käytön pikkuhiljaa. Itse asiassa Ruohonjuuressa suosittelivat aloittamaan yhdellä rakeella ja sisäämällä yksi rae päivässä. Itse hankin sitä siitepölyallergian siedätyshoitoon. Aloitin maaliskuussa ja toimii mainiosti. Mitään allergia ei tullut, mutta sivuoireena tuli mielialojen vaihtelut ja jopa masennusta. Kesti jonkin aikaa, kunnes tajusin sen varmaan johtuvan siitepölystä. Lopetin sen käytön ja masennuskin onneksi loppui. Eli se, mitä yritän kertoa on se, että sen kanssa kannataa olla varovainen. Joissakin annoksissa (kuvissa) sitä on mielestäni todella paljon, mutta jokainen ihminen on erilainen ja toiset ei välttämättä reagoi mitenkään, mutta suosittelen varovaisuutta,jos käyttää seim. päivittäin.

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Heippa Yasmina, juu ihan oikeassa olet ja kiitos tarinastasi! Mulla ei oo itsellä onneksi ollut koskaan mitään ongelmia siitepölyn kanssa ja käytän sitä kyllä itse aika runsaastikkin, mutta se on tosiaan todella vahvaa tavaraa joten voimakas reagointi siihen on täysin mahdollista. Työskentelen itse alalla näiden tuotteiden parissa, joten niiden (haitta/sivu)vaikutukset on tullut todella tutuksi vuosien varrella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.