Hae
Aino Mäkelä

Juhannusjäätelö

Täällä tämä jätskityttö taas huutelee! Tällä kertaa ihanan, kermaisen kinuskisen jäätelöreseptin voimin, jota mielelläni lusikoisin juuri nyt suuhuni jos vaan voisin – mutta ei, täällä mä istun bussissa kohti Oulua. Otin siis varaslähdön juhannuksen viettoon sillä huomenna suunnataan lähes koko perheen voimin meidän mökille, idyyllisen Livojärven maisemiin.

Se on hassua, että lapsena mökillä ei viihtynyt yhtään ja nykyään sitä jo laskee päiviä seuraavaan reissuun.

Äiti ilmoitti jo viikko sitten hommaavansa mökille blenderin (jes!), joten saan juhlia juhannusta mun lemppariherkkujen parissa. Siis jäätelöiden! Kuten jo päärynäjäätelön yhteydessä tulikin ilmi niin jäätelöt on mulle ne ykkösherkku – ollut aina ja on edelleenkin.
Juhannusjäätelö

Terveellisten raakajäätelöiden loihtimiseen oon saanut nyt vielä lisää inspiraatiosta Tuulian ja Virpin ihanasta Jäätelökirjasta, joka on todellinen pelastus jokaiselle terveellisiä jäätelöitä kaipaavalle herkkusuulle! Kirja on julkastu myös jenkeissä ja tainnut tehdä historiaa saavuttaen suuren suosion myös valtameren siellä puolen – eikä ihme, sillä kirjaan ei voi olla ihastumatta. Se on kaunis ja inspiroiva, puhumattakaan herkullisesta sisällöstä 🙂

Tämä mun kinuskijäätelö syntyi niistä raaka-aineista joita kaapista sattui löytymään, joten en pystynyt noudattamaan mitään tiettyä reseptiä. Olinkin ihan haltioissani lopputuloksesta, joka oli äärimmäisen onnistunut! Ihan täydellinen kermajäätelö, jota ei olis hevillä uskonutkaan terveelliseksi.

Juhannusjäätelö

Juhannusjäätelö

400 ml kookoskermaa
8 taatelia
2 rkl lucumaa
1 rkl soijalesitiiniä
ripaus suolaa
ripaus aitoa vaniljaa

Säilytä kookoskermaa jääkaapissa, jotta se tiivistyy. Lusikoi se tiivistynyt osa blenderiin yhdessä taateleiden kanssa ja aja tasaiseksi massaksi. Lisää jauheet ja sekoita hyvin. Kaada jäätelömassa kulhoon ja nosta pakastimeen noin neljän tunnin ajaksi jähmettymään, välillä massaa sekoittaen.

Mitä herkkuja teidän Juhannukseen kuuluu?

<3 Aino

Seuraa blogia: Facebookissa / Bloglovinissa  / Instagramissa

2 kommenttia

  1. Sanna kirjoitti:

    Omg! Puolitin satsin ja lisäsin toiseen lakritsijuurijauhetta – järjettömän hyvää. Mulla on nyt joku lakritsihimo, tein jo tällä viikolla lakritsalucumatoffeeta. Lucuma ja lakritsi, mikä liitto <3 Kiitos ohjeesta Aino!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.