Hae
Aino Mäkelä

Elämän eliksiiri

Veden tärkeydestä keholle ei varmaan voi koskaan muistuttaa tarpeeksi? Mulla on ollut aikomus kirjoittaa siitä aiheesta varmaan niin kauan kuin tää blogi on ollu pystyssä 🙂 Oon nimittäin itse huomannut sen tärkeyden yhtenä mun hyvinvoinnin ylläpitäjänä.

Veden juonti tuntuu olevan monelle vaikeaa. Mä itse juon vähintään 2litraa vettä päivässä. Ja teetä vielä pari kuppia siihen päälle. Mä en todellakaan aina oo kiskonu vettä alas samaa tahtia ja voin myöntää, että välillä on ärsyttäny kuinka usein pitää vessassa käydä 😀

Mä aloitan mun aamun aina vesilasillisella. Jääkaappikylmällä itseasiassa, sillä mulla on aina jääkaapissa litran kannu vettä odottamassa. Yleensä juon jo päivän ensimmäisen vesilitran aamupalan aikana 😀 Pyrin yleensä aina juomaan paljon aamulla/päivällä ja vähennän sitten iltaa kohden, jotta ei tarvi keskellä yötä heräillä.. se on aika tuskastuttavaa.

Miksi se vedenjuonti on sitten niin tärkeää? Noh, suurinosa meidän painosta on vettä joten nestetasapainon ylläpito on aika tärkeä juttu. Erityisesti jos treenaa paljon kannattaa juoda myös paljon, sillä lihakset tarvitsee vettä! Huomasin sen varsinkin kun kärsin ylikunnosta, silloin oli jano kokoajan ja kroppa huusi vettä. Jos on jano, niin silloin oikeasti kannattaa juoda.
Lisäksi veden juonti auttaa painonhallinnassa ja pitää aineenvaihduntaa liikkeellä. Omalla kohdalla ehkä huomattavin ulkoinen seikka on ihon kunnon parantuminen! Mun iho menee aika nopeasti kuivaksi ja rupeaa hilseilemään, jos en juo tarpeeksi vettä. Kannattaa siis muistaa vedenjuonti myös kauneusniksinä!:)

Mun vinkit vedenjuontiin on se että juo lasin vettä ennen jokaista ruokailua ja ruokailun yhteydessä sekä vesipullon kantaminen mukana laukussa 🙂

Muita hyviä vinkkejä miten opetella juomaan lisää vettä? Mulla oli aikoinaan myös puhelimessa sellainen appsi, joka muistutti tietyn kelloinajoin juomaan! Hahha, se kyllä muuttui rasittavaksi ajan myötä 🙂

PS. Kuinkakohan monta kertaa mainitsin sanan vesi? Tai jano? Rupes melkeen naurattaan ko luin tätä läpi.. 😀

 

3 kommenttia

 1. Sanni kirjoitti:

  Mie olen niin huono ton veden juonnin kanssa! Treenipäivinä tulee juotua tarpeeks mutta muuten kyllä jää ihan liian vähiin.. Hyvä kun muistutit 😀

  • Aino kirjoitti:

   Joo ei mullakaan tulis juotua, ellei sitä kokoajan ois tarjolla 😀 Tai siis esillä. Nyt tosin luin, että vettä ei kannata juoda ruuan yhteydessä vaan puolituntia ennen/jälkeen syömisen…kääks, pitää vissiin keksiä jotain uusia juomisrutiineja 😀

  • Sanni kirjoitti:

   Joo miekin oon kuullu jostain tommosesta! Damn! Pitäs vissiin ottaa aamusin rutiiniks juoda pari lasillista..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.