Hae
Aino Mäkelä

Sitruuna-lakritsi proteiinivanukas

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Viimeistään nyt on aika tehdä herkuista entistä terveellisempiä ja terveellisistä herkuista entistä hurmaavampia makuelämyksiä! Monille tuntuu aiheuttavan päänvaivaa erityisesti välipalat, jotka on mulle puolestaan mahdollisuuksien maailma. Välipalojen ei todellakaan tarvi olla tylsiä vaan niiden kanssa saa käyttää mielikuvitusta ja itseasiassa suosittelenkin sitä erittäin lämpimästi.

Smoothiet ja mehut on ihanan raikkaita, mutta välillä ainakin itse kaipaan jotain täyteläisempää – ja enemmän herkumpaa! – etenkin päivinä, jolloin oon kellon ympäri menossa. Arkena oonkin yleensä aika laiska laittamaan perusruokaa, joten välipalat toimii lähes poikkeuksetta sallittuna herkutteluna ja kuten tästäkin reseptistä huomaa: sen voi tehdä älyttömän terveellisesti tinkimättä tippaakaan mausta, ravinteikkuudesta tai laadusta.Proteiinivanukas

LAKRITSI
puolikas avokado
kaksi taatelia
1rkl kookosöljyä
2rkl vettä
2rkl carob-jauhetta
2rkl proteiinijauhetta
2tl lakritsijauhetta
ripaus suolaa

Soseuta avokado, taatelit, kookosöljy ja vesi tasaiseksi. Sekoita joukkoon carob- ja proteiinijauhe sekä makeuta lakritsilla. Lisää varovasti vettä, jos tarve vaatii. Viimeistele ripauksella laadukasta suolaa. Lusikoi valmis vanukas tarjoilukulhoon odottamaan sitruunakerroksen valmistusta ja nosta jääkaappiin hetkeksi.

SITRUUNA
1dl kookoskermaa
sitruunan mehu
3rkl chiasiemeniä
ripaus vaniljaa

Sekoita kookoskerma ja sitruunan mehu keskenään. Lisää joukkoon chiansiemenet ja vanilja. Anna hyytyä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen soseuta sauvasekoittimella/blenderissä tasaiseksi. Lusikoi valmis vanukas lakritsikerroksen päälle ja nauti hyvällä omallatunnolla!

Välipalan lisäksi tää herkku sopii loistavasti myös aamupalaksi tai iltapalaksi ja erittäin loistavasti viikonlopun jälkkäriksi. Mun makuhermot se onnistui hurmaamaan niin, että jos mun pitäis elää viikko pelkästään jollain ruoalla olis se varmasti tää. Tunnetustihan muhun nimittäin puree parhaiten makeus ja raikkaus yhdistettynä täyteläisen samettiseen koostumukseen sekä puhtaisiin raaka-aineisiin.

Herkullista viikonloppua,
<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa / Blogilistalla / Instagramissa

3 kommenttia

 1. Sanna kirjoitti:

  Oon lukenut tätä blogia nyt aktiivisemmin pari kuukautta ja oon myös kolunnut arkistoja huolella. Huomasin tän blogin jo Fitfashion-aikoina, mutta täällä itsenäisenä/Asennemedia-osana, tää on musta jopa parempi, raikkaampi ja luomumpi 😉

  Syy, miksi luen tätä blogia ja arkistoja aktiivisesti, on se, että voin tällä hetkellä niin huonosti. Periaatteessa tiedän ravinnosta paljon. Näitä reseptejä katsoessa mietin, että tässä tää tekee hyvää keholle näin ja näin jne. OPinnäytetyö-, työnhaku- ja yleisstressi. Mikä jama! Helppo hakee eväät kaupasta, paisuu ku pulla, pistää rahat palaan ja voida huonosti. Nyt sitten etsin ennen kaikkea fiksua inspiraatioo 🙂 täällähän sitä on! Itse asiassa aika paljon juttuja joita fiilistelin vuosia sitten. Back to basics! 🙂

  Ihanaa lomaa!

  … minä jatkan selailua ja inspiroidun ja otan kokeiluun juttuja!

 2. Janna kirjoitti:

  Kuulostaa juuri mun herkulta. Pakko kokeilla! 🙂

  Ps. Miten sä pysyt noin hyvässä kunnossa näillä herkuilla? 🙂

  • Aino Mäkelä kirjoitti:

   Jes, toivottavasti maistuu! Ja hei – kokonaisuus ratkasee 😉 Tässäkin herkussa on kaikkia hyviä raaka-aineita, joita söisin muutenkin normisti päivän aikana, mä vaan mielummin teen niistä jotai tälläsiä huippukomboja! Hahha:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.